Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V. Glover 23.10.2016 21:50Zase jsem tu pozdě Šárko, to jsou dobroty a tady se nic takového nesežene. Řezníci tu už skoro nejsou a pokud jsou tak často mají jenom to samé co supermarkety. Kosti, kuřecí skelety nebo uzené žebra na vývar tu člověk nesežene, žaludky, jazyk, srdce, játra, ledvinky, to taky nic. Leda na internetu je několik farem co dodávají nějaké z těchto neobvyklých pochoutek, ale tam zase člověk platí hafo za poštovné. Ale vypadá to moc dobře. Většina vnitřnosti mi nevadí, jenom mozeček, plíce, dršťky jsem nikdy nemohla. |
Š. Matyášová 24.10.2016 6:44Re: Zase jsem tu pozdě vidíš a tady to já kupuju v Globusu, což je taky hyper.... |
Š. Matyášová 22.10.2016 14:59žaludkáři....teda Zvířetníci... díky za příspěvky,mě sem pustil server až teď, dom ase nešlo připojit, ale mnou to nebylo...pokud nakoupíte a uvaříte, a zařadíte na jídelníček, budu ráda.... |
H. Williamson 21.10.2016 20:56Zluta omacka Tak ta mne zaujala moc. Kurkumu doma mam - davam ji trochu do vyvaru, aby mel nazlatlou barvu. Ale ze mne to nenapadlo na omacku???? Diky. |
Š. Matyášová 22.10.2016 14:49Re: Zluta omacka Hanko i do těsta,kduyž jsou málo žlutý vejce... |
M. Crossette 21.10.2016 19:28Sharko zajímavý Mlsotník s dokonalou domumentací. Jako Beda, take si z dětství pamatuji pokrájená srdíčka a žaludky a játra v drůbeží polévce. Byly to moc dobré kousky a jestli maminka připravovala žaludky jako samostatné jídlo, tak na to se nějak nepamatuji. Zde jsem po nich vlastně ani nepátrala, protože pochybuji, že by je manžel jedl (on nemá rád ani játra - jsou to vnitřnosti, že). No jeden, dva bych možná do polévky propašovala, ale jako hl. jídlo těžko, tak jsem se ani nepokoušela. Ale tvůje recepty mě docela zlákaly udělat si žaludky pro sebe (a choti něco jiného!) HankaW pode mnou píše, že jsou tu oblíbené. Tak jsem se schválně dívala na net, ale v obchodech, které máme v dosahu nejsou. Tedy objevý se jejich úhledný balíček s žaludky, ale zároveň mi hned naskočí, že v okruhu 50 mil žádný z těchto obchodů žaludky neprodává ! Tak si holt musím nechat zajít chuť :) |
H. Williamson 21.10.2016 20:23Re: Sharko Hmmm, Maricko, to je divny, ze u vas nejsou bezne k dostani. Tady muzu jit do kramu skoro najisto. Fakt teda je, ze pouzivani jistych ingredienci, vcetne zaludku, vzeslo od cernochu a pak to okoukala bila chudina nebo lidi, co meli cerne hospodyne a tak to vstoupilo do bezneho jidelnicku. A dodnes i ty nejlepsi restaurace budou casto mit na jidelnicku tahle jidla. |
Š. Matyášová 22.10.2016 14:47Re: Sharko tak hlavně je to svalovina, nemá to játrovou konzistenci, třeba by ochutnal.... nebo až přiletíš, tak ti donesu kastrůlek... |
H. Williamson 21.10.2016 18:08Kachni zaludky jsem mela jen jednou - v me oblibene thajske restauraci. Byly se sladkokyselou omackou, ale ne ten jasne cerveny hnus, co podavaji v cinskych bistrech. Byla ze svestek, brusinek, cerveneho vina, octa, zazvoru, rajcete, zelenych cibulek, cesneku, medu a ruzneho koreni. Rozmixovane a uplne bozi. Do urcite miry mi to pripomnelo polskou omacku,kdyby se rozmixovala. Jinak ale kureci zaludky (gizzards) jsou zde velmi oblibene. Treba smazene,i kdyz casto vyjdou tuhe. To doma nedelam. Nebo v nejake omacce, to jsem obcas udelala prednostovi.Oblibena je zde nadivka z kukuricne buchty (cornbread) se zaludkama. I kdyz se ji rika nadivka, je pouzivana jako priloha. Ale nejcasteji je varim pro zvirone, cili mam polivku, a tam zavarim I srdicka. Podelime se, a kdyz mam naladu, tak obcas z toho udelam i kaldoun. |
Z. Tečka 21.10.2016 15:52Sharko, a ty bíký mázdry se taky uvařej? Já jsem jednou zkusila dát kočkám kuřecí a připadalo mi to dost tuhý. A za syrova je stejně nežraly. |
Š. Matyášová 22.10.2016 14:50Re: Sharko, a ty bíký jj,uvařej Tečko,ouplně do měkka... |
Z. Hanča 21.10.2016 15:11Sharko, tvoje recepty jsou psané tak sugestivně, že člověk dostane hned chuť - nicméně já bych musela z žaludků rozhodně odpreparovat to bílý :-))) , to bych nepozřela. Taky si nevzpomínám, že bych kachní žaludky viděla prodávat, u nás - ve firemních prodejnách místní krůťárny - jsou k dostání krůtí, tak ty jsem už kupovala společně se srdíčky, jak jinak než pro Denise. |
