29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

ZDRAVOTNICTVÍ: Stát selhává ve Výběžcích

Před pár lety přešla Jesenická nemocnice pod holding Agel, jelikož její soukromý majitel ji neudržel. Byla výrazně podinvestovaná. Dodneška ji Agel sponzoruje, střídá se vedení, protože je těžké docílit pozitivního ekonomického výsledku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kanioková 30.7.2019 20:13

Obávám se, že bude nutno tento problém řešit

jako za totáče. Umístěnky. Moje sestra i švagr studovali medinu v Olomouci a pak šli na umístěnku na Slovensko. Sice neradi, ale časem si zvykli a byli spokojení.

F. Farniente 30.7.2019 16:11

Zbláznili jste se?

Nejdřív je přece třeba nakrmit Babiše a Agrofert! Nějaké nemocnice...

A. Alda 30.7.2019 10:08

Pragocentrismus

poškozuje nejen výběžky, ale i dřívější lokální centra. Dokonce i krajská města.

P. Lenc 30.7.2019 11:21

Re: Pragocentrismus

Tím jste si vysloužil nehynoucí nenávist občanů pupku světa.

M. Mikulec 30.7.2019 11:38

Re: Pragocentrismus

Stačí jmenovat Brno. Politika se ale peče v Praze a přerozdělují se peníze tamtéž. Pak se může řešit počmáraný most způsobem, který máme denně na očích.

F. Farniente 30.7.2019 16:18

Re: Pragocentrismus

Tak ano, z jedné strany muslimské nebezpečí, z druhé strany ruské nebezpečí, ze třetí strany Čína a burani se snaží o rozeštvání společnosti lokálním patriotismem. Protože zločinní pražáci Babiš, Krnáčová, Topolánek, Čunek, Gazdík, Hudeček, Zimola, Hašek a tak dál.

K. Janyška 30.7.2019 9:07

Stát ? Blázníte ? Stát je jen technická struktura.

To zločinné vlády. A jiné na světě nejsou !!! Dzp.

A. Trick 30.7.2019 8:10

Paní autorko,

proč by to měl řešit stát? Podle pravicové věrouky vše vyřeší PAN TRH. Nevyplatí se nemocnice v pohraničí? No tak se zruší! Hlavně žádné dotace, to je dle echt-liberálů cesta do pekel. A když to bude lidem vadit, tak se přestěhují do vnitrozemí. Nejlépe do Prahy, tam bude zdravotní péče vždy. Že se bude vylidňovat pohraničí? No a co! Tak se to svede na odsun sudetských Němců. A je to!

J. Kulheim 30.7.2019 9:05

Re: Paní autorko,

Trh nševyřeší všechno, ale vyřeší toho víc a lépe než úředníci státní správy. Sociální stát svyvlastnil rodinu a slíbil, že se o lidi postará. Jenomže to neumí a není to ani možné. Je vidět, že dirigistický stát selhává všude. Nemocnicím v pohraničí za stejnou diagnosu méně než dostávají nemocnice v Praze. To by nikdy v tržním systému nemohlo existovat.

Zabezpečit péči v případě nemoci je jedním z důležitých úkolů státní správy.

P. Lenc 30.7.2019 11:24

Re: Paní autorko,

Díky té "pravicové věrouce" nikoliv všerozhazujícímu socialismu žijem tak, jako ještě nikdy dřív.Ale to je pro levičáka těžká makačka na bednu, že pane Tricku?

M. Mikulec 30.7.2019 11:30

Re: Paní autorko,

Vaše úvaha má zásadní vadu na kráse: žijeme v extrémně levicovém prostředí, kde se samostatné rozhodování a zdravý rozum nálepkuje jako pravicový extrémismus. Tady žádný volný trh přece není! Dotuje se všechno, i nevýroba a nepěstování.

P. Lenc 30.7.2019 11:52

Re: Paní autorko,

To beru, ale díky tomu začátku to EUsocialismus nestačil úplně zničit.Je mně jasné, že další nový přechod ke kapitalismu bude naše děti hodně bolet.

F. Hastík 30.7.2019 7:23

Zaplatit kvalifikovaný personál, aby dojížděl či odešel byd

Doporučuji Vám chodit jako verbíř do jesenického gymnázia a přemlouvat mladé lidi, aby si přestali hrát s roboty, že medicína je také zábavná. Pak nebude nevýznamná část lékařů Jesenické nemocnice hovořit s přízvukem.

J. Jurax 30.7.2019 20:23

Medicína je jako obor jistě zábavná, ale její studium je náročné, praxe je taky náročná a odpovědná a čerství absolventi medicíny jsou téměř sociální případy. A dost dlouho, až do atestace.

F. Hastík 31.7.2019 7:00

Re:

Pokud by se absolventi vraceli domů, rodina by se postarala na začátek o bydlení a vypomohla s malými dětmi. Vraceli by se do známého prostředí a později by se postarali o rodiče. Proč lákat lékaře do pohraničí, když si je může produkovat samo. Jesenicko je drsný kraj a trvale žít v něm dokážou jen patrioti, stýská se mi po něm. Nevýznamná část jesenických lékařů je zde stejně jen dočasně. Za první republiky zde působili stabilizovaní lékaři, komunisté dokázali dobrovolně udržet lékaře v každé střediskové obci, ve které i bydleli, a nyní to je problémem. Chce to napřed poctivý rozbor příčin a důsledné řešení. A není to jen o penězích.