Diskuse
SPOLEČNOST: Soukromí se přežilo...
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Re: On se telefon
První odstavec je důležitý. Je ale také důležité, abyste nezůstala jen u proklamace, ale aplikovala tuto tezi na praktické případy - což, mám neodbytný dojem, se Vám tak úplně nedaří.
Zbytek je vata. A račte odpustit, ale do toho, co podniknu, až budu někde ležet v bezvědomí, do toho Vám není lautr nic.
Řekla bych, že vata a nesmyslný konstrukt je článek paní Šichtařové :-)
Jestliže si někdo zavolá záchranku, tak se dá s vysokou pravděpodobností předpokládat, že potřebuje pomoc. Volat si záchranku nebude povinné. Přístup záchranářů k lokalizaci volajícího umožní zachránit lidi, kteří z nejrůznějších důvodů nebudou schopni sdělit, kde se nacházejí.
Svobodu volby holt uplatníte tím zavoláním nebo nezavoláním záchranky.
A k čemu by plošná databáze DNA komukoliv byla? K čemu plošné sledování všech?
J. Jurax
No, požadavek autorky je mi zcela pochopitelný a vřele se pod něj podepíšu.
Jenže - když něco technicky jde a je už vykoumáno jak, tak to taky někdo bude realizovat. Ono se to může hodit státu i soukromým subjektům. Nedělám si iluze, že nějaký zákon či předpis to nějak spraví. Ono když se chce, tak se najde dobrý důvod i cesta a tak dál a podobně.
Chci-li žít a normálně fungovat a neobejdu se přitom bez mobilu - což mi připadá stěží pochopitelné, ovšem jsem ročník 49 :-) - pak mi nezbývá než riziko přijmout. Ono pro 99 procent populace je to riziko celkem mizivé.
No a taky, pociťuji-li v tomto punktu mírnou paranoiu, se mohu spokojit s telefonem ouplně blbým, co umí akorát telefonovat a SMS.
No a když chci být v bezpečí před mobilem, vypnu ho, vyndám baterky a ještě ho vrazím do trezůrku ... a netelefonuju a nesurfuju. Horší je, když bych měl práci na mobilu nějak závislou ... holt nic není dokonalé ... :-)
Vyhledávání
TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA
Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.
ondrejneff@gmail.comRubriku Zvířetník vede Lika.
zviretnik.lika@gmail.comHYENA
Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.
https://www.hyena.cz