25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Šejnoha 24.1.2011 0:02

velmi dobře napsáno

Také se divím, že  lékaři  protestují proti  zlodějině, která by bez  jejich  účasti  nebo tolerance  nebyla  možná.  Ve  většině  případů.

A že akci rozjeli tak tvrdě  právě  nyní !? 

Že to neudělali Rathovi ?   Asi proto, že to je  odborový soudruh.

V. Michl 23.1.2011 19:52

Kdo podporuje vyděrače

podporuje korupci!!!!!!

J. Blažek 23.1.2011 7:07

Hloupý, ....

... de,agogický článek - jak když ryba plácá ocasem.

J. Slanina 23.1.2011 11:41

Re: Hloupý, ....

No, tys byl nejspíš proplesknutej vorvaněm, co, blažku?

O. Vašek 22.1.2011 17:45

Jak je to vlastně s těmi platy?

Skutečných, správných a logických požadavků mají lékaři (ne odbory) více. Díky profesionální kampani PR agentury (která nemá prosadit požadavky, ale zadání odborů) se většina debat točí kolem platů. Ono je to nejjednodušší, způsobí to hodně rozruchu, pomůže to získat další zakázky a určitě jsou pro takovou kampaň osvědčené šablony.

Tak se tedy podívejme na platový problém. Pokud správně čtu, jsou platy většiny lékařů dost veliké a srovnatelné s tím trojnásobkem. Ovšem za cenu neúměrně velkého množství přesčasů a rozhodně lze souhlasit s tím, že to je špatně. A když se dělí plat počtem hodin, vyjde malé číslo, se kterým se krásně argumentuje. Podotýkám, že se většinou týká o čas pohotovosti. Špičkový kardiochirurg určitě nebude protestovat proti délce operace (taky je ovšem jinak placen), vyjádřil se k tomu nedávno Dr. Pirk ve Všechnopárty, ozývají se ti nešpičkoví. A požadují tento plat jako základní. Co ovšem s těmi službami a pohotovostmi? Buď jsou zbytečné a dají se odstranit lepší organizací práce, nebo je možno přijmout další lékaře, ovšem za dostatečné platy nebo dostatečně placení lékaři zatnou zuby a obětují se pro blaho pacientů, že ty přesčasy vezmou, i když to poškodí jejich rodiny, odborný růst a výkon.

Obávám se, že c) je správně. Obávám se, že po zvýšení platů poklesne zanícení LOK pro další nutné reformy a příslušní advokáti budou vyžadovat zrušení výpovědí a hnát k soudu každou nemocnici, která si s úbytkem lékařů poradí nebo přijme jiné. A protože na funkci nemocnice v současné době závisí moje přežití, zajímá mne, zda je lepší přetížený doktor nebo doktor, kterému odbory hlídají dodržování pracovní doby a kterému ve tři hodiny odpoledne vypadne skalpel z ruky (téměř jsem zažil a nebylo to nic příjemného).

V dnešních Lidovkách je rozhovor s anesteziologem, který odchází do Anglie. Chápe to tak, že tam jde na zkušenou a stoprocentně mu fandím.

J. Kanioková 22.1.2011 20:11

Nemocnic je moc, zato chybí LDN

a podobná zařízení.

No, taky bych fandila, ale je třeba zavést školné..

J. Kilian 22.1.2011 16:00

řeči se vedou, voda teče

jen připomínku k článku - nevzpomněli si až teď, víte.  A cože jim to ač nerad radil V. Klaus před 15 již lety ? Hle :

http://www.youtube.com/watch?v=x1HGyRRcftY

J. Slanina 22.1.2011 15:16

Opravdu tomu nerozumíte, pane Krejčí?

Píšete: "Také však nerozumím tomu, jak je možné, že LOK stejně razantně nevystupoval už dříve proti nákupu drahé a ne úplně využité techniky, proč nekritizoval ředitele nemocnic a své kolegy za preferování léků od dodavatelů, kteří je pak posílali na podezřelá sympozia. Jak to, že jej nezajímalo hospodaření nemocnic, v kterých působí, a že se nezajímal o toky peněz, z kterých nejméně 10 % uniká jako neoprávněný zisk celé smečky podezřelých dodavatelů služeb či zboží. Vždyť se to děje na jejich pracovištích, vedle nich a za jejich asistence a musí to vidět líp než vláda a ministerstvo, na které tak útočí."

Vždyť je to tak jednoduché. LOK, stejně jako všechny ty různé "odborové centrály", mají jeden jediný společný řídící panel na adrese:  Hybernská 7/1033. Městská část: Praha 1

A. Nováček 22.1.2011 15:08

Rudé odbory lékařů

Copak je na tom článku přesné a objektivní ?      Předně si autor plete pojmy, když srovnává privátní firmu s firmou státní, to je přece veliký rozdíl. V privátní firmě je přece manažer, často v jedné osobě majitel, plně zodpovědný celým svým majetkem za svá rozhodnutí. Manažeři státních firem či manažeři státu nikoliv.  Přiměřeně lze tyto závěry aplikovat na níže zmíněné předražené a nesmyslné nákupy techniky do zdravotnických zařízení, navíc kdo organizuje uvedená výběrová řízení - manažeři nebo odboráři?

Proč nežádají zřizovatelé nevytížených nemocnic spolufinancování po těch, kdo takové nemocnice chce za každou cenu v regionu mít, tedy po městech a obcích. V případě malých vesnických škol to tak v mnoha případech funguje.

Ministra Hegera je mně upřímně líto, protože si myslím, že je to slušný člověk a těch je v těchto pozicích jako šafránu. Přesto musím připomenout, že s receptem na omezení plýtvání při nákupech techniky přišel tuším tento nebo minulý týden. Kde byl celý uplynulý půlrok?

Článek zapadá do obecné mediální masáže občanstva a vyhovuje především  manažerům státu, kteří se řídí heslem "poštvi proti sobě jednotlivé skupiny podaných a lehce se ti bude panovat". 

Podotýkám, že figury jako pan Kubek mně k srdci nepřirostly. Někdy v 90. letech se vyjádřil, že nevidí nic špatného na tom, když doktoři, zaměstnanci státních nemocnic, mají své soukromé ordinace v těchto nemocnicích.

J. Slanina 22.1.2011 15:03

Nerozumíte, pane Krejčí? Vždyť je to tak jednoduché!

J. Bakkal 22.1.2011 14:26

Pane Krejčí,

velmi dobrý článek! Jen by se nemělo zapomínat na právo kohokoliv najít si zaměstnání tam, kde je o něj zájem! Nebránil bych lékařům, kteří chtějí odejít. Myslím však, že o skutečném odchodu ve skutečnosti uvažuje málokdo. I když jistě výjimky budou. Naprostou pravdu pak máte v tom, kde byl LOK, když se v nemocnicích plýtvalo?

K. Janyška 22.1.2011 13:59

Nanavalte prachy nebo zdechnnete ! To je to, co hovada v bílých pláštích podepsala ! Bylo by dobré se bez nich obejít ! Dzp.

J. Kanioková 22.1.2011 12:22

Odbory jsou mafie

a populisticky ženou všechno až za hranu. Je nezajímá efektivnost firmy, náklady, to je pro ně naprosto nepodstatné. Článek je výborný.

A taky jsem přesvědčená, že školné je potřebné. Pak ať si vystudovaní odcházejí, jak jim libo..

J. Dvorská 22.1.2011 11:25

lékaři

Prosím pány doktory, aby dříve než odejdou , uhradili státu náklady na jejich vzdělání. Protože nic není zadarmo, když už tak pláčou  pro peníze, že !!!

P. Fiala 22.1.2011 9:13

Nějak se zapomíná na hejtmany z ČSSD

Nějak se zapomíná na hejtmany z ČSSD, kteří mají rozhodovací pravomoci nad řediteli nemocnic a jejich hospodařením, či porušováním zákonů o vybírání poplatků v nemocnicích.

J. Kulheim 22.1.2011 10:59

Re: Nějak se zapomíná na hejtmany z ČSSD

Hejtmani mají plnou odpovědnost za zabezpečení zdravotní péče v krajích. Před třemi týdny jsem napsal dopis hejtmanovi Haškovi s dotazem co kraj udělal a co hodlá dělat. Zatím bez odpovědi.

Přidat chceme všiichni. Celkové náklady na zdravotní péči stouply v letech 2000 až   2008 ze 146,8 miliardy na 264,5 miliardy korun. Průměrná hrubá měsíční mzda lékařů:

Rok                    1989         1995        2000          2005          2009Počet lékařů       5072       15 860      24 936       38 668      48 732

Počet lékařů       5072       15 860      24 936       38 668      48 732

K. Filek 22.1.2011 5:39

rudé odbory

Souhlasím s příspěvkem tak jak je napsán.U nás mohou za větší mzdy stávkovat takžka všichni.Nedělají to.Věřím,že nejsou zavedené kasty jak v Indii.Zdá se mi,že doktoři jsou zvláštní kasta.Až bude bohatý stat,budou bohatí i doktoři.

T. Kočí 22.1.2011 9:32

Re: rudé odbory

Souhlas.Článek je přesný!

Nové heslo:Neděkujeme,jděte už do zadele Kubek ,Rath i křivozub!