Sobota 17. ledna 2026, svátek má Drahoslav
  • Premium

Získejte všechny články
    jen za 99 Kč/měsíc

• schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R

14. 9. 2009 13:48
Re: Blábol

Není I 386 na W 95 příliš slabý? A kromě toho mám takový pocit, že na 386 ještě část instrukcí běžela v 8mibitovém režimu zvenku sice jako jakýsi kquazi16 bitový, ale W 95 to myslím nezkouslo. Nevím, už je to dávno a jí jsem řadu 386 tehdy přeskočil, z 286 jsem přešaltroval rovnou na DX2 Cyrix na 56 Mhz, tam myslím 95tky běžely.

0 0
možnosti

těchňik

14. 9. 2009 16:06

Jestli mě paměť neklame, tak W95 jsem na i386 instaloval. Nic moc, ale šnečím tempem to jelo. Ale tehdy se ještě tak nespěchalo, internet nebyl ...

0 0
možnosti

těchňik

14. 9. 2009 9:50

Mám deset let staré PC a PS/2 tam není. Podotýkám, že bylo kupováno jako nové. Tehdy se standard PS/2 teprve rozjížděl. Takže není se třeba vracet dvacet let.

0 0
možnosti

pig

14. 9. 2009 12:11

To je snad ale ještě AT deska? Pravda, existovaly i hybridy mezi AT a ATX, které už neměly zapinání/vypínání na klasický vypínač, ale ještě měly DIN zdířku na klávesnici a PS/2 tam nebylo (nebo nebylo vyvedeno a musela se dokoupit záslepka s patřičným kablíkem, za celkem nemalý peníz), ondyno jsem měl jednu takovou v pazouře.

0 0
možnosti

těchňik

14. 9. 2009 14:33

Je to ten hybrid AT/ATX, ale zapínání má na klasický vypínač. Zdroj už je ATX (konektory na základovku).

0 0
možnosti

R

14. 9. 2009 9:22

Starý IDE disk připojí, ale v praxi při tak velkých rozdílech data výroby vzrůstá  pravděpodobnost nekompatibility. Takže připojení a stažení starých dat není automatické.

0 0
možnosti

pig

14. 9. 2009 12:36

I nejnovější ATAPI (aka ATA 133) by mělo umět číst ATA 1 (IDE) disky. Spíš je problém v tom, že ten disk už je mrtvý tak jako tak a nerozběhl by se ani na té staré desce.

0 0
možnosti

pig

14. 9. 2009 12:44

Jo, ještě by to mohl být SCSI disk, pak by se musel shánět ještě řadič.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz