19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Krajkové sušenky z vloček a ořechů

Neboli Oatmeal Pecan Lace Cookies :-)

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Zana 9.9.2022 20:58

Ještě O.T. - vyúčtování je na Hadech.

Doufám, že u Maričky proběhla jen obyčejná bouřka.

Z. Mawe 9.9.2022 19:19

tak uz sem udelala hroudaky z uplne vseho cukru co sem tu nasla a s trochou predstavivosti to je i 1/4 odmerky :D a uz se grilujou na zitrejsi vychazku:)

Z. Mawe 9.9.2022 18:45

recet vypada dost dobre, ulozila jsem si ho a zitra ho vyzkousim, ackoli nevim, jestli si vzpomenu koupit vanilkovou esenci a ty dalsi veci, ale myslim, ze i tak to bude dobry, navic cukr taky doma moc nemam a sladim treba lzickou medu celej plech pecenyho :D takze bude takovej trochu experiment.

az z receptu sem navic zjistila, ze existuji dva druhy vlocek? tak sem si to vygooglila a fakt existuji instantni vlocky :D

M. Crossette 9.9.2022 17:24

Děkuji za komentář, bohužel k nám se blíži bouřka, tak raději odpovím v jednom, snad nebudu muset přerušit.. Zatím jsem tyhle sušenky znovu nedělala, abych je vyzkoušela s mnohem méně cukru., ale jistě budou stejně dobré a ráda si přečtu, jak chutnaly těm, kdo je zkusil

Američani mají spoustu dobrých jídel, ale jejich moučníky jsou vesměs děsně přeslazené. A – jak píše Lika – mírně nasládlé jsou i všechny chleby, pečivo a samozžejmě nápoje. Sladká je třeba i poleva na pečené šunkové kýtě (jak ji peču já a máme to fakt rádi).. Já už si za ty roky na hodně podobně přislayených chutí zvykla, ovšem na jejich šííleně sladký „cake frosting (nebo cake icing)" si nezvyknu nikdy a nikdy nedělám. Nevím, jak je to přesně česky, ale poleva to rozhodně není. Je to hustý krém, kterým se mohutně silně obalí úplně celý dort a ještě se tím nahoře načinčají různé parády. Mně stačí jen pohled na tu horu našlehaného cukru. Běžně se třeba na jeden dvou patrový dort použje půl hrnku změklého másla, 3-4 hrnky práškového cukru a trochu mléka na zvláčnění a možno obarvit, přichutit apod. Další cukr je pak ještě v těstě a v náplňi v rozpůleném dortu. Jednu takovou porci jsem jedla zrovna v neděli (byli jsme pozvaní na BBQ) kde naštěstí „obal“ byla směs cukru a tvarohu (cream-chees). Tak jsem se překonala a snědla celou porci, protože sladkost byla přeci jen menší. Jindy jen vydloutbnu vnitřek a „obal“ nechám s omluvou , že už jsem přejedená. Manžel takový problém nemá, vyrostl v tom.

Moje dávná česká kamarádka (už mnoho let po smrti), dost brzy v Am. onemocněla curkrovkou. Prý se to dost běžná nemoc právě u přistěhovalců z Evropy a ještě častější u Asiatů, protože jejich tělo se na tyhle mega dávky cukru špatně adaptuje.

Z. Jenny 9.9.2022 9:14

Díky Maričko! Vypadá to velmi dobře a v jednoduchosti j síla. Taky mám ráda vše,co mohu uplácat tak nějak bez měření a dvě deci všeho už mám prakticky v oku a v ruce. S tím cukrem taky šetřím, dávám méně než se doporučuje, míra sladkosti , ta moje mi dostačuje a MLP je to taky fuk, hlavně, že se to dá sníst a někdo to udělá.;-D A protože je pátek a to většinou něco takového uklohním,raději však až večer aby to vydrželo, budou asi sušenky. R^V

M. Skálová 9.9.2022 15:34

R^ ;-D u nás MLP taky tak

Z. Jenny 9.9.2022 16:09

:-)

T. Zana 9.9.2022 8:51

Vypadá to moc hezky a jednoduše. Jednoduché já ráda ;-)

Určitě časem vyzkouším, díky Maričko!

Máme tu Meggie, hlodá morkovou kost, co jsem pro ni měla v mrazáku. Už dlouho jsem nevařila hovězí vývar :D

Z. Lika 9.9.2022 7:21

Stejně jako Xerxovou mě jako první napadlo, že to musí ohromně vonět. Na krajky moc nejsem, ale tyhlety křupavé vůbec nejsou marné. A oves já velice můžu, díky, Maričko R^

T. Zana 9.9.2022 8:52

Oves ráda, ale možná ještě víc ty ostatní vločky, pšeničné, pohankové a tak.

Z. Matylda 9.9.2022 7:20

Fascinuje mě to množství cukru v amerických receptech. Fakt tam tak moc sladí všechno?

Š. Matyášová 9.9.2022 7:50

navrátivší se kolega tvrdí,že i cola a jiné nápoje, jsou tam sladší..a šejky prý šíleně..vypadají pěkně, složité nejsou, ale co to udělá,když tam cukru bude minimum..? Doufám, že nic...;-)

Z. Lika 9.9.2022 8:38

Bohužel sladí všechno a moc. Cola je prý určená k "naředění" spoustou ledu, ale třeba jejich chleba je pro české chutě nepříjemně nasládlý. Prý se to zase nějak vylepší tím, že se chleba otoustuje, opeče. Kdysi jsem si pořídila kuchařku na různé kváskové pečivo od Američana, a bohužel jsem první výtvor, překrásně vykynutý a nádherně upečený, musela vyhodit, jak byl sladký - a to v něm byly tři lžíce medu na půl kila mouky. No, musí se s tím počítat. A je to taky dobrá ukázka toho, že jak se v dětství nastaví chuťové buňky, tak se to s člověkem táhne. Třeba kofola jim připadá bez chuti!

Z. Lika 9.9.2022 8:54

Ještě jsem chtěla dodat, že i u běžných českých receptů na různé bábovky a moučníky dávám cukru o třetinu až polovinu méně, a často tuto poznámku přímo uvádí i ten, kdo recept publikoval - že to má vyzkoušené a bohatě to tak stačí. Na druhou stranu když amoletu, tak s pořádnou vrstvou domácí marmelády R^

Z. Xerxová 9.9.2022 6:24

hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :-)

perfektně popsáno a zdokumentováno. Voní až sem...