Pátek 24. ledna 2025, svátek má Milena
  • Premium

Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

• schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

FEJETON: Věc víry

První sloupek nového ročníku, to je skutečně oslí nálož na autorův hřbet. Potíž jistě chápe každý, závěr roku právě uplynulého věru že nedával podnět k veselému a optimistickému pohledu do blízké budoucnosti.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AA

A. Alda

5. 1. 2017 16:11
To zcela jistě.

Já jsem bigotní katolík. Jsem věřící a agresivní a svou inteligenci i vzdělání využívám k šíření víry, neboť k ničemu jinému to užitečné stejně není.

0 0
možnosti
PP

P. Princ

5. 1. 2017 19:14
Re: To zcela jistě.

Slušná schýza.

0 0
možnosti
JS

J. Sova

5. 1. 2017 16:10
Re: Jak "oba víme"?

Autorem Bible je Bůh:

http://www.katechismus.cz/paragraf.php?sel_paragra...

0 0
možnosti
AA

A. Alda

5. 1. 2017 16:12
Samozřejmě, že autorem Bible je Bůh.

Jsem rád, že to konečně uznáváte.

0 0
možnosti
JS

J. Sova

5. 1. 2017 16:35
Re: Samozřejmě, že autorem Bible je Bůh.

Pak je ovšem otázka, proč je v Bibli tak ohromné množství chyb.

0 0
možnosti
ČB

Č. Berka

5. 1. 2017 18:02
Bible přeci je SBÍRKA TEXTŮ

psaná v rozmezí staletí- mýty, vyprávění, dopisy, proroctví, přísloví. Psané je to různými jazyky, různými autory- u některých, kupodivu i těch z Nového Zákona jim byla později přiřazena jména.. ty původní texty jsou LIDMI vybrány a seřazeny- některé dokonce z překladů původních textů. Bible, jak ji známe, je překlad překladů překladů, od King's James, Kralické, Roháčkovy.. za poslední roky, co sleduji křesťany, zjišťuju, že spousta z nich četla maximálně tu dětskou Bibli

0 0
možnosti
PV

5. 1. 2017 19:38
Re: Však z Mezopotámie vzešel Abrahám.

https://leporelo.info/sumerske-nabozenstvi

Univerzální povahu Boha má vlastně až křesťanství, židovský Jahwe byl původně kmenový a později státní bůh ("Vyvolený lid" a jeho smlouva s Bohem).

O sumerském náboženství historikové píší, že mělo ospravedlnit existující společenský řád.

0 0
možnosti
VP

V. Pavelka 263

5. 1. 2017 15:35
Re: Však z Mezopotámie vzešel Abrahám.

Nic nového pod sluncem , člověk je dravec a byl !

0 0
možnosti
JV

5. 1. 2017 17:51
Re: je hezké, jak lidé hovoří o bohu

Ale je také pravda, že všechny ty civilizace, které se obešly bez Desatera, to nedotáhly proti té, která to Desatero měla, nijak daleko. Prakticky všechny objevy, které dnes slouží všem lidem na této planetě, mají původ v té části světa, kde po staletí jednoznačně dominovalo křesťanství. A není to rozhodně náhoda,

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz