19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
clay 23.12.2008 23:29

nemohu uvěřit, že autorem je lékař

on snad neví, jak ministr "lámal" dva kvartály pojišťovny, aby konečně ráčili navýšit z ušetřeného kupř. počty náročných operací. Nikdy o tom neslyšel? Neustále mi vychází, že největší mimoňové jsou zpravidla lékaři....Rv Tohle mi vytanulo na mysli už při pouhém nahlédnutí do článku, kterým se nemíním dále zabývat

clay 23.12.2008 23:32

Re: nemohu uvěřit, že autorem je lékař

tak jsem to dočetl....doufám, pane doktore, že své specializaci rozumíte daleko lépe...:-/

Bianca 23.12.2008 23:50

Re: nemohu uvěřit, že autorem je lékař

A nejaky vztah Vami uvadeneho k napsanemu v tom clanku by nebyl? Pomozte prostackum.

dědek 23.12.2008 22:00

Dotace

Doktorů a nemocnic je prostě víc, než si můžeme dovolit.

Důchodce 24.12.2008 10:20

Re: Dotace

Dědku máš pravdu,ale co s tím naděláme,když reformu dělají doktoři ?

Bianca 24.12.2008 15:48

Re: Dotace

Doktori mozna, rozhodne vsak ne lekari.

Fafa 23.12.2008 19:27

Pane Kekule

Lidé s běžnou virózou, kteří už "neobtěžují" lékaře, si koupí paralen, ráno a večer ho slupnou a místo aby ji vyleželi dál chodí do práce.

Ale to spis souvisi s mirne idiotskym systemem neschopenek. Pokud by lide s beznou virozou mohli jednak koupit v lekarne Paralen a jednak zavolat zamestnavateli, ze potrebuji dva dny zustat doma, tak by se situace zlepsila.

Patron Divný 23.12.2008 20:05

Re: Pane Kekule

Také to záleží na zaměstnavateli. Např. u nás to funguje přesně tak, jak jste popsal.

Fafa 23.12.2008 19:19

Pavo,

O léčbě má rozhodovat lékařská diagnóza. Jiná kritéria jako barva pleti, vyznání,politické názory, ekonomická situace, atd. se léčby netýkají.

To j sice pekna teorie, ale ekonomicka situace treba v Zimbabwe je proste jina nez ve Svycarsku a pacienti se stejnou diagnozou budou jinak leceni. Otazkou je, jestli jsme ochotni pripustit obdobne (byt mensi) rozdily i mezi obcany stejneho statu?  

Fafa 23.12.2008 19:04

martine,

Nestane se nic,všechno půjde jako dřív - nebo si myslíte,že se před 10ti lety neléčilo?

To se sice lecilo, ale v mnoha pripadech plati, ze pokud by pacient chtel lek pouzivany pred deseti lety, tak jej muze dostat celkem levne.

Mimochodem, nevim jestli jste ten samy Martin, se kterym jsem probiral zaslouzene/nezaslouzene prijmy spisovatelu a sportovcu. Pokud ano, chtel bych k tomu jeste neco dodat.

huhu 23.12.2008 18:40

pohled pacienta

přirozený dopad toho, že v krajských nemocnicích se nebude vybírat bude to, že do krajských nemocnic půjdou "socky". Ostatní pacienti budou mít za 60 kč denně od těchto voličů ksčssd v soukromých a fakultních nemocnicích klid

baci 23.12.2008 16:52

milá bianco

milá bianco,proč tolik slov na odpověď poplatky ano nebo ne "tertium non datur".Vy chcete dokázat,že poplatky v krajských nemocnicích jsou absurdita.Vzpomínám si,že kdysi komora,kde jste byl v předsednictvu velmi vehementě za poplatky bojovala/pokud budete mít zájem-mám řadu výroků představitelů komory ,kteří jednoznačně poplatky podporují.Pak jsem se dověděl od nejvyšších představitelů,že se vlastně v čase vyvíjí jejich postoj.Takže výrok"stávka musí pacienta bolet"skončil na smetišti dějin .Jedna věc je neoddiskutovatelná,že na tomto okrajovém efektu zdrav.reformy si vybudovala svoji nynější pozici 'CSSD.Jen mně zaráží,že nepříchází nic jako program,te který je vybudovaný na negaci,negací skončí,možná za dlouho,ale je to tak.

mik 23.12.2008 17:56

Re: milá bianco

Program vybudovaný na negaci zkončí jakmile nebude z čeho rozdávat, co krást. A to může vzhledem k recesi nastat rychle. Polocigán Paroubek je nejvěší škodná od dob Husáka.

kalamajka 23.12.2008 20:21

Nauč se psát idiote (od narození)

Bianca 23.12.2008 18:44

Re: milá bianco

Mily kolego, zda se ze jste prilis nepochopil, o cem je  vtom clanku psano, jak je minen. V clanku je probiran dopad poplatku na tzv. krajske nemocnice, jsou probirany varianty s poplatky a bez poplatku, co to ci ono  spitalum prinese ci nikoli. Nikdo nechce nic dokazat, postavte rgumenty proti napsanemu a diskutujme. Nevim proc do toho tahate kmoru, o ktere v clanku neni ani slovo, ale budiz. Ja osobne jsem, pravda,  pro poplatky navrhovane jeste za ministra Rubase nebyl, nyni jsem pro poplatky za hospitalizaci, stejne, jako jsem pro poplatky za vyuzivani pohotovostnich sluzeb. A to za poplatky podstatne vyssi, nez jsou ty stavajici. Byl jsem vsak a jsem nadale proti nesmyslne zavedenym poplatkum dle ministra Julinka. Nejem pro jejich nesmyslnost - totalni plosnost vcetne deti v inkubatorech, nesmyslen pomery  poplatek za vysetrenix poplatek za vydej leku..., hlavne vsak proto, ze jsem v nich citil a citim nebezpeci z diskreditace primych plateb v ordinacich (Ty, jak vite, propaguji jiz leta), z diskredidace opravdove spoluucasti s moznosti pripojisteni.  Jak se ukazuje, me pocity byly spravne. Ne, nemam z toho radost.

Jo a co se te stavky tyce. Vite, byl jsem a jsem stale jejim zastancem. A to stavky  dosti tvrde. Zaroven jsem si vsak vedom, dle dosavadnich zkusenosti, ze takove stavky nejsme schopni a hrozba takovou stvkou je nyni jiz spise smesna a kontraproduktivni.    

A to, ze si na tom "okrajovem efektu zdravotni reformy" vybudovala CSSD nejakou pozici, to  neni ani tak zasluhou CSSD (ta nemusela cinit prakticky nic) jako hlavne dusledkem pocinani predkladatelu te tzv. reformy, jejich neschopnosti pro tu "reformu" ziskat spojence. Najme pak ty, bez nichz nikdo zadnou reformu zdravotnictvi neudela - lekare.

 A jaky program byste od CSSD tak ocekaval? Vy se snad domnivate, ze CSSD ma nejakou potrebu reformu zdravotnictvi provadet?

. 23.12.2008 21:08

Poplatky jsou předehra reformy zdravotnictví - ta teprve začne.

Bianca 23.12.2008 22:05

Re: Poplatky jsou předehra reformy zdravotnictví - ta teprve začne.

Pekne prosim, kdy asi tak? S jakymi cily?

Malý Aston 23.12.2008 14:20

Komouši se tlačí do vlády a Vám je líto 30,00 Kč

Než vládu komoušů a Paroubka,to si raději připlatím v nemocnici i u lékaře.Zákon zachování hmoty i zákon příjmů a výdajů pro zdravotnictví je stejný. U hmoty je to jednoduší,tam se jedná vždy o stejné množství.Ve zdravotnictví to neplatí,čím více se tam nacpe,tím více se tam prožere.Regulace je nutná a jsou dvě možnosti. Platit julínkovné nebo zvýšit % které platíme z platů do zdravotních pojišťoven.Ještě lepší je neplatit žádné zdravotní pojišťovně a vše platit ze státního rozpočtu,tedy zvednout plošně daně každému až se balík výdajů bude rovnat balíku příjmů.A ten balík výdajů se bude zvětšovat a stát bude zvyšovat daně nebo se bude zadlužovat.Také může omezit poskytování léčebné péče a to již známe,to bylo za vlády komoušů.Zahraniční léky jen pro funkcionáře KSČ a nápis v nemocnicích " Ticho léčí" pro ostatní.Než vládu komoušů a Paroubka,raději budu platit julínkovné i nějaké své osobní připojištění.:-D

Bianca 23.12.2008 18:47

Re: Komouši se tlačí do vlády a Vám je líto 30,00 Kč

Ad" Než vládu komoušů a Paroubka,raději budu platit julínkovné i nějaké své osobní připojištění."

 Hmmm, obavam se, ze to k naplneni Vasich prani  stacit nebude.

Sýček 23.12.2008 11:59

Poplatky u doktora a v lékarnach z vlastní zkušenosti.

Děti jsou alrgické s různým stupněm astmatu. Ledem 2007 výdaje za léky lékárnu a lékaře pro děti - 1360 Kč, leden 2008 350 Kč. Manželka epileptička leden 2007 - 480 Kč, leden 2008 - 120 Kč.

Co myslíte, co si myslím o zrušení poplatků u lékaře a v lékárně?

MUDr Jiří Kilian 23.12.2008 12:32

Re: Poplatky u doktora a v lékarnach z vlastní zkušenosti.

No, co si myslíte nyní, to nevím, ale co si budete myslet právě Vy, až se ty poplatky zruší, na to jsem věru zvědav.

Martin 23.12.2008 13:02

Re: Poplatky u doktora a v lékarnach z vlastní zkušenosti.

Nestane se nic,všechno půjde jako dřív - nebo si myslíte,že se před 10ti lety neléčilo?

MUDr Jiří Kilian 23.12.2008 13:28

Re: Poplatky u doktora a v lékarnach z vlastní zkušenosti.

ale to ne, jde o ceny za ty léky, jak je v příspěvku , na který reaguji, uvedeno

ranbow 23.12.2008 11:29

Platí varianta 4d

Tak asi těžko se dalo předpokládat že díky regulačním poplatkům poklesnou výkony v nemocnicích. Pokud se dalo někde uvažovat o efektu regulace, mohlo se to čekat u obvoďáků - že někdo nepůjde k doktorovi kvůli obyčejné chřipce, nebo opravdu ta babička co jí jen bolí u srdíčka a ani doktor nepozná proč. Čili, tak mohli klesnout ty výkony za drobná vyšetření - otázka jestli masově aby to něco hodilo. V nemocnici těžko - těžko vyregulujete aby někdo kvůli 30Kč (nebo i 90 na pohotovosti) nešel na operaci akutního slepáku nebo si sám zasádroval zlomenou nohu. Takže - tady ty výkony neměly klesnout - ale naopak, díky slibům politikům se mělo zůstat více peněz na drahé a složitější operace - je tomu tak????

Pokud se týká těch variant - obávám se že to je horší než myslíte - nevím kdy si dohadují zdravotní pojištovny s nemocnicemi a lékaři o platbách na příští rok. A stejně tak kraje a města uzavírají rozpočty s navrženýmo částkami pro podporu svých nemocnic.

Pokud je to v této době (nebo už jsou sepsány), je to katastrofa - do těchto plateb už zcela určitě byly zakalkulovány očekávané příjmy z poplatků. Nyní se neví zda budou poplatky budou či nikoliv - bude hlasovat senát pak sněmovna , mezitím může dojít k pádu vlády, roztržce v koalici - a v plánovaných příjmech nemocnic a lékařů na příští rok létají stovky milionů plus mínus.I kdybychom přijali (ne zcela jistý) předpoklad, že pojištovny i kraje a města počkají až jak celá šaráda dopadne a teprve pak upraví své platby nemocnicím až podle výsledku, tak v současné době nemocnice i lékaři sestavují vlastní rozpočty na příští rok - otázku investic, nákupu nové techniky, výše platu personálu.. atd - a stále neví zda mohou počítat s letošními příjmy poplatků i pro příští rok...

gerontusinza 23.12.2008 10:23

Pane doktore vidíte proč se neshodnem.....

já měl zato, že regulační poplatky měli snížit jen zbytečné návštěvy v lékařských zařízeních alespoň tak nám bylo tvrzeno, naopak výkony v nemocnicích měli vzrůst v souladu s potřebou pacientů a ejhle......... prachy schované na účtech od pacientů na které jak vy doudíte dělá někdo dlouhý nos místo abych třeba já nečeka 3 roky na kolení kloub.... inu zajímavé zhodnocení "reformy".od lékaře..;-)

ptch 23.12.2008 10:53

Re: Pane doktore vidíte proč se neshodnem.....

...jsem si říkal, "proboha, kdo to je ta gerontusinza"? A už to vidím - devět hrubek na pěti řádcích mluví za vše...

Emilio 23.12.2008 11:10

Re: Pane doktore vidíte proč se neshodnem.....

...já jich napočítal 11, ale vyjde to nastejno. Holt, ve VUMLu se  gramatice moc času nevěnovalo...

děteněkam 23.12.2008 11:13

Re: Pane doktore vidíte proč se neshodnem.....

Emilio pitch

jsou nějací přecitlivělí.

Na obsahu jim ale zjevně nezáleží.

Emilio 23.12.2008 11:36

Re: Pane doktore vidíte proč se neshodnem.....

Ale záleží, záleží, jen příspěvky výše podepsaného pana, či spíše soudruha G., asi nemá cenu komentovat...

F..A.Kekule 23.12.2008 9:48

Mám dojem, že se zapomíná na jeden efekt.

Lidé s běžnou virózou, kteří už "neobtěžují" lékaře, si koupí paralen, ráno a večer ho slupnou a místo aby ji vyleželi dál chodí do práce. A šíří tu virózu mezi spolupracovníky o 106 a navíc se vystavují riziku, že přechozením si způsobí následné zdravotní problémy, které jsou mnohdy nevratné. Lékaři o tom vědí své.