Středa 12. listopadu 2025, svátek má Benedikt
  • Premium

Získejte všechny články
    jen za 99 Kč/měsíc

• schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuse

SPOLEČNOST: Nad ideálem sametového státu

No právě, tatíčku Osvoboditeli. Byl to za Tvých dnů ideál – s odstupem času lze říci iluze – jednotného a státotvorného národa československého, jenž měl být Evropě hrází proti germánské rozpínavosti (to za přítomnosti třímilionové německé menšiny).

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

MZ

M. Zavala

15. 7. 2013 4:06
Re: Masarykuv stat se po 20 lety NEZHROUTIL, BYL ZACHVACEN

Zaplat pambu ze jsem pro vas vlastenecek, vy zase cechacek. V USA jsem poznal, coby utecenec pred sovetskou pomoci, ze byt vlastencem neni spatnost. Ale vas to jeste neopustilo.

0 0
možnosti
PS

P. Sulc

15. 7. 2013 4:28

Z CSR jsem odesel v 67 roce. Moje vlast, ke ktere jsem loyalni, je ta, ve ktere 45 let ziji. Ta zkorumpovana, z mizernou vladou, plna zbabelych lidi, kteri nejsou schopni demostrovat, jako kdysi Polaci a Nemci, ci dnes jako ArABOVE, kteri jen chlemtaji pivo,a zajima je jen fotbal, ty, pro me za me muze vzit cert. Mam tam jeste par kamaradu, jestli je preziju, uz tam nepojedu.A take nemam dvoji obcanstvi. AQ samozrejme mam dvoji metr. Nemci a Muslimove. Tak hergot se podivejte na ten rozdil, Nemecko a bohate naftove muslimske zeme. Nvidite rozdil?

0 0
možnosti
MZ

M. Zavala

15. 7. 2013 4:35

ja si holt pred krautama nesedam na zadek. Ale ze cesi jsou jen chlemtalove piva, no - podle sebe soudim tebe.

0 0
možnosti
PS

P. Sulc

15. 7. 2013 4:51

Nemci jsou mnohem schopnejsi a disciplinovanejsi narod nez Cesi. Po valce udelali hospodarsky zazrak, Cesi ho udelali ted, ale od 5 k 0. Jinak pivo piju malo tak tri skatule za rok. Piju mliko, alespon litr denne

0 0
možnosti
PV

P. Vaňura

15. 7. 2013 16:03
Problém byl, že Čeští Němci byli loajální jedině

k Německu (už za WW1 bojovali za velkoněmeckou myšlenku) a nebyli loajální k ŽÁDNÉMU státu, kde tvořili národnostní menšinu. Přitom Paul Johnson ve svých Dějinách 20 století píše, že ČSR byla jediným státem, který se snažil dát menšinám práva. Např. v znovuzískaném Alsasku-Lotrinsku požadovali Francouzi po tamních Němcích, aby s pofrancouzštili svá německá křestní jména (např. Jean namísto Hans).

Skutečnost, že se za WW2 "německé menšiny ukázaly jako zcela neloajální ke státům, jejichž byli občany" ovlivnilo postoj velmocí k "odsunu" Němců ze zemí na východ od Německa. 

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz