Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A. Zemanová 3.12.2019 12:32Je to skvělé jídlo, dík za recept. Protože mi vyrostla na zahradě na bosonohém chodníčku hlíva ústřičná, kousek jsem nadrobno nakrájela a na sádle opekla. Nechala vychladnout a pak přidala spolu s cibulí. Míchala jsem na hlubším podnose, to šlo dobře, i když sem tam jsem musela vypadlé kousky vracet zpátky. Ode mě a Vaška dostáváš jedničku s hvězdičkou. |
Z. Lika 3.12.2019 15:18Teda co ty máš za zahradu, přímo čarovnou :D Jsem moc ráda, že chutnalo! |
E. Zvolánková 25.11.2019 9:44Tak my měli načechrané brambory v sobotu jako přílohu k nilskému okounovi. Byla to ňamka. A to jsem ty brambory oloupala. Ty, co máme uskladněné už se se slupkou opravdu nedaly. Ale i tak byly načechrané a dobré. Tenhle recept jsem tudíž určitě nedělala naposled. Liko, ještě jednou dík. |
Z. Jenny 25.11.2019 13:24U nás se právě čochr peče v troubě k tomu máme kapří mlíčí udělané narychlo,pěkně opečené na pánvi,už jsem ochutnala, moc dobréé. |
J. Jovo 23.11.2019 13:05Poobědové hlášení. Načechrané brambory chutnaly! Příloha okurkový salát. |
Z. Lika 23.11.2019 17:49Děkuji za dobré zprávy |
D. Ruščáková 22.11.2019 20:42Liko, hlásím, že jsem to udělala, jedla jen s červenou řepou (inspirace z Dedeníku:)) a bylo to skvělé - půlku před zkouškou divadla a druhou teď po ní. Fakt dobrej nápad, díky :) |
Z. Lika 22.11.2019 22:31Jsem ráda, že chutnalo |
M. Crossette 22.11.2019 17:06Liko, to je náhodička Zrovna na dnešní večer jsem plánovala udělat naše oblíbené brambory pečené v troubě... a teď jsi přidala skvělou alternativu. Už od pohledu se mi sbíhají sliny. Takže jakmile dopíšu,půjdu je dát vařit. Ostatní přísady doma mám. Jó, Čendy v pozadí jsem si všimla okamžitě. té černo-bílé kožešinky (posílám mu pohlazení - Suzince též). Také mě zarazilo strouhat brambory se slupkou. Tedy, že to s vařenými jde. Ale říkala jsem si, že bych by "struhadlem odmítnuté" dodatečně nakrájela a přesně to níže radíš (ty je natrhat). A buď k tomu osmahnu několik plátků šunky (kupovanou krájenou mám vždy v lednici - jednotlivé plátky pěkně do křupava), nebo to sníme jen tak. Bezva recept, díky ! A také, ať brambory vařím, nebo peču (hlavně u těch pečených) vždy jich úmyslně dávám o dost víc, aby byly do foroty, vždy přijdou vhod, stačí sáhnout do lednice. Hlavně ty v troubě pečené pak krájím na kostičky i se slupkou, osmahnu na oleji, posypu pažitkou, sůl, pepř a je to mňam s jakýmkoliv masem (nebo v nouzi s volským okem). |
Z. Lika 22.11.2019 22:36Maričko, však jsem si na tebe vzpomněla - jak s pečením/vařením brambor ve šlupce předem, tak s tou zakysanou smetanou, u vás velmi oblíbenou. A slupky určitě vezmi na milost, celkové chuti prospějí. A stejně jako ty si v poslední době zvykám mít v lednici "staples", stálice k dennímu použití - vařené brambory, různé luštěniny, zelné saláty... Pak stačí osmahnout brambory, přihodit salát, luštěniny provařit třeba s rajčetem nebo si z nich udělat fazolovou polévku... Těším se, co řekneš na "načechranky" A pozdravy chlupatcům ráda vyřídím, a taky posílám pohlazení všem za oceán! |
E. Zvolánková 22.11.2019 13:12Když teď koukám ještě jednou do receptu (radši jsem si ho i vytiskla ) ...zdá se mi to, nebo se na zdárné přípravě pokrmu podílel kocour? |
Z. Lika 22.11.2019 13:15Nezdá Čenda pomáhá vždycky, někdy si i dá říct, aby poodstoupil ze záběru |
E. Zvolánková 22.11.2019 14:00Tak to je šikovný pomocníček, když jen pomáhá, dozírá a neuždibuje Tchynin maiňák, co se paradoxně jmenuje Špunt, pomáhá nejenom s výrobou, ale často i s konzumací ještě dřív, než je jídlo hotové...teda samozřejmě jen, pokud jde o maso |
Z. Lika 22.11.2019 14:32Jó maso... už i ten sýr jsem musela bránit, poodejít nemožno! |
E. Beranová 22.11.2019 15:29u nás bude muset být vydán ten kelímek od zakysanky - a uvidí se, jestli bude rychlejší Connyáš nebo Eddie |
M. Crossette 22.11.2019 17:09Hihi, mainská kočka jménem Špunt , moc pěkné, asi jako naše první kočka se jmenovala Kotě a byly doby kdy vážila 7.5kg |
E. Beranová 22.11.2019 15:31nojo, je tam, chlupáček! zdravíme Čendu a posíláme podrbání za chytrými oušky |
E. Beranová 22.11.2019 12:46samotné se zeleným salátem, jednoznačně! skvěle to vypadá a báječně to bude chutnat mňam pozn. brambory máme domácí, od sedláka, krásně tvrdé, nerozpadavé. |
Z. Lika 22.11.2019 12:48To je přesná kombinace! A jen znovu zdůrazňuji - neb se objevily pochybnosti - ty vařené brambory strouhejte i se šlupkou! Dobrou chuť popřeji :-) |
V. Verenková 22.11.2019 12:40Vyzerá to výborne,Lika.A mám kacírsku otazku:posypané úhľadne nakrájanou slaninkou to nemôže pokaziť?/ sama si odpovedám,noo,len vylepšiť/ |
Z. Lika 22.11.2019 12:46Klidně sypej, Verenko, ale pak to bude chtít pivko |
A. Zemanová 22.11.2019 12:17Tak to vypadá skutečně lákavě! Mám už na dnešek i víkend plán, leč pondělí je taky den. Už se na to těším. Děkuju Ti, Liko. Tvé recepty bývají jednoduché, rychlé, dobré a skvěle zdokumentované. Prostě super. |
Z. Lika 22.11.2019 12:27Díky za pochvalu, ovšem ta jde za autorem videa. Který se inspiroval v jedné kalifornské restauraci nebo kde |
J. Jovo 22.11.2019 11:31Je to jasné! Zítra budou načechrané brambory. Díky za recept. |
Z. Lika 22.11.2019 12:26Bezva, přeji dobrou chuť |
L. Blaza 22.11.2019 11:02Hmmm, tak na tohle mám vyloženě chuť! Díky Liko za tip! |
Z. Lika 22.11.2019 12:27Jsem ráda, že se tip ujímá |
Z. Inka 22.11.2019 10:17Já mám teď trochu žaludek na vodě, takže si myslím, že zrovna tohle bych mohla a Bimbovi k tomu kousek uzeného, třeba? Veškeré suroviny mám v lednici, takže jen se v naděli vykopat |
Z. Lika 22.11.2019 10:20Jestli si dokážeš den předem uvařit ty brambory, tak jdi do toho. Chuť to má jemnou. Tak se brzy sprav a uzdrav! |
Š. Matyášová 22.11.2019 10:12pokud to chcete mít jemně pálivé, je lepší promíchat nastrouhanej čedar s trochou chilli nebo cayenského pepře a pak to teprvá proházet s těma bramborama a cibulí, dostane se to všude a sýr tu pálivost zjemní... |