16.4.2024 | Svátek má Irena


Diskuse k článku

ZDRAVOTNICTVÍ: Příliš přísná kontrola v nemocnicích

Rozčilení tuzemských ředitelů nemocnic, které navštívila kontrola ministerstva financí provádějící revizi podle evropských pravidel, se dá pochopit. Bylo to šokující, diletantské, nic nezaplatíme, budeme se soudit. Takové reakce sdílel s řediteli fakultních a krajských nemocnic také ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček, který ostatně byl sám donedávna ředitelem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Skřivan 6.10.2014 18:42

Nechápu, co kdo řeší ? :-)

Snad už všichni vědí, že auditorské firmy mají docela velký profit z boje politických stran, které je používají jednou k tomu, aby měly doklad, že je něco naprosto dokonalé a jednou k tomu, aby druhého označily za zloděje.

Pravda bývá obvykle někde uprostřed, protože všechny strany u moci kradou, aby měly na další volby a mohly se zase dělit o moc. Je to prosté a nic na tom nezmění ani posudky auditorských firem.

Litovat politické figury, což jsou také ředitelé nemocnic, fakt nebudu. :-) S tím tam lezli, takže ať své pozice obhájí u soudu. K tomu ty soudy jsou. Jasně, že rozsudek možná už ani nikdo neotiskne: to už bude jiná doba a jiné kauzy. O to tu konečně jde: hodit špínu ... .

K. Vyšata 6.10.2014 12:30

Jak se zdá všechno jednoduché,

když se použije rozum k vyloupnutí "jádra pudla".  Díky autorovi a jeho stručnému posouzení je mnoho věcí jasnějších. Pro mnoho lidí je šokující, že zažité postupy vyhovující hodně lidem se najednou řeší jinak. Nedávno proběhla zprávička, celkem bez mediálního ohlasu, že firmy podnikající v hazardu dlužily cca 400 milionů na daních. Nikoho to léta nevzrušovalo. Najednou se začalo se zabavováním majetku dlužníků a ejhle, dluh je na 145 milionech a dál se umořuje podle splátkových kalendářů.Nezbývá než konstatovat, někdo nás léta tahal za nos a bylo by dobré se tím opravdu zabývat, nemusí se zavírat za každou cenu, ale lidé kteří byli na odpovědných místech a nekonali  by tam už neměli být.

R. Langer 6.10.2014 13:56

Re: Jak se zdá všechno jednoduché,

400 miliónů v hazardu jsou drobné, ale že Kalousek na MF okradl stát na daních z hazardu o miliardy, a zdiskreditoval celý herní průmysl, o tom vám tady nikdo nenapíše. :-(

K. Vyšata 6.10.2014 14:31

Re: Jak se zdá všechno jednoduché,

I když máte pravdu ohledně působení neschopného (nebo všehoschopného) Kalouska na ministerstvu financí, v jednom s vámi nesouhlasím. Možná že 400 milionů je drobnost, ale v součtu "drobností" je možná ukrytá velká část z těch slibovaných 200 miliard. Ale v mé malé připomínce je ještě jiný význam, a to podstatný. Že se podařilo uvést do funkčního stavu represivní orgány a vykazují výsledky je velmi působivé varování šizunkům, jestli to odradí pár desítek lumpů od lumpáren, budou třeba i ty miliardy.

R. Langer 6.10.2014 15:16

Re: Jak se zdá všechno jednoduché,

Obávám se, že jakýchsi 200 miliard je něco, co svět neviděl, a nikdy ani neuvidí. A 400 miliónů jsou skutečně jenom drobné, a jsou tady najednou jenom proto, že "hazard" je dobré předvolební téma. Žádné další drobné nikde nijak moc vidět nejsou. Leda tak ve zvýšení spotřebních daní, to jde všem levičákům moc dobře.

K. Vyšata 6.10.2014 15:53

Re: Jak se zdá všechno jednoduché,

Jestli je vymožení cca 250 milionů předvolební téma, tak jen houšť. K tomu připočteme třeba rychlé uhrazení dluhu na poplatcích od strany rozpočtové odpovědnosti, kapka ke kapce a třeba bude vodopád. Každá strana před volbami slibovala "modré z nebe" a skutek utek. Tak hodnotím jen kladné  výsledky, slibovat dovede každý blbec. Přiznám se, je mi úplně jedno jakou ideologii vyznává člověk na rozhodujícím místě, důležité je jestli dovede zabránit lumpárnám. Takže teď, po zkušenostech s tzv. pravicí, je můj "kůň" Babiš.  A dokud bude dělat to co dělá, bude dobře. I když chápu, že v očích jiných se může jevit Babiš jako ztělesnění zla.

K. Janyška 6.10.2014 9:57

Nejsme svobodným státem. Už vám to dochází ?

Ty kontroly budou časem na denním pořádku a národní volby s národní legislativou zaniknou. Samozřejmě na čas. EU je zločinem a bude civilizací zase rozervána... Dzp.

J. Jílek 6.10.2014 23:38

Re: Nejsme svobodným státem. Už vám to dochází ?

s národní zaprděností doufejme zmizí i národní kradači Janyškové :-)

P. Pruner 6.10.2014 7:41

správné kontroly

Pěkný článek pane Holube. Srozumitelně vysvětlujete, že ministerstvo financí nemohlo při kontrolách postupovat jinak pokud nechtělo, aby ČR ztratila zbytek důvěry Bruselu v naše instituce a pokud nechtělo vyvolat přiškrcení penězovodu z Bruselu.

Pan ministr zdravotnictví má s údajně předraženými nákupy coby ředitel nemocnice také máslo na hlavě a tak lkaje s řediteli nemocnic. Někteří z nich navíc neředitelovali v době kontrolovaných nákupů a nechce se jim vyjídat kaši, kterou špatně uvařil někdo jiný. Pan premiér by měl v zájmu naší důvěryhodnosti podpořit ministerstvo financí a nehrát politické hrátky.

V. Balek 6.10.2014 18:36

Re: správné kontroly

P.Holub se tím tématem zabývá snad 5 let a to velmi, velmi fundovaně. Je to přesně, jak říkáte - jen dodávám, že konečně.

Musím jenom upřesnit, že zbytečně u Němečka používáte změkčení "údajně". Prostě se v těch krádežích přímo jede. Nic na tom nemění, že jen plnil rozkazy nadřízených (Šnajdra a Kabátka), sám taky inkasoval. Co týká těch lkajících, žádný nevyjídá jen kaši navařenou jinými. Je pravda, že hlavní zlodějny v Hradci má na svědomí Heger, ale Prymula to věděl a šel do toho. Navíc jede taky v řadě kauz. Totéž platí o Velevovi. Většinu uvařil Šnajdr s Běhounkem, ale nakonec podepisoval Velev. Věděl, že je to levá, ale Běhounek mu slíbil krytí a Velev tomu věřil. Teď zjistil, že to ani Běhounek nezaručí a dostal strach.

A Sobotka? Za to, jak začal o "rozumných a umírněných" kontrolách (rozuměj zamést pod koberec), by měl sám odstoupit. Je to mezinárodní ostuda, mít premiéra, který jede v kauzách MUS, OKD nebo Škoda, a teď začne chránit zloděje.

P. Maleček 6.10.2014 6:03

Kudy chodil tudy krad sociální demokrat

On ten řev nevzešel ani tak od ředitelů nemocnic, jako spíš z úst páně zdravotnického ministra a s ním prý sociálně demokraticky souznících politiků. Důvod je jasný. Ty předražené zdravotnické přístroje jsou totiž jedním z významných zdrojů černého krmení partajních pokladen. A zrovna v tomhle byl současný ministr, dříve ředitel obří ostravské nemocnice mistr nad mistry.

Až takovým, že si svými příspěvky do partajní pokladny (ty v jeho kapse nechme bokem) vysloužil funkci ministra. A to s hlavním úkolem v tomto pokračovat. A tak se tomu řevu není co divit.

V. Balek 6.10.2014 18:41

Re: Kudy chodil tudy krad sociální demokrat

Ano. A důvod je zřejmý. Němeček je v největším maléru (spolu s Hegerem). A vedle toho Běhounek z Vysočiny, který kromě průseru s rozkradením zdravotnického IOP je ještě předsedou ROPu Jihovýchod. Jestli se tam rozkradla jen polovina toho, co třeba v Ústí nebo Ostravě, tak může taky začít hledat advokáty. Proto ten povyk minulý týden. A bylo komické, jak se největší šmejdi pěkně odkopali, hysterický strachy, že skončí jako Dbalý z Homolky. Tak snad se to dotáhne, aby si příště ostatní nechali na rozkrádačky zajít chuť.

P. Sulc 6.10.2014 0:49

Zrejme uroven zlodejen v

Ceskozlodejsu dosahla hranice neunosne uz i pro EU. Neni divu, miliardari se tam roji jako vosy.

V. Ondys 6.10.2014 13:23

:) ))))))))) NÁŠ EXODUS, VÁŠ EXITUS!

Už je vidím třeba zrovna u Vás v USA:

http://www.lidovky.cz/cele-dopoledne-snezim-jsem-totalne-down-zapsal-si-dbaly-do-diare-pw2-/zpravy-domov.aspx?c=A141003_165005_ln_domov_ogo