19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vavie 26.9.2007 8:14

Re: Reforma

Hrábnout do špatného systému zdravotnictví se sicilasitům chtělo asi tak moc, jako do nepopulární důchodové reformy. Protože korýtka se volí na 4 roky. Tento resort je celá léta na okraji pozornosti, jen se řevě a je potřeba si uvědomit, že přístroje jsou čím dál špičkovější a tím dražší. Kolk si pán zaplatil na pojištní a kolik vyčerpal? Prostě zdravotnictví musí podnikat, ať méně tahá od státu. A drahý pane, já byla jak v soukromé, tak ve státní nemocnici. nebe a dudy. Vřele doporučuji osobně si to odležet v obou typech zařízení.

Tomas 26.9.2007 8:22

Re: Reforma

Vážený Chládku, váš příspěvek je dokladem, že se socialistům dobře daří formovat myšlení jejich voličů bez ohledu na realitu... Autorem plku o "generování zisku" ve zdravotnictví je David Rath, který se tímto způsobem snažil hájit svůj, dnes již zaplať bůh mrtvý, projekt "neziskových nemocnic" -  ve kterém nešlo o nic menšího, než o snahu centralizovat moc nad poskytovateli zdravotní péče (bez ohledu na jejich právní subjektivitu) a to konkrétně do rukou ministra zdravotnictví. Tenhle, mimochodem protiústavní, projekt se naštěstí nepodařilo uskutečnit. Že  ale tahle blbost žije dál, alespoň v některých hlavách, dokládá váš příspěvek.

Jen tak mimochodem, taky si myslíte, že by měl někdo něco dělat se skutečností, že v ČR bere většina lidí menší, než průměrný plat :-)

vládík 26.9.2007 10:13

Re: Reforma

Pro koho vytváří možnost zisku státní nemocnice (a ještě lépe "nezisková zařízení" podle Ratha). Nemocnice si totiž dnes (jako jiné podniky) všechny služby objednávají - o materiálu nemluvě. Tedy zisk je generován pro: dodavatele léků, dodavatele zdravotního materiálu, dodavatele zařízení zdravotnického i nezdravotnického, dodavatele údržby, dodavatele strážní služby, dodavatele stravy, provozovatele kotelny, .......   Jak krásně se dá přisypávat spřáteleným společnostem.  To je, co potřebuje pan Rath udržet. Proto se mu nelíbí finančně lépe kontrolovatelné formy vlastnictví.

bohata9 26.9.2007 13:47

Re: Reforma

Stát může mít logicky odvoditelný záměr mít co nejméně mandatorních plateb t,j. na příklad důchodců.Takž, čím hůře bude o ně postaráno ,tím více jich ubude. Stát ušetří.

Soukromí lékaři mají naopak snahu svého pacienta udržet co nejdéle naživu.

 A proto pomatení důchodci volí komunisty ,aby bylo státní zdravotnictví.

  Mám 68let a domnívám se že to mám v hlavě v pořádku.

Doktor 26.9.2007 1:44

tři balení

Sice ne denně, ale celkem pravidelně předepisuji svým pacientům i více než tři balení léku. Nikdy s tím nebyl problém.

PetraB 26.9.2007 6:22

Re: tři balení

Potvrzuji - pracuji jako lekarnice a zadny predpis o max. poctu trech baleni neexistuje. Lekari predepisuji bezne mnohem vice, pokud pacient nepotrebuje castejsi kontroly. Jak sam autor pripousti pri ruznych velikostech baleni to ani nedava smysl.

Muze to vsak byt nejaky vnitrni predpis urciteho zdravotnickeho zarizeni.

MUDr Jiří Kilian 26.9.2007 9:27

Re: Re: tři balení

Byl takový předpis dříve, že pokud bylo předešpsáno více než dvě balení, muselo to být tvýrazněno ( vykřičníkem ).  Recepty dlouhodobé platnosti pro opakovaný výdej léků jsou veskrze špatnou myšlenkou,  už jen taková drobnost, zda takový recept bude po pětinásobném použití čitelný, zadává pochybnosti, ale podstatnější vady takových receptů jsou stále ukryty a chápou je zatím jen ti, kteří si skutečně představí reálnou situaci. 

Lída 26.9.2007 9:48

Re: Re: Re: tři balení

Ale pane doktore, je spousta situací, kdy pacient bere dlouhodobě léky, ale kontrola stavu je jen jednou ročně. Typicky antikoncepce. A kdybyste měl pocit, že to není léčivo, tak mám druhý příklad. Euthyrox při snížené nebo chybějící funkci štítné žlázy. Ten se bere furt a u dospělého se nastavená léčba nemění i několik let. Tam by opakované recepty určitě smysl měly. Vždyť byste je nemusel psát pacientům, u kterých byste trval na průběžné kontrole stavu.

MUDr Jiří Kilian 26.9.2007 14:20

Re: Re: Re: Re: tři balení

Tak antikoncipiencia jsou užívána i léčebně. Zrovna u nich si myslím, že jejich užívání v ztéto indikaci má být provázeno vyšetřeními kontrolními¨.

Euthyrox pro někho možná,  u někoho bez kontroly ne. Např. u dětí. Trochu na ně celá podivná dílčí reforma zapomíná.  V něčem dokonce trochu dost.

Lída 26.9.2007 14:43

Re: Re: Re: Re: Re: tři balení

Tam, kde se provádějí kontrolní vyšetření, tam není žádný důvod psát opakovaný recept, protože pacient stejně do ordinace přijít musí. Ale je spousta nemocí, kdy si lidé chodí pro recept bez vyšetření, tam by jim opakovaný recept ušetřil čas. Co vám na tom vadí?

Petr Rychlý 26.9.2007 0:25

reforma chronicky nemocné¨ho..

Pan ministr nemůže myslet hlavou, jinak by neseděl na židly ministerstva, ale

dělal by řadového  případně odborného. lékaře a využíval by svého tiítulu.

Ale pro by dělal lékaře, když zde má víc a bez odboprnosti. Petr Rychlý

Bohata9 26.9.2007 0:55

Re: reforma chronicky nemocné¨ho..

A to v Brně soudruh Julínek zlikviduje zařízení(fungující ) a přemístí je svým kamarádům do Bohunic na okraji města.Ať si ti kluci a holky co simulují s francouzskými holemi troch užijou světa.