19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

PRÁVO: Přítomnost hygieniků v restauracích není nezbytná

Ačkoli se diskuse o znění právě projednávané novely zákona o potravinách točí zejména kolem stanovení možného závazného podílu potravin tuzemského původu v tuzemských obchodech, předmětem novelizace by mohla, a také by být měla, i úprava stávajících vztahů mezi kontrolními orgány.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Milan 15.1.2021 17:16

"Za to by měli být hygienici spíše rádi, ..."

Spíše vděčni.

Rádi by měli být, že bude jasno, ale nejsou.

R. Langer 15.1.2021 9:11

Hm, já vám nevím, ale nebylo by lepší to "hodnocení" nechat na hostech? ;-)

P. Milan 15.1.2021 17:18

Taky bych byl pro. Kontroly jen tam, kde je důvodné a podložené podezření.

L. Písařík 15.1.2021 8:18

Čirou náhodou jsem viděl včera Polreicha v zaniklé restauraci - tuším Bohéma - pod brněnským velkým divadlem. Ceny astronomické, kvalita podprůměrná, personál obrlemplové, když chtěli hvězdičku, tak snad mohli aspoň pro Pohlreicha nakoupit kvalitní suroviny, ani to však neudělali. Jaké štěstí pro hosty, že ta hospoda zanikla. Slyšel jsem, že se každé ráno, před běžnou nákupní dobou, v Makro hromadí nákupčí z hospod - teda teď asi ne - a nakupují ve velkém, zlevněné maso s trvanlivostí ještě 2 dny - a pak vám z toho v lepším případě ten den vyrobí pravý argentinský stejk, pokud maso nezamrazí a nepodávají ještě tejden. Dobrou chuť

P. Milan 15.1.2021 17:19

Zamražení je pochopitelně ku škodě kvality, ale odležení masu prospívá.

L. Písařík 15.1.2021 17:54

Dík, rozesmál jste mně. Víte že odleželé medvědí tlapy prospívají teprve tehdy, až z nich vypadávají červi?;-D

P. Milan 15.1.2021 21:22

Občas vařím, peču smažím, takže mne s těmi červy moc nedojmete.