Š. Matyášová 22.10.2016 14:51Re: Sharko, tvoje recepty Hančo, ve světě, kde je všechno ještě v pořádku,je maj běžně.. (Globus) |
A. Bytová 21.10.2016 13:43Johohó Sharko, jdu do toho, do těch naloženejch především. Dík. |
Š. Matyášová 22.10.2016 14:52Re: Johohó brutální Abyto,doufám, že si pochutnáš.... |
O. Joklová 21.10.2016 12:38OT - 11. VELKÉ SETKÁNÍ ZVÍŘETNÍKŮ 2017 a ještě jednou - kdo ještě nečetl, na úvodní straně Zvířetníku najdete hlásání s výrazným zeleným zvonečkem, které vás odkáže na příslušné místo na Hadech http://1url.cz/otHoX věnujte tomu prosím zvýšenou pozornost :-)))))) |
O. Joklová 21.10.2016 12:34do žaludu - žaludek vskutku geniální nadpis článku :-))))))) sharce už jsem to říkala, kdysi dávno za mého dětství, když se ještě kuřata prodávala s droby, mívali jsme drůbkovou polévku - a žaludky jsem měla z ní nejradši, ještě víc než srdíčka kuřecí se dostanou - nabalíčkované v superhyper, ale taky jsou tu drůbeží speciálky (např. tam jezdím vždycky koupit pět kilo masa pro kočky - doma napytlíčkuju a zamrazím) a tam ty kuřecí vím že mívají, taky třeba krůtí krky apod., ale po kachních žaludcích jsem nikdy nepátrala, tak nevím přímo v článku je napsáno "balíček" - kde je kupuješ sharko??? hm, jak se tak vidím, asi bych se vyprdla na nějaké omáčky a sežrala to jen tak, uvařený... je ta chuť aspoň trochu podobná těm kuřecím?? |
Š. Matyášová 22.10.2016 14:54Re: do žaludu - žaludek Bedulko,kuře taky nechutná jako kachna..takže ani kachní žaludek nebude chutnat jako kuřecí..kupuju to v Globusu, ale je to "Vodňanské", takže to snad není jen pro Globus.... |
Z. Matylda 21.10.2016 11:04Tak jsem se dneska koukla a ve dvou dobře zásobených vesnických řeznictvích kačení žaludky neměli. Takže to bude zřejmě specialita větších obchodů. Tak holt někdy jindy.Protože jestli mi někdo řekne, že v Glóbusu mají, tak ten je na sever od Brna a já jsem na jihu, je to pro mě obchod typu Severní točna- náš cíl. |
O. Joklová 21.10.2016 12:28Re: Tak jsem se dneska koukla bydlím v Praze a tzv. "přímo" v Praze jsou Globusy tuším dva (minimálně) - a taky je to pro mě na Severní točně |
Š. Matyášová 22.10.2016 14:55Re: Tak jsem se dneska koukla pic kozu do vazu..to víš, že Globus.... |
Z. Lika 21.10.2016 11:00To jsem ráda že se objevily vyzkoušené recepty na tyto útroby. Totiž v našem řeznictví mívají různé roztodivnosti včetně nejrůznějších útrob a prý je vykupují pouze pejskaři, a to fofrem. No toto. Vlastně se nedivím, jsou to dobroty. Takže příště už nebudu nad žaludky rozpačitě dumat, ale rovnou je sejmu. Díky, Sharko, za názornou dokumentaci, hned má člověk představu, kam má jeho kuchařské úsilí směřovat. |
Z. Jenny 21.10.2016 8:38Díky za připomenutí tohoto jídla. Žaludky můžeme, všichni, musím zas jednou pořídit. Takový gulášek v tomto počasí by bodl. |
Š. Matyášová 21.10.2016 8:50Re: Díky není zač jenny, tak příště píšeš Mlsotník o guláši z kačeních žaludků....:-D |
Z. Jenny 21.10.2016 10:51Re: Díky Ho,ho,ho,hned je vystaráno :-)) Akorát nevím, kde je koupím, u nás na dědině není totiž žádné Makro, jen obchůdek, kde v 9:00 už není ani pečivo. Takže nejprve asi stvořím story o shánění žaludků :-) Jeden mám vždy z vánoční a letní krůty ale to je na guláš málo,leda bych si udělala malou osobní chuťovku a přednosta by musel být hódně daleko. |
Z. Tečka 21.10.2016 15:50Re: Díky Jenny, a Kaufland blízko nemáš? Tam mívají dost věcí od kachen, krky, játra, a myslím že i ty žaludky. |
Z. Iva 21.10.2016 17:47Re: Díky V Makru je stejnak nemaj... |
Z. Jenny 22.10.2016 0:31Re: Díky https://sortiment.makro.cz/cs/kachni-zaludky-vodnanske/99657p/ |
Z. Iva 22.10.2016 0:44Re: Díky Tak ty jsem tam fakt neviděla ;) , možná jezdíme ve špatný den. Občas to v oddělení masa mají tak vybrané, jak za socíku v masně. |
T. Zana 21.10.2016 7:56Kachní žaludky Neznám, po krámech dřív nebývali. Možná teď už se koupit dají, zkusila bych. Kuřecí a krůtí mám ráda - jen tak ve vývaru nebo jako guláš. |