6.8.2020 | Svátek má Oldřiška


Diskuse k článku

ŠKOLSTVÍ: Slovní hodnocení výzvy senátora Drahoše

Ministr Robert Plaga (ANO), Drahošova platforma pro vzdělávání a Bob Kartous z EDUinu mohou způsobit totální rozvrat české školství. Proč někteří poslanci a senátoři naslouchají více lobbistům z neziskovek, než učitelům z praxe?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Liptovský 29.5.2020 21:55

Presne tak...To sú len hrátky... A snaha napodobňovať akési vzory spoza hraníc... Budeme svetoví... Hm...

V. Církva 29.5.2020 19:56

Tak 150tisíc z nějakých 5 000tisíc oprávněných voličů je kolem 3procent. Jinak samozřejmě ve výsledku voleb se to moc neprojeví. A nejsem si jist, že máme 150tisíc učitelů.

K. Lilibínský 29.5.2020 19:51

klídek,

české školství přežilo fanatika Nejedlého,

přežilo mága a demiurga Kahudu,

přežilo inkluzivní Valachovou,

přežije i slabomyslného Plagu.

M. Pivoda 29.5.2020 18:45

"... Učitelé jsou nyní plně vytíženi přechodem na on-line výuku ..."

Toto je nepřesné slovní vyjádření.

A. Pakosta 29.5.2020 18:32

Hodně jsem o tom uvažoval. Ale za prvé nemám potuchy, kolik těch rozumných rodičů by na jednoho učitele připadlo, a jednak rozumní rodiče mají obvykle svůj vlastní názor na to, koho volit či nevolit, který může, ale nemusí být shodný s volební preferencí dotyčného pedagoga.

P. Novák 29.5.2020 18:25

Nesmysl, pane Spálený.150 000: 8 340 000= 0,01798 = 1,798/100=1,798 %

T. Zlesa 29.5.2020 18:25

Školství - učitelé - nikdy nebude bráno jako srovnatelné s jinými obory vysokoškolského vzdělání. A to i přes neustálé řeči politiků a samotných učitelů o významu, o podpoře, důležitosti atd.

A to proto, že všichni vědí, že se tam JENOM MLUVÍ. To se nedá srovnávat s lékaři , stavaři, atd.

Škody může špatný učitel napáchat, ale jen u žáků, kteří sami mají problém pochytat vědomosti. Dobří a chytří žáci si s takovým poradí.

No a proto se pořád objevují názory a rady z vnějšku, jak to školství dělat. Jen se tam mluví....

A. Pakosta 29.5.2020 18:21

Já mám na všech svých vysvědčeních od šesté třídy ZDŠ (maturoval jsem 1975) slovní hodnocení prospěchu: Výborný, chvalitebný, sem tam dobrý, ba jednou i dostatečný.

Celkové hodnocení - prospěl, občas prospěl s vyznamenáním.

To se už dnes nepoužívá? Podivné!

A. Pakosta 29.5.2020 18:15

Omlouvám se za neobvyklý termín. Je to maximální celkový počet hlasů, kdyby všichni občané využili svého volebního práva.

J. Jurax 29.5.2020 18:02

Ehm ... absolvování jakékoliv vysoké školy nezaručuje, že absolvent bude ve vystudovaném oboru odborníkem. Nicméně zvyšuje pravděpodobnost, že se jím může stát.

J. Jurax 29.5.2020 17:57

Můžete. Je to sice výrok hovadný, ale budete ve vysoké společnosti ministrů a profesorů.

J. Jurax 29.5.2020 17:50

Ale každá blbost má řešení. Chcete, holoubci, slovní hodnocení? Máte je mít!

Slovutné Ministerstvo školství napíše závazné hodnotící texty - jeden pro každý z

pěti stávajících stupňů, v přiměřeném rozsahu řekněme 30 normalizovaných řádek a pokud možno bez gramatických chyb a srozumitelné i sprostému lidu. A pedagog to na vysvědčení prostě krasopisně opíše. Dalo by se i vytvořit razítko, jež na formulář vtiskne. Pět razítek po stovce krát počet tříd jsou zanedbatelné náklady, a když tak si je pedagogové můžou půjčovat.

Ono se tvorba oněch textů nemůže nechat na pedagozích; texty musí být gender vyvážené, politicky korektní, zohledňující všechna možná pohlaví, nesmí ranit něžné dětské dušičky ani se nesmí dotknout rodičů. Samozřejmě musí být konzultované s právníky. To vše by pedagog nemusel zvládnout, a ještě by do nich mohl vnášet nevhodné individuální názory.

No a rodičům, aby věděli, jak jejich potomek prospívá, se poskytne převodník textů do pěti stávajících známek.

A budem progresivní a přímo světoví!

I. Spálený 29.5.2020 17:49

Značka % je zkratka za /100. Nepochybně počítáte správná čísla, ale v té rovnici je násobení stem navíc nebo případně chybí znak procenta na levé straně.

J. Jurax 29.5.2020 17:26

Proč není mEDUin?

No protože politik má už školu za sebou, profesí učitele nevykonává, takže na něj důsledky jím vymýšlených peachovin nedopadnou. Ale i ten nejblbější politik je schopen pochopit, že byv léčen nevzdělaným amatérem nemusí přežít.

M. Rozbořil 29.5.2020 17:10

To už dávno není pravda, pro "vystudování" na diplom jsou teď mnohem příhodnější obory. A jejich absolventi neumí ani pracovat, ani učit. Pouze ze sebe nechají dělat experty a "vynalézají" novoty, aby se zviditelnili.

V. Bartl 29.5.2020 16:22

jo, určitě, pane Adámku. Ale na druhé straně, Paeddr je krásná pičovina. Ve většině případů.

V. Bartl 29.5.2020 16:08

150 tisíc učitelů, to máte na mysli celou EU?

P. Brich 29.5.2020 15:51

Musí si procvičit podpis. Jestli ho ještě nezapomněl.

P. Brich 29.5.2020 15:47

To už tu bylo v padesátých letech. Tuším, že ve čtvrté třídě nás jeden čas, (snad asi pololetí), učila čerstvá absolventka z gymnázia, protože "rudý děda" udělal v učitelském sboru průvan. Průběžně pak odpadávali další zkušení učitelé, kteří neměli požadovaný uvědomělý přístup nebo poměr, jak se pravilo hantýrkou prověrek. Holt nová doba si žádá nové činy.

V. Pavelka 29.5.2020 15:03

To sedí,, to je ten EU program snižování náročnosti a tím pádem debilizace občanů a potomků Evropanů ,ta podivná sebevražda civilizace z úst Bruselanů ,neomarxismu který my už zažili a nechceme si ho opakovat ..

J. Pokoutný 29.5.2020 14:47

Nezapomněl jste připočítat rozumné rodiče žáků? Těch by mohlo být docela dost, jen nejsou tak vidět.

V. Pavelka 29.5.2020 14:41

Jo Plaga je darebák ,protože neudělal program pro každou školu a každého ředitele zvlášt ,Boha jeho !!

V. Dosoudil 29.5.2020 14:19

Kartouze sleduji asi 3 roky a od začátku jsem jej považoval za velmi nebezpečného člověka. Nicméně svojí současnou činností překonává veškeré mé obavy.

J. Krásenský 29.5.2020 13:52

(150 000 : 8 340 000) * 100 = 1.789 % Zapomněl jste násobit stem.

P. Velichovský 29.5.2020 13:33

Je to welcome aktivista! A je nějakej opálenější...

https://blisty.cz/art/99048-hanba-evropy-zejmena-te-stredni.html

P. Velichovský 29.5.2020 13:06

Souhlas!

P. Koptík 29.5.2020 13:05

Včera jsem potkal kamarádku - ředitelku na menší vesnické škole.

Byla vzteky bez sebe, ve škole 5 dětí ze 40, ve družině tři, provoz mele naprázdno a odpoledne musí na e-learnig..

Banda amatérů

Petr Koptík

P. Velichovský 29.5.2020 13:05

Máte pravdu! V PISA testech se od revoluce ČR potápí, pomalu, sem tam nahoru, ale o proti stavu před 30 lety to jde dolů. Proč - přišli aktivisté, zrušili povinnou matiku, učit může kdokoli, vytratila se disciplína, nejsou jednotné osnovy, takže školy si dělají svoje ŠVP, děcka přecházející školu nemají návaznost, chybí sjednocení plánů, učební látky. Do toho experimenty jako Hejného metoda, takže se rodiče nemohou s dětmi připravovat (a vliv podnětné rodiny je důležitý), školství je na posledním místě zájmu politiky (jen proklamativní kecy). Všichni byli v tzv. první linii, policajti, vojáci, skafandry měli jak na měsíc, prodrbali se miliardy, ale aby Plagy dal učitelovi noťas, tak to nééé. Učitelé si vše pořizovali za své a doma to pižlali, platili internet, programy na editaci prezentací apd. Ve školách není takové vybavení. Tam jedete na 8 - 10 let starých PC, W7, správce vám nedovolí si instalovat, co chcete, takže vše doma a za své! Prostě Plaga ven!

L. David 29.5.2020 12:58

Ten zpupný darebák, který má v úctě islám (jak se ráčil vyjádřit), by měl mít jedinné právo: DRŽET HUBU A PŘESTAT SMRDĚT V ČESKÉ POLITICE.

P. Velichovský 29.5.2020 12:58

Přesně tak, Kartous tam má i rodinu, takže tlačenka zajištěna do všech diskuzí s "experty" na školství. Je zajímavé, že Babiš Plagu nechá rejdovat s opozicí...ale to je jeho taktika - obejmout všechny.