Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Pečené kuře s brambory na řecký způsob
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z. Vave 30.9.2017 20:57Tak kuře na řecký způsob jsem nepekla, příležitostně vyzkouším. Děkuju za recept, Liko. Ve čtvrtek jsme cestou z Varů zaskočili do lesa a dotáhli dva koše + krabici hub. Byla smaženice, kulajda, houbové řízky a velké sušení. Dnes jsme po návratu ze zahrady našli doma tři plné plechy hub, syneček hodný jel z Brd a podělil se. Je guláš, sušení a dušení na zmražení. To až s ezima zeptá, tak abych měla co odpovědět. :) |
L. Blaza 29.9.2017 19:19Tak podobně jsem pekla (tedy bez česneku) předevčírem kuřecí stehna s bramborami a ještě jsem tam nakrájela dýni hokaido, normálně se slupkou, jen na měsíčky a vydlabat semínka. Je to super a ani jsem nevěděla, že je to na řecký způsob :) |
L. Blaza 29.9.2017 19:20Re: Tak podobně jsem pekla Jo a bez citronu :) |
Z. Lika 29.9.2017 19:44Re: Tak podobně jsem pekla Myslím, že ten citron je pro ten řecký způsob dost podstatný :-) S tou dýní je to bezva nápad! |
M. Crossette 29.9.2017 18:29Liko, tu vůni cítím až sem ! vypadá to náramně jedle a navíc rychlá příprava. Kuřecí maso mám vždy doma v mrazáku, protože ho jíme hodně často. Ale nejprve musíme sníst různé zbytky jídla v lednici co zbyly po odjezdu návštěvy. Jelikož mi stále na záhoně narůstají bachraté zelené papriky(a jak je nestačíme jíst, červenají a jsou extra dobré), v pondělí jsem je dělala plněné podle Neliny. Byl jich plný velký pekáč - 16 paprik. My 2 dámy jsme snědly každá 2, oba pánové si dali dokonce 3. Zase to bylo moc dobré a kamarádka si do Anglie odvážela recept. Zbylých 6 jsem zkusmo dala do mrazáku (s půl litrem zbylé omáčky) a uvidím, jaké budou po rozmražení. Momentálně totiž na ně, ani na jiné větší jídlo nemáme chuť, jsme za ty dva týdny "hodování" přecpaní a včera jsme měli k večeři jen topinky ze zbytku mého žitného chleba. |
Z. Lika 29.9.2017 19:46Re: Liko, tu vůni cítím až sem ! Maričko, to jste si zahodovali! Zamražené plněné papriky jsou i tak dobré, neboj. S topinky z domácího chleba... panečku! |
M. Crossette 29.9.2017 20:21Re: Liko, tu vůni cítím až sem ! Liko to ráda čtu. Papriky (a omáčku) jsem zamrazila schválně, abych zjistila "jak to přežijí". A pak si případně zamrazila další "na zimu". Já jich mám stále hodně a jejich spotřebu střídám mezi gulášem podle Sedláka a plněnými paprikami (oboje už umím pomalu poslepu). Hostům jsem dala na výběr a papriky je lákaly vic - fakt se povedly. |
Z. Jenny 29.9.2017 17:55Už delší dobu mám chuť na dobré kuře a tak si ho takto uděláme.Totiž kuře moc nekupuji neb máme pořád k dispozici ty moráky. Změna nutná! Liko, díky! I když taková krůtí stehna horní, to je masíčko! :-) |
Z. Lika 29.9.2017 19:48Re: Už delší Krůtí horní stehna pomalu peču na svíčkové zelenině, kterou pak umixnu neuhodneš na co... na svíčkovou :-) Dobrou chuť! |
Z. Hanča 29.9.2017 17:07Škoda, že jsme kuřátko měli včera (vycpané a obložené kyselým zelím, promíchaným s pidičtverečky osmažené anglické slaniny), jinak bych se vrhla na řecké kuře hned. Vypadá velmi sympaticky! No nevadí, bude příští týden, aspoň si nemusím lámat hlavu, co nakoupit, co uvařit. |
Z. Lika 29.9.2017 17:38Re: Škoda, že Sympatické je velice, opravdu doporučuji. Jen prosím nezapomeň na čerstvý citron - v originálním receptu to pán opakuje snad třikrát! |
T. Zana 29.9.2017 18:08Re: Škoda, že Taky už jsem si zapsala, že citrony je třeba koupit :-) |
Z. Verenka 29.9.2017 14:36tak toto jedlo si určite v sobotu urobim. |
Z. Lika 29.9.2017 14:52Re: tak Verenko, určitě dej vědět, jak to dopadlo a chutnalo, jestli se ti to trefilo do chuti. |
O. Joklová 29.9.2017 14:15já bych i kuře uvařila (ano, eintopf je skvělá věc), ale byla jsem od Kačenky obdařena houbami... takže jsem se právě odvalila od stolu se smaženicí a ještě mám na zítra - hm, nebo na večeři :-DDDDDD |
Z. Lika 29.9.2017 14:53Re: já bych i Kuře počká, houby určitě ne, ty je nutno zpracovat co nejrychleji. Přeji příjemné potráveníčko :-) |
T. Zana 29.9.2017 15:01Re: já bych i Hmmm, houby chtějí rozchodit :-) A venku je krásně! |
A. Bytová 29.9.2017 13:47Řecké kurčo zní, vypadá a voní úplně nádherně. A když jeden přivře oči, možná že bude slyšet i takové to šplouchy šplouch řeckého moře. A to nemluvím o eintopfové přípravě zásadně usměrnňující počet špinavých kastrólů. :) |
Z. Lika 29.9.2017 14:53Re: Řecké kurčo Abyt, ta vůně byla opravdu nebývalá, už jenom kvůli ní to stojí za to. Než se upeče, je možno zkoušet řecké tance :-) |
A. Bytová 29.9.2017 19:35Re: Řecké kurčo Martha a Tena se mnou bydlí už dávno, nezapomenu je při přípravě vypustit. :)) |
Z. Lika 29.9.2017 19:49Re: Řecké kurčo Ty dvě to umějí skvěle rozbalit, to je moc dobrý nápad. |
Z. Jenny 29.9.2017 21:07Re: Řecké kurčo Hopá ! :-) |
T. Zana 29.9.2017 13:43To vypadá dobře zakládám k použití :-) Včera jsme do jedenácti čistili a krájeli ty houby, já na sušení a Franta na zamražení (čti "méně náročné na pečlivost" :P) Ty potvory byly vesměs malé, max. střední a mohlo jich být kolem dvou stovek (plná taška). Víte, jak se cítí člověk, který se dvěstěkrát sehnul?? Navíc to bylo tak zvláštně rozmístěné - nejdřív jsme šli asi 10 km a nikde ani prašivka. Pak tenhle nářez asi na půl kilometru. Ke konci už se mi motala hlava a oba jsme měli docela dost. Bohužel v téhle fázi zbývá ještě asi 8 km na nádraží a cesta domů. No, zvládli jsme to a dneska už mám i radost, co jich máme :-) |
Z. Lika 29.9.2017 14:50Re: To vypadá dobře Chtělo by to vézt je v nějakém koši, aby všichni viděli :-) Všimla jsem si, že když někdo veze takovou úrodu, lidi kolem se usmívají. |
T. Zana 29.9.2017 15:00Re: To vypadá dobře No jo, ale co když se ti na dně koše krčí pět chudáčků okousanejch od slimáka? |
Z. Lika 29.9.2017 15:01Re: To vypadá dobře Vypodložit dekou, nenápadně :D |
V. Glover 29.9.2017 11:30to je krása To uvařím v pondělí, protože celý weekend budu v práci, jinak bych to dělala hned |
Z. Lika 29.9.2017 12:19Re: to je krása Doufám, že bude chutnat. A hlavně ať víkend rychle a v klidu uběhne. |
Z. Miki 29.9.2017 8:56Jídla z jednoho hrnce mám ráda a toto vypadá vééélmi jedle. Brzy vyzkouším. Včera jsme v rámci socializace vzali Grace na terásku do Welzlova pivovaru. Překvapila a chovala se slušně. Pravda, posezení předcházela docela dlouhá procházka a navíc dostala sušené ucho, aby se zabavila :-) |
Z. Lika 29.9.2017 9:09Re: Jídla z jednoho hrnce Tak to byla pro Grace pozitivní zkušenost, umět se chovat v restauraci je základní společenská dovednost :-) Tak sušené ucho? Hm... že by se z toho dal udělat mlsotník? |