28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Jak jsem pekla americkou buchtu

Aneb všechno souvisí se vším a tak začnu někde úplně jinde (no celá já :o))

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Dalmi 4.6.2016 10:15

Krásné počasí

mají Zvířetníčci na Setkání.

O. Joklová 4.6.2016 12:03

Re: Krásné počasí

Dalmi, dnešní článek je vedle

M. Crossette 3.6.2016 21:17

tuhle buchtu znám

jen do ní jablko strouhám na hrubo. Tedy už dlouho jsem ji nedělala.

Já se také dost často nedržím přesného receptu, ono u am. receptá to většinou nic moc nepokazí. U zdejšího "vážení na hrnky" to nikdy není na gram přesně. Většinou se doporučuje třeba mouku nejprve prosít, lžicí do hrnečku naplnit a pak nožem zarovnat. No já nedělám ani jedno, prostě hrnkem hrábnu do mouky, nanejvýš trochu odtřepu a je to. Stejně tak, třeba to jabko, není uvedená jeho váha a tak je někdy malé, jindy velké. Ditto vajíčka. A třeba česká polévková lžíce je o dost větší, než ta zdejší a naopak, vaše čajová lžička je menší, než ta americká. No ale zatím všechno co jsem takhle trochu "bajvočko" upekla bylo jedlé, takže u toho zůstanu i nadále A tak jako Inka - vážím vlastně hlavně u vánočního cukroví.

Z. Rpuťová 3.6.2016 17:51

Zvířetníci jedou na Rosavu:

https://www.facebook.com/auto2drive/videos/1734256343457987/

:))))

Z. Dalmi 3.6.2016 20:27

Re: Zvířetníci jedou na Rosavu:

Chichichi :-)

M. Crossette 3.6.2016 21:18

Re: Zvířetníci jedou na Rosavu:

Rputi, to je nádhera, ten pes si to jasně užívá, jinak by se schoval do svého autíčka, místa tam na to má dost :)))

M. Pajakerryková 3.6.2016 13:07

tááákže

cenečky pro statečné jedince vyzvednuty, tudíž ani letos nepříjdou stateční jedinci zkrátka, startovací kartičky taktéž vyrobeny...

počasí zatím poslušné, neprší ale tváří se všelijak

a receptík na buchtu vypadá dobře, takový šupšup smíchat na plech upéct sežrat :)

Z. Dalmi 3.6.2016 12:53

Jablíčka neloupám

téměř nikdy. A nevadí to. Já moc nepeču, protože to ani nemusím, nejsem na sladké. O to radši vařím.

Krásné setkání přeji, foťte prosím....

Z. Rpuťová 3.6.2016 12:05

Buďte rádi, že jenom prší!

Takhle to teď vypadá u Jiřího od protinožců!

https://scontent.fmad3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/13327615_10154151783053632_5679420124152644318_n.jpg?oh=be10ac136969164e32ad8ace4b90825c&oe=57C411C9

A užijte si ten víkend! :)

Z. Yga 3.6.2016 11:06

Ještě k počasí na Rusavě

Dívala jsem se teď na předpověď a vypadá to náhodou docela slušně - sice pod mrakem, dneska ještě nějaké ty přeháňky, ale zítra už ne a teplota do 22 °C - což sice není léto, ale pro pejsky to bude lepší - navíc jsem si přibalila teplejší tříčtvrťáky, takže u mne dobrý!

Z. Yga 3.6.2016 11:01

Milá Rákšasí

moc hezké povídání o buchtě (:o)). Já taky experimentuju s rozmyslem - ono to jednu naštve, když se s tím paplá a pak to nikdo nežere, protože je to nežerné ... tož radši měřím a vážím - i když deko sem, deci tam, není polohrubá, dám hladkou mouku, rozinky vynechávám rovnou, ale když tak tam majznu brusinky, nejsou-li mandle, šup tam lískáče a nejsou-li ani ty, tož dobrýma vlašákama to taky nepokazím (jen si je nesmím splést s kvašákama - cheche) - akorát u dortů to beru docela vážně, to už je drahá sranda.

Jinak jsem sice ještě v práci, ale v podstatě už na cestě na Rusavu - mám spakováno a Erňoch tu někde taky je ... jenom Jeník ještě někde něco vyřizuje, takže čekáme ... a čekáme ... a čekáme.

O. Joklová 3.6.2016 10:54

myslela jsem

že Hanča je některé z dítek, takže odklik mě docela hodně překvapil :-DDDDDDDDDD

jinak buchta vypadá zajímavě a asi bude hodně jedlá a s těmi jablky (slupky nevaděj) i tzv. "mokrá", což ji povyšuje ještě do vyššího levelu než třeba jen ořechy s rozinkama

jenže mé druhé já je ještě línější ba až úplně líné, takže nic péct nebudu, mám dost co dělat s tím, že musím vymýšlet, co pětkrát denně s prominutím žrát - ano, konečně už došla bída na kozáky, Jitča vyhrožuje písákem, a tak už jsem si za zhubnutí dokonce zaplatila... no a vydat prachy já kolenovrt a pak to nedodržovat, to bych teda sama sobě nedovolila

T. Zana 3.6.2016 9:51

Hezké

Úplně to vidím :-)

Já taky moc neexperimentuju, i když ty Mariččiny cookies poslednė...

Jsme ve vlaku, máme zpoždění, asi budeme v Rusavě později. Ale už neprší;-)

Z. Matylda 3.6.2016 8:58

Vařím ráda rychle,

ale nahrazuju silně s rozmyslem, pokud musím. Na buchty recepty používám, přece jen mě naštve, když něco zkazím a není to k jídlu- protože pak jsem vyhodila prachy za suroviny zbytečně. Obávám se, že jsem svým způsobem kolenovrt jako Yga :)

Z. Lika 3.6.2016 8:56

To chce talent

Anebo zkušenosti, takovýhle styl vaření. Protože jinak to dopadá jako v případě Inčiny maminky. Vzpomínám si, jak jsem v jarých začátcích svého vaření poprvé dělala nějakou drůbež na víně, dle receptu. A jelikož jsme nikdy na víně nevařili, vůbec mi nedošlo, že tam nemůžu vlít ten zkyslý zbytek z lednice (vždyť je to jenom na vaření, že!). No hrůza. Ale poučila jsem se a na tradiční nebo typické krajové recepty si dávám pozor a snažím se být co nejpřesnější. Třeba kimči se dá nahradit kysaným zelím, ale je z toho úplně jiné jídlo.

Za chvilku jedu do Rusavy, ještěže mám nepromokavý foťák :-)

H. Williamson 3.6.2016 9:08

Re: To chce talent

A sakra - ono vam bude prset?!

Z. Lika 3.6.2016 9:18

Re: To chce talent

No, ono vydatně prší v Čechách. Tak jsem zvědavá, jak bude postupovat fronta :-)

Z. Inka 3.6.2016 7:32

Mistrem náhražek

je moje maminka. Postup byl vždycky stejný - mamince někde něco zachutnalo, požádala o recept a další týden se jala ochutnané zkoušet. Většinou jedna až tři přísady buď nebyly, nebo byly na naši matku přílišná rozcapenost. Výsledek byl nejistý - občas se jí podařilo recept i vylepšit, většinou se zázrak nekonal. Nejlepší bylo, když dostala recept bez ochutnání. Pamatuju si na kefírovou buchtu, kdysi velmi oblíbenou. Kefír byl nahražen kyselým mlékem, protože nač kupovat kefír, když je doma kyselé mléko ( bylo v dobách, kdy mléko doma klidně zkyslo do poživatelného stavu ), cukrem netřeba plýtvat, máslo nahraženo Kunerolem, který byl zrovna po ruce. Výsledkem jakási buchta a prohlášení naší rodičky : Tak já nevím, co na tom maj, docela normální buchta....

Já vařím i peču intuitivně, recepty vytahuju jen na vánoční cukroví. Holt někdy se výrazně zadaří a někdy se mají kamarádčiny slepice

H. Williamson 3.6.2016 6:54

OT: Rusava

Preju vsem bezpecnou cestu, dobre pocasi a prijemny pobyt. Je tam fakt krasne.

Z. Lika 3.6.2016 8:57

Re: OT: Rusava

Díky, Hanko. Bude určitě spousta fotek, tak se budeme všichni posléze kochat.

O. Joklová 3.6.2016 10:55

Re: OT: Rusava

ano ano Liko, to chci ještě napsat na Hady - foťte prosím moc, moc a ještě napotřetí MOC !!!!!!!!!!!

Z. Xerxová 3.6.2016 6:41

hezký den

hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :o) těm, co dneska něco slaví, přeji vše nej nej. A těm, co potřebují pofoukat bolístka na těle či na duši, držím palečky, ať je brzy líp.

Taky ráda vařím rychle, ale většinou moc neexperimentuju. Mám dost široký repertoár... tak s ním běžně vystačím

Hurá - tady celou noc krásně pršelo - žádný lijavec, ale deštííííík vytrvalý.

Přeji krásný Zvířetnický jubilejní sraz - užijte si to mocmoc