Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
FEJETON: Třikrát pikantní chvíle s polívkou
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K. Hampl 2.1.2017 19:37Rimmerovo Gazpacho :-) Kdyby jste rodiče vzdělala Červeným trpaslíkem, studená polévka Gazpacho by je nepřekvapila, jelikož pana Rimmera pronásleduje po několik sérií :-) |
F. Svoboda 2.1.2017 16:58Re: Polévka, či polívka? ;-) Samozřejmě, že polívka. Polévku si nechte v Česku a toho ožralu Polívku do toho také nemotejte. Takže až budete jíst dobrou polívku, tak dobré chutnání !!! |
Š. Hašek 2.1.2017 16:19Příjemné počtení. Také jsem čučel v roce 1991 do těch jadlospisů. Dnes to jest lepší, minimálně v tom smyslu, že když nevím - tak si objednám něco "jasného", nebo taky nic. Dá se koupit leccos rozkódovatelného, místního, lahůdkového, flaškového - a potom si udělat mejdlo na cimérce v hotýlku (neplést prosím s batohem paštik z Prahy). Na "polívky z Řecka, patagonské steaky na Kokoříně (resturace s názvy Ohio/Montana ranč), Hokaidóvšechno pod Sněžkou" jsem "hodně vopatrnej"! Furt mám raději klobásky-zelí-erdapfl, boršč, žurek s jajcem, halászlé, bramboračku, juněčipršut a pasole, halušky, carskije pizi, ........ než nějaké "neznámo". Dobrou chuť. Někdy jest lepší i vydržet do rána vo hladu, než "skočit na špek" a tvářit se, že tu "itálii večeřím denně". |
F. Lesniak 2.1.2017 13:48Re: pozdravuji maminku a tatínka, A nekopl do koulí někdo vám? Alespoň podle příspěvku to tak vypadá. |
P. Harabaska 2.1.2017 12:01Svět chce být klamán. A dnes, kdy klam a mam je hlavním programem vládní politiky ve všech vyspělých demokratických státech, to platí dvojnásob. Alespoň pro ty, kdo někoho klamat mohou. Ti kteří jsou klamáni, jsou sice většinou schopni probíhající klamání rozpoznat, ale je jim to houby platné. Ti, kdo mě klamou, na mne většinou se... Tam já se jim revanšuji stejným. Se.. na ně |
V. Javora 2.1.2017 11:44Re: pozdravuji maminku a tatínka, Proboha, co jste dělal na těch záchodech? |
J. Sever 2.1.2017 10:32ahoj funguje to? |
P. Hlosta 2.1.2017 8:37Polévka, či polívka? ;-) Já po přečtení titulku měl dojem, že se jedná o komika Polívku. Správně česky se totiž pokrmu před hlavním jídlem říká polévka. Pokud je pisatelka z Moravy, nechť je jí to prominuto. ;-)) |
P. Čulík 2.1.2017 8:35Připomněla jste mi vašeho tatínka, jsem rád, že se mu dobře daří, pracoval jsem s ním ve Škodovce a vás i sestru si pamatuji jako hezké holky z Frýzovek, kam jsme od Škodovky jezdili na lyže. Tatínek tam hrával na saxofon, nebo klarinet? Já mám 90-tiletou maminku, tak si ty polívky dovedu živě představit. Všechny vás zdravím a přeji vše nej do Nového roku:-) |
V. Kotas 2.1.2017 7:25Ono dneska vlézt do kteréhokoliv restauračního podniku a dát si tam něco bez doporučení někoho známého, bývá téměř nezodpovědnost vůči sobě samému. Jak kvůli ceně, tak i nabízenému pokrmu. A ve zdejších krajích se stává, že neumětelství nahrazují cizími názvy pokrmů. |
J. David 2.1.2017 2:52Re: pozdravuji maminku a tatínka, A což do těch "koulí na plicích" (mléčných lišt) ... |
J. Vozábalová 2.1.2017 1:16Re: pozdravuji maminku a tatínka, Pane Vlku, vřele s Vámi souhlasím, ale přece jen - kozy ani jiné tvory "rodu ženského" do koulí kopnout fakt nelze, to je jaksi biologicky nemožné. Jinak - rovněž pozdravuji maminku i tatínka - řídit se zdravým rozumem JE ZDRAVÉ! |
A. Bytová 2.1.2017 0:28Taky pozdravuju maminku a tatínka, vypadá to poslední dobou, že zdravý rozum běžně zvládá jen vyšší věková kategorie. |
V. Vlk 2.1.2017 0:12pozdravuji maminku a tatínka, ještě mi sice není osmdesát, ale při našich důchodech je cena 8 Euro za cokoliv velká. A za to není skoro nic. A kozy, co vykládají u české pumpy, že mají "minestrone", bych kopl do koulí. Když já si vzpomenu co jsem dělal po roce 1989 jako 55 letý na záchodech ve Švýcarsku, chechtám se ještě dnes. Nebo se stydím, jak kdy. Máte rodiče brát ven vícekrát oni si zvyknou. |