20.4.2024 | Svátek má Marcela


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Kubeš 11.6.2011 14:50

Díky za informace,

žel bohu naše media připravují zprávy pouze pro pologramotné, a těm by dělalo potíže sečíst těch několik čísel uvedených v článku -(.

Z. Veselý 11.6.2011 22:23

Re: Díky za informace,

Něco co ten dávný (1995!) ředitel píše, je možná pravda. Většina ale ne.

Pendolína na trase Berlin-Wien by rozhodně nejezdila 210 km/h. Ani v Německu a Rakousku na této trase takové tratě nejsou.

Ať už byla mezinárodní dohoda jakákoliv, těžko bychom ji prosadili proti silným státům jako Německo nebo Rakousko. Oni mají oprávněné výhrady - Pendolino je malé a nepohodlné pro jejich potřeby. A máme jich (kvůli nechopnosti ČKD) jen 7 místo 10 a tudíž málo pro tuto mezinárodní trasu. Za této situace bylo (dočasné, ona půjdou časem pryč) nasazení na Ostravu nejrozumnější, protože tam vydělají nejvíc.

A tzv. koridory, tedy opravu tratí do normového stavu, by bylo nesmyslné stavět na 210 km/h. Přínos by byl proti 160 km/h minimální, náklady značné - než to, tak rovnou novostavbu VRT (tj. vedenou úplně jinudy) na 280-300 km/h.

A váš nápad na zrušení 30% tratí? Vycházel jste z čísel tržeb po 40 letech neúdržby a se starými soupravami a hrozným JŘ. Po opravě by vám to tak špatně nevycházelo. Kdybyste to reaiizoval, tak tu máme Francii - tj. mezi největšími městy byste se dostal rychle (a draho). Ale nikam jinam ne, leda autem.

J. Kanioková 11.6.2011 14:35

Dobrá fakta, díky

P. Sulc 11.6.2011 2:22

Prinejmensim v USA

mame rozumny zakon, alespon stat NY, ze zamestnanci MHD nesmi stavkovat. Sice nekdy stavkuji, ale potom Unie p-lati pokuty. Alespon Neco. To Cesko, to se asi brzo po-$-ere, Cesi si skutecne, jak se tvrdi alespon sto let, nedokazi vladnout sami.Narod je laxni, apaticky a pripokaleny. Idealni zivot je jit na fotbal, cumet do bedny a chlemtat pivo.

P. Skřivan 11.6.2011 3:31

Re: Prinejmensim v USA

... přesně to, co dělá značná část amíků. :-)

Je zábavné, jak se tady u nás někteří snaží radit Obamovi. Stejně trapné je ovšem se snažit radit z USA, když situace ve sdělovacích prostředcích vypadá poněkud jinak než realita. Reality Show také nemá s realitou nic společného. :-)

P. Sulc 11.6.2011 7:44

Re: Prinejmensim v USA

Samozrejme Amici v cumeni do bedny nejsou lepsi, mozna jsou i horsi. Ale je-li nekde pruser, dokazi se ozvat a nekde demonstruji, byt leckdy pro blbosti. Reality Show neznam. Pred 17 lety jsem zrusil kabel a antenu nemam. Nedivam se proste na tu americkou pseudokulturu, obzvlaste ty vecerni Show sly na nervy, s vyjimkou BBC programu pred 20-30 lety. Cumim jen na svoje vlastni DVD.. Ale konec koncu jsem rad ze ziju tady a ne v tom Kocourkove, a az si pro me prijde cert, a to uz nebude dlouho trvat, doufam ze to bude tady, v Americe.

J. Hejna 11.6.2011 10:00

Re: Prinejmensim v USA

Že žijete tam vám nikdo nezávidí.

Že čumíte na vlastní DVD je také vaše věc, ale že nadáváte na "ten Kocourkov"  vypadá jako kyselé hrozny.

P. Sulc 11.6.2011 19:04

Re: Prinejmensim v USA

Racite se mejlit. To kde ziju mi kupodivu zavidi dost lidi. A ze nadavam na ten Kocourkov, je tim ze denne ctu vase zpravy, jak je vsude spousata lemplu, zlodeju a zkorumpovanych uredniku, take neschopnych politiku. Az zaplatite 11 miliard Diag Human, budete asi s tim Kocourkovem souhlasit. Jen nechapu , ze je spousta pitomcu kteri mi nadavaji ze nadavam na Cesko, kdyz denne ctu o samych pru$erech a skandalech a Internet je plny blogu, ktere take nadavaji na mafianske pomery v Cesku. Vy jste asi notny hlupak, jinak si to nedovedu vysvetlit, a nebo upisteny vlastencik , coz je ostatne jedno a totez

P. Skřivan 11.6.2011 18:40

Re: Prinejmensim v USA

Nicméně, aby se malinko opravil, je určitě dobře, že tu řeknete svůj názor. Sice se US právo tady dost těžko používá, protože logika evropského práva je úplně jiná, ale alespoň se dozvíme něco zajímavého, jak se na to hledí jinde.

Přiznám se ale, že představa Obamy, prosazujícího v US českou důchodovou reformu, to by byla asi legrace. Ono blekotající ministr v TV, co nedokáže vyvrátit argumenty oponentů, kteří tvrdí, že je to zlodějina na sanování stranických pokladen, kdy i vládní agentura je proti, to si myslím, že ani v zemi neomezených možností není možné. Je skutečně těžké pochopit, jak se může někdo soudný snažit protlačit něco, co bylo v sousedních zemích zavedeno a poté pro neúspěch zrušeno.

Docela by mne zajímalo, co by udělali Američané. Vzali baseballové pálky ? :-)))

P. Sulc 11.6.2011 19:48

Re: Prinejmensim v USA

Jednak doufam ze po volbach uz Obama nebude. Jinak, tady vlada nemusi byt populisticka. My si nevolime , zaplat pambu, strany ale rovnou poslance. Ti sice ,vetsinou, ale ne vyhradne, prislusi stranam, ale voli podle sveho, podle svedomi, maji-li nejake, a nikdo jim nenadava kdyz obcas voli proti svoji strane. A silny president, ne smesna figura ku kladeni vencu a zdvihani deticek, jak je, bohuzel, bezne v Evrope, si vybira sve spolupracovniky, cosi jako ministry, podle sveho uvazeni, nikoliv podle stranicke prislusnosti, alespon ne vyhradne. A s nimi vladne, bez onoho idiotskeho hlasovani "duvery vlade", kde se nekdy vlady stridaji kazdy patek, podle toho jak se zalibi parlamentu a jsou neschopny udelat nepopularni rozhodnuti  //pamatuju pred 50 ci vice lety vlady v Italii a Francii neprezily ani rok, to bylo bezne//.

E. Došlík 12.6.2011 13:50

Re: Prinejmensim v USA

Pane Šulc, žijte tam, kde žijete, tam asi si nemůžete dovolit hloupě kecat, tak se to snažíte ventilovat v zemi, kterou jste opustil . . .

P. Sulc 12.6.2011 15:26

Re: Prinejmensim v USA

Hloupy pane, opustil, protoze mi vadil rudy system. Ted  mi vadi mafiansky system. Vam, hloupemu Cechacku to zrejme vyhovuje, ze zem tak branite, aniz ovsem pouzijete nejake argumenty. To hlupackove nedovedou. A tak si uzijte s Johny, Paroubky, Necasy vsech druhu a barev a nadavejte vsem kdo tyto nesvary kritisuje, upisteny vlastenciku.

E. Došlík 12.6.2011 15:43

Re: Prinejmensim v USA

To jsem od vás čekal emigrantku, tak dovedou jen vlci výti, a ti mají více rozumu než vy . . .