19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

ZDRAVOTNICTVÍ: Povaleči z kaváren do polí a továren...

Tvůrčí schopnosti členů současné vlády začínají dosahovat výšin pověstného dua Pat a Mat. Zatímco prostý lid se baví sázkami, jak dlouho bude platit večerní vyhlášení zásadního pravidla, a vyhrávají ti, kteří sází na hodiny a ne na dny, pan Hamáček přišel se spasitelským nápadem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Šejna 5.3.2021 11:14

Něco k tématu personální výpomoci v nemocnicích byste neměla, uštěkáná hárající feno?

Až dostanete covid, určitě si vzpomenete na Vodvářkovu radu, že praktičtí lékaři vám pomoci nesmějí. Pomoc hledejte u kvalifikovaného personálu z řad popelářů, uklízeček, "ynteluktální elyty" nebo horníků.

D. Černá 5.3.2021 11:20

Covid Šejno, mám za sebou v listopadu minulého roku. manžel se trochu trápil a já naprosto bezpříznakově.

Vás covid také nemine, tím si buďte jist a bez ohledu na karmu, vám přeji, abyste si si ho pořádně užil, protože voličů a fanoušků té zrůdné party z Hradu a ze Strakovky škoda nebude. Pochopil?

V. Čermák 5.3.2021 11:25

Richtere, vy máte Manžela? Ale nebojte, já to za zrůdné nepovažuji...;-D

D. Černá 5.3.2021 11:29

Zkuste to tady:

www.bohnice.cz/krizova-pomoc/

M. Šejna 5.3.2021 11:39

milá D.Černá,

"děkuji" vám, že mi přejete, abych brzy umřel a snížil tak stav těch voličů, kteří odmítají volit podle mírumilovného učení pravdy a lásky.

Ani mě to nepřekvapuje, že mi v souladu se šířením té vaší všeobjímající pravdy a lásky přejete rychlou smrt.

D. Černá 5.3.2021 11:43

Vám pomalou Šejno, pomalou.;-D

M. Šejna 5.3.2021 11:46

Přej a bude ti přáno.

Boží prozřetelnost má oči všude.

D. Černá 5.3.2021 11:57

Bolševik se odvolává na Boha;-D;-D svět se zbláznil;-D připomínáte mně Jirku Ovčáčka, napsal 85 oslavných článků na komunisty a komunismus a dnes se modlí 5x denně. A covid vás stejně nemine, už jste v rizikovém věku dle vzhledu a googlu, tak prima zábavu a kdyby na vás nezbyl dýchací přístroj, tak se modlete ke svému guruovi.

Třeba:

Andreji můj, ty se o mě postaráš,

ty jsi velkorysý, čestný, nekradeš,

neunášíš děti, nepodvádíš s dotaceni,

nemanipuluješ s trestními řízeními, nepodepsal jsi ve vinárně U Obuvníka,

s tebou Andreji Bude líp.

Místo Amen si dejte Čest práci.;-D

V. Kain 5.3.2021 13:31

Šejno k paní Černé jste se svoji urážkou zařadil mezi obyčejný koblihový dobytek.

J. Jurax 5.3.2021 13:41

Jak se z lesa ozývá, tak jest do něj i volat ...

J. Kraus 5.3.2021 9:09

Díky za podrobný rozbor. Většina z oněch logických návazností a důsledků prolítne hlavou prostému elektrikáři během zlomku vteřiny v reakci na páně ministrův návrh. Mezi lidmi civilisovanými by figura ve funkci ministra měla své amatérské nápady probrat s někým jako byl Humphrey Appleby. Že se to zřejmě neděje, nejen v tomto případě, je dosti znepokojivé. Jak říkali staří Čechové, ryba smrdí od hlavy.

M. Šejna 5.3.2021 10:06

Asi jsem blbej mezi všemi chytrými elektrikáři, takže bych měl k vám, chytrému elektrikáři, logický dotaz, který mi během vteřiny určitě odpovíte:

je nedostatek zdravotnického personálu v nemocnicích a praktičtí lékaři nemohou chybějící personál dle prostého elektrikáře Vodváčřky a Kraude nahradit. Kde tedy tu náhradu vzít?

Mezi uklízečkama? Mezi horníky? U popelářů?

D. Černá 5.3.2021 11:15

Také mám dotaz.

Kolik vláda ,,krizového managera", když viděla už několik měsíců, že situace s naplněním akutních lůžek bude neudržitelná, nakoupila JIP vybaveních a zajistila prostory pro akutní péči třeba v lázních apod, což ji nouzový stav umožňuje?

A druhá otázka, kolik ,,krizový manager" během té doby zkasíroval na dotacích z peněz, které jsme my vydělali?

Tohle bude konec té podkarpatské estébácