20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

1968: Okupace je okupace

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Rudla 20.8.2008 15:18

Re: Hezký a lidský článek.

S ruskou mládeží je to asi jako s naší, o '68 vědí vesměs prd...

R 20.8.2008 21:05

Re: Hezký a lidský článek.

Buďme realisti. Většina prostých rusů má nyní hlavní problém, jak se vůbec uživit. Sice se to tam díky příjmům z ropy trochu zlepšuje, ale určitě to není nic moc. Nějaké problémy malé zemičky kdesi uprostřed Evropy pár tisíc kilometrů daleko, když o ní nemluvil Putin ani Medvěděv, jim za nějaké myšlení a diskutování nestojí. Pokud průměrní rusové o nás a 68 něco vědí, je to jen to, co do nich za sovětů nacpali jako propagandu.  A Gruzie, to už vůbec je v Rusku nyní nejspíš úplně čistá propaganda. Za Putina přece byly opozični noviny vesměs zkroceny a "umírněny".

Malý Aston 20.8.2008 7:48

Odmítám slavit svátek komoušů!

Příchod vojsk Varšavské smlouvy kromě rumunů,kteří neměli žrádlo pro koně a tedy nemohli zajistit transport svých vojáčků byl vyvrcholením boje našich starých komoušů proti novým komoušům.Před rokem 1968 tady vládli komouši a blbě v roce 1968 tady vládli komouši a také blbě a po roce 1968 tady vládli v domění že na věčné časy až do roku 1989,kdy jim z Moskvy zavolali,balíme je to celé hovadina.Ti oslavovaní jako zrádce Dubček podepsali,že již budou poslouchat,přijali ve federálu " Pendrekový zákon" a to 100% hlasů komoušů a nás debilní nadšence v roce 1969 podle tohoto zákona mlátili až z nás jakékoliv naděje vymlátili.Takže není co slavit,žádná okupace se nekonala,vše podle komunistických zákonů včetně zákona o " O dočasném pobytu Sovětských vojsk" na věčné časy.Jakékoliv oslavy to je rehabilitace komoušů,kteří se dnes tváří že něco chtěli změnit i když všichni víme,že komunismus je nereformovatelný.:-D

Jiří 20.8.2008 9:16

Re: Odmítám slavit svátek komoušů!

Astonku, máš naprosto pravdu, v 69 mi bylo 15 let a účastnil jsem se demnstrací v Praze. Zmlátili nás čeští kolaboranti, pupkatí milicionáři a policie, žádní rusové. Volali jsme Dubček , Dubček a on zatím podepisoval pendrekový zákon. Ti hajzlové v čele se Svobodou a Dubčekem prodali a zradili celou mladou generaci - tedy nás.

Dalším šokem pro mne bylo, když na 1. máje v existenčním pochodu mašírovali zástupci české "inteligence" a skandovali "Sovětský svaz přišel včas", aby se udrželi u koryta. Česká pakáž, která se potom cekou dobu držela u koryt a drží se dodnes. Ale na tohle se dnes nevzpomíná.

No, neunesl jsem to tenkrát nervově a odstěhoval se do zahraničí.

Malý Aston 20.8.2008 15:35

Re: Re: Odmítám slavit svátek komoušů!

Děkuji,že jste mne pochopil.Já debil stál v srpnu 1968 na hranicích v Mikulově a naši pohraničníci mi říkali,máš pas mazej do Rakouska.A já nadšenec ve věku 22 let jsem je neposlechl a tomu debilovi Dubčekovi jsem věřil.Pak jsem se až do roku 1990 nepodíval ani do té blbé Jugošky,byl jsem veden jako podvratný element.Žádný element jsem nebyl,jen jsem v zaměstnání řekl,že na rusáky dělat nebudu a komouši z pracoviště když šli tupci na prověrky mne uvedli jako nositele kontrarevoluce na pracovišti.Žádný svátek komoušů slavit nebudu na dalších 21let nás komouši zavřeli za ostnaté dráty lagru socialismu.:-D

R. J. 20.8.2008 16:15

Re: Re: Re: Odmítám slavit svátek komoušů!

Za chyby se platí. Jenom soudruhům se za chyby platí penězi,nejlepší je , když jim platí jejich oběti.Co budem dělat ?

Jiří 20.8.2008 18:04

Re: Re: Re: Odmítám slavit svátek komoušů!

Díky za reakci, trvalo mi leta, než jsem se z toho traumatu vzpamatoval, ledacos pochopil a vnitřně spracoval. Nezdrtila mne ta okupace a šok z ní, ale ta zbabělost a malomyslnost lidí. Ve svém okolí jsem tenkrát nenašel jediného člověka s důstojným chováním. Vyhodili mne ze střední školy, chvíli jsem byl pomocný dělník, no a pak jsem šel.

Když dnes vidím záběry z roku 68, spousty mladých lidí, kteří se tenkrát angažovali, tak si kladu otázku, jak asi dnes žijí, co se z nich stalo, neboť jsou to dnešní důchodci,  co si asi myslí?

No nic, nemám si o tom s kým povídat.

R. J. 20.8.2008 16:06

Re: Re: Odmítám slavit svátek komoušů!

Souhlas Jirko.R^

VL 20.8.2008 15:30

Re: Odmítám slavit svátek komoušů!

Rok 1968 byl o tom,že bylo potřeba odstranit Antonína Novotného, který měl dvě negativní vlastnosti:

1. Byl proti umístění sovětských vojsk

2. Byl proti kolonizaci českých zemí Slovenskem

Malý Aston 20.8.2008 18:38

Re: Re: Odmítám slavit svátek komoušů!

Já tomu nevěřím.Novotný nebyl žádný svatoušek a pěkně se podílel na likvidaci Baráka,kterému se nelíbilo,že rehabilitace vězňů komunistických žalářů probíhají pomalounku  a ušili na něho,že si koupil nějaké dárky za prachy ministerstva když byl v západní Evropě.Než se Novotný vydrápal až na prvního tajemníka musel být pěkná sviňka jako Dubček a ostatní.Ale jako výmluva pro komouše to je hodně používaný argument,to je pravda.:-D

BuBu 20.8.2008 7:22

Není okupant . . . jako okupant !

Jsem "dalek" hájit zločiny fašistických okupantů našeho území v letech 1938 - 45 . . . . . . ale : Včera večer nabídla česká televize pořad o zločinech okupantů z r. 1968 ! Tento pořad potvrdil má slova, která říkám již 40 let : Fašouni likvidovali pouze ty, kteří šli jakým-koliv způsobem proti nim . . . . zatímco bolševici z CCCP stříleli (ze strachu či ze zábavy) do každého, kdo se jim znelíbil . . . na koho dostali (jen tak - z ničeho nic) "chuť " ! Včerejší pořad v ČT to potvrdil dokonale !

Takže platí zásada : Fašista = bolševik . . . s tím, že bolševik je "vrah korunovaný" !!!!

Mirek F. 20.8.2008 9:59

Re: Není okupant . . . jako okupant !

"Fašouni likvidovali pouze ty, kteří šli jakým-koliv způsobem proti nim"     Kde za berete tohle, to je dost smutnej humor:-(

I-Worm 20.8.2008 10:10

Re: Není okupant . . . jako okupant !

hm, takže ty Lidice, Ležáky, Javoříčko a další - to byli samí partyzáni, že?

Marat 20.8.2008 11:42

Re: Re: Není okupant . . . jako okupant !

Člověče,proto Beneš poslal ty atentátníky aby se něco takového stalo.Z vypálení Lidici a Ležáku měl Beneš obrovskou radost.Byl to pro něj ohromný politický kapiutál,který také moc dobře využil.Kdyby nacisté tak nereagovali na ten atentát,to by Beneše zdrtilo.

Teprve až po Lidicích a Ležáku Beneš dosáhl svého.

Jakub S. 20.8.2008 11:34

Re: Není okupant . . . jako okupant !

BuBu má v tom zásadním rozdílu pravdu, ano.

Mirek F. 20.8.2008 18:07

Re: Re: Není okupant . . . jako okupant !

Třeba termín "holocaust" je vám znám?

Jurajda 20.8.2008 5:56

Bylo v roce 68 upozorněno několik sovětských vojáků!

Že bohužel jestli přijdou domů tak protože vědí,že tu žádnej masakr ruskejch vojáků nebyl,jen se jim vysvětlilo jak jsou naivní a že ani češi mezi sebou nebojujou tak zmizí ze světa.Tvrdili že v žádném případě!Měli napsat protože je střídaly jiné jednotky.Ty co přišly v prvním sledu všichni odjeli pryč.Zmizeli jak pára nad hrncem!Co s nimi asi bylo? ??potom?nnemohli potvrdit

Jurajda 20.8.2008 6:00

Re: Bylo v roce 68 upozorněno několik sovětských vojáků!

To by bylo zajímavé zjistit co se s nimi pak stalo,nenapsal ani jeden!Ani jeden neodepsal!A nebyli to negramoti,byli to celkem sečtělí a nedostudovaní kluci.

Homolka tobolka 20.8.2008 11:57

Re: Bylo v roce 68 upozorněno několik sovětských vojáků!

Prvosled byly prý trestné jednotky,protože se čekal ozbrojený odpor.Teprve po zajištění území je nahradili běžnými  jednotkami.

Borek@exil 20.8.2008 20:25

Re: Re: Bylo v roce 68 upozorněno několik sovětských vojáků!

V r.1980 jsme (ja a zena) v Italii bydleli spolecne s ruskymi Zidy, kteri pres Italii proudili do USA. Napred jako ze do Izraele, ve Vidni to otocili a jeli do USA. Debatovali jsme take o okupaci z r.1968. Vedeli presne, o co slo, omlouvali se, ja jim rikal, ze se omlouvat nemusi, ze to neni jejich vina. Vsichni vsak svorne tvrdili, ze se mnoho vojaku z prvni vlny nikdy nevratilo domu...byli pry zabiti kontrarevoluci v Ceskoslovensku. Ti Zide tomu neverili, byli to dost inteligentni a dobri lide. Mluvili o desitkach tisic zmizelych vojaku...obcas se ozvala slova o zmizeni v sibirskych dalavach....

R 20.8.2008 21:15

Re: Re: Re: Bylo v roce 68 upozorněno několik sovětských vojáků!

To je zajímavá informace a docela bych tomu věřil. Ti ruští vojáci taky nebyli blbí a i když neuměli česky, mnozí z nich asi pochopili, co se tady děje. To už je jen krůček k tomu mluvit o tom mezi svými "soudruhy" vojáky a od toho je už jen krůček k tomu, aby udavači mezi vojáky je nahlásili jako šiřitelé kontrarevoluce. Za Brežněva už sovětský režim kopal bezhlavě kolem sebe, protože už začínal jít pomalu dolů a nemohl si dovolit  vojáky nebo bývalé vojáky nechat ty myšlenky v sovětech šířit dál. Třeba se za nějakou dobu v ruských archívech informace o tom uvolní.

Borek@exil 20.8.2008 1:22

Nekdy v polovine sedmdesatych let jsem v Praze mluvil s ruskym studentem.

Nemel o komunismu zadne iluze. Kdyz jsme mluvili o svobode slova a propagande, naucil mne tento rusky vtip: Kakaja raznica mezdu Pravdoj i Izvestiami?.......V Pravde net izvestij i v Izvestijach net pravdy. Byl to tehdy docela zajimavy rozhovor. 

Jakub S. 20.8.2008 11:31

Re: Nekdy v polovine sedmdesatych let jsem v Praze mluvil s ruskym studentem.

Kouzelné! A výstižné.  Díky - budu se snažit si to zapamatovat, příteli!

alamo 20.8.2008 1:05

autorovi: to je smí husák, husákovskí a husákovčina

tak teda

v roku 1948 nevyhrali na slovensku komunisti, ale takzvaná "ds" demokratická strana, praha zareagovala po svojom, poslala na slovensko "normalizátora", znrmalizoval to tam teda fest

za odmenu ho poslali do "lochu", do slova a do písmena "do lochu"

čo po tom robil normalizáto v r. 68, " normalizoval".    tomu vravím, hriať si hada na prsiach

apropó, ten chlapík sa volal GUSTAV HUSÁK

Stanislav 20.8.2008 1:25

Re: autorovi: to je smí husák, husákovskí a husákovčina

Slovensko muselo mít vždy něco extra ... jak bych z ekonomických důvodů byl pro zachování federace, tak po stránce názoru lidu je jasné, že Slovensko se musí vždy spálit samo, jinak na to doplatí všichni zúčastnění ... ;-)

Muki 20.8.2008 6:09

Re: Re: autorovi: to je smí husák, husákovskí a husákovčina

To ze na rozdil od cechu nevolili komunisty, jeste neznamena, ze na ne musis mit vztek

Stanislav 20.8.2008 6:27

Re: Re: Re: autorovi: to je smí husák, husákovskí a husákovčina

Vztek? Komunisty? Kam vás vede slepá vášeň ... já jsem "modrá straka" jak poleno a libertarián jak dvě polena ... ;-) Ne, fakt ne, jako národ jsou mi Slováci stále nejbližší. Jen bych to nazval "efektem mladšího bratra", který si holt musí všechny problémy prožít na vlastní kůži, protože co kdyby straší brácha neměl pravdu, že jo? :-)

Stanislav 20.8.2008 0:54

Přidávám se ke chvále

Díky moc, tohle bylo prostě takové ... lidské. Tenhle článek bude na čestném místě bookmarků! R^

Dr. Chocholoušek 20.8.2008 0:20

Krásné

Krásně napsáno - jako bych u toho byl...