GLOSA: Na Mexiku v Palladiu
V podniku plzeňského restauratéra, podle článku v Euru údajně jednoho z největších českých machrů na steaky, to vypadá jako v truhlářské dílně a sousední mexická restaurace zase inzeruje především "omezenou nabídku". Udělal jsem chybu, že jsem si z ní přesto rozhodl vybrat. Začal jsem cibulovou polévkou s rajčaty a burritem, tedy kukuřičnou plackou. V nákupním centru bych však čekal přece jen přátelštější cenu (téměř 80 Kč).
Také ostatní pokrmy na menu byly spíše exkluzivní: ne že by za steak různé kvality bylo přehnané platit kolem 300 korun, správná mexická restaurace má však mít na svém repertoáru také lidovější pokyny jako jsou nejrůznější tacos, quesadilly a další. Nakonec jsem si z předkrmů vybral salát Desperado (za necelých 130), který měl být kombinací listových salátů, ztraceného vejce a věhlasného salámu Choriso (moc bych za to však nedal, že to byl jen mírně připálený poličan nebo paprikáš). Celkově byl salát mdlé chuti a můj dojem z něj byl ve vzácném souznění s jeho jménem.
Závěr: hned tak se do Palladia za jídlem nevydám. Vím, že je nefér kritizovat cokoliv v plenkách. Ale stejně tak je nefér lákat reklamou zákazníky někam, kde je to hotové jen tak napůl.
Převzato z blogu Extra se svolením autora.