19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Pospíšil 19.3.2010 14:10

zhoubný princip

Několik poznámek k tomuto  hlavně ekonomicky zaměřenému článku..¨

"Zcela zhoubný princip předběžné opatrnosti"- to je  tedy výraz, který jsem nečekal od hlavy státu.Jedná se o prevenci,základ veškeré práce ve zdravotrnictví.. Nemocem předcházet,vychovávat populaci ku zdravému životnímu stylu.( Ale to se týká i jiných oborů lidské činnmosti.)Předvídat možné komplikace, těžko někdy  stanovit vlastní příčinu nějaké choroby, je třeba učinit opatření  i když se později ukáže, že nebyla  nutná To je platná zásada zdravotnická, která ale  počítá s budoucností. Trh je  špatně působícím činitelem při řešení dlouhodobých vlivů. Je schopen řešit jen problémy krátkodobé.  A do toho nepatří

 péče  o zdraví populace.

K. Pořická 18.3.2010 23:14

Tenhle odvar společenské bídy,vydávající se za politickou špičku

nechce dohodu o prosperitě země,ten chce ke korytům a prebendám pro své sponzory,aby jim zaplatili zvolení do dalšího volebního období. Nahý zadek ,ale nos nahoře. Malincí kultíci,kteří se nechávají blahosklonně oslavovat. Gentlemansví,morálka,čest,poctivost,ústní slib,aj.to jsou zátěže,které odkládají spolu skabátem v šatnách televizních maskéren.Doufejme jen,že se tohle podaří rozmetat p.Schwarzenberkovi,pokud ,nedělejme si velké iluze,tu lúzu kolem sebe uhlídá.Držme mu palce.

J. Vorlický 18.3.2010 21:14

Dánská královna

Tak vida, dánská královna má zakázáno mluvit do politiky. Projev nesvobody? Určitě ne. Britská královna to má také zakázané. Nevím, jak jsou na tom se svobodou občané Dánska, ale poddaní Její Královské Výsosti, Alžběty II, by se určitě divili, kdyby věděli, že o právech a povinnostech občanů ČR - kde tedy prezident nemá zakázáno mluvit do politiky!, zásadně rozhodují příslušné správní orgány, tedy úřady a policie. Jaké z toho asi plyne ponaučení?

D. Streit 18.3.2010 16:00

Plně se ztotožňuji

A dávám malou provokaci:

http://streit.blog.idnes.cz/c/129150/Bud-me-Klaus-cte-anebo-je-opravdu-dobry.html

M. Matoušek 18.3.2010 15:10

Škoda

že Klaus se těmi svými zásadami nebo prohlášeními neřídil od okamžiku,kdy se dostal k moci.Tehdy,v 90tých letech se ekonomikou příliš neřídil.Byl ochoten státní majetek rozdat jen aby se změnil jeho majitel,bez ohledu na výnosy z prodeje.To přiznal i Ježek,že hlavním ukazatelem nebyl zisk za prodaný majetek ale jeho rychlá privatizace.Dnes,kdy se ten náš Titanik potápí, Klaus pronáší své rady.Sám se osobně ani ve své funkci uskrovnit nechce,právě tak jako parlament a senát,víceméně zbytečný.

K. Janyška 18.3.2010 8:29

Kajan

Tak to je extratřída a proto žádný příspěvek !

Jako velmi dobře zorientovaný plebejec téměř se vším, co pan prezident řekl, souhlasím, jen mně neustále udivuje, že nepoužívá pro převažující tendence ve světě slovo socialismus, kterému lidé tak dobře rozumějí ! Dzp.

V. Kusý 18.3.2010 8:28

Určitá množina společných zájmů

našich relevantních politických stran opravdu, pane presidente, existuje.Ony však o nich nikdy, ale opravdu nikdy nebudou jednat, nebo se snažit najít společnou řeč.S tím se totiž volby nevyhrávají.Bohužel.

K. Janyška 18.3.2010 8:33

Re: Určitá množina společných zájmů

Společná řeč se socialisty není možná ! Vždyt to právě oni jsou zdrojem zmaru a útoků na přirozenou a nezměnitelnou podstatu lidského světa !  Socialismus je rakovinou vývoje lidstva ! Dzp.