Pondělí 10. února 2025, svátek má Mojmír
  • Premium

Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

• schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuse

DOPRAVA: Mohou zas elektromobily zmizet ze silnic?

Při vývoji škody Elroq se šlo cestou maximálního snižování nákladů na vývoj.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Foto

Výkon vozu vám zajistí větší akceleraci. Ta je pro bezpečnost vozu mnohem důležitější, než maximální rychlost.

Už jste určitě někdy předjížděl pomalá auta, takže víte, jak snadné to je, když auto má vysoký výkon.

0 3
možnosti
JJ

J39u10r78a 58J46u76r39a92x

6. 11. 2024 12:15

Jistě.

Nicméně dostatečnou akceleraci Vám u vozu s hmotností do cca 1,3 tuny zajistí i motor s výkonem třetinovým.

Pomalá auta jsem již předjížděl; vždy jsem arciť způsob předjíždění volil s ohledem na vůz, který jsem momentálně sedlal. A ano, s trhačem asfaltu je předjíždění o něco rychlejší.

2 0
možnosti
Foto

Mohl byste mi vyjmenovat vozy vážící 1,3 tuny, s akcelerací na stovku za 5 sekund, as třetinovým výkonem, tedy okolo 67 kW?

0 2
možnosti
JJ

J78u50r37a 91J85u89r11a71x

6. 11. 2024 18:48

Nemohl. Proč bych měl?

Probůh, nepotřebuji trhač asfaltu. Nechci být králem silnic, z toho jsem již vyrostl.

Píšu dostatečnou akceleraci, což je cca 8 až 10 sekund na stovku. Mmch na předjíždění na běžné silnici je podstatné spíš zrychlení tak z 80 na řekněme max. 110. A taky případně si umět podřadit

Vůz s Vámi zadanými parametry stěží naleznete; k akceleraci blížící se Vámi požadované byste potřeboval cca dvojnásobný výkon (třeba Mini Cooper S).

0 0
možnosti
Foto

P80. 66P54o17s66p44i57s41i34l

6. 11. 2024 13:02

209 kW nepotřebuji, ptáka mám dost velkého i bez takového stáda pod kapotou. Na běžný provoz mi stačí polovina.

A pak můžu odjet se zhruba stejně velkou Corollou, v automatu za 535 t.

Mohl byste nám sdělit cenu nějakého EV téhle velikosti s tímhle výkonem?

1 0
možnosti
Foto

A proč to řešíte, když elektromobil nechcete, nebudete si ho kupovat a Corrolu budete dal používat dalších 20 let, protože máte velkého ptáka?

0 3
možnosti
Foto

P50. 61P96o74s85p51i88s71i85l

6. 11. 2024 13:24

Corollu dalších 20 let používat nebudu, auta měním častěji. Otázka zní, jestli si to budu moci dovolit i po r. 2035. Což byl koneckonců ten základní problém (EV jsou zatím drahé), od kterého se odvinulo tohle vlákno, takže co bych to neřešil?

2 0
možnosti
Foto

Ploché televize, LEDky atd byly také. drahé. Dnes je má doma každý.

U elektromobilů to bude stejné

0 3
možnosti
RL

Ne, NEBUDE. Ale technickým analfabetům vašeho typu to nelze vysvětlit, protože nechápou ani základní souvislosti při tvorbě cen, o rozdílu technologické náročnosti mezi žárovkou a automobilem ani NEMLUVĚ.

0 0
možnosti
JG

šejno. a kolik má kw vaše podivná kia za 1,2

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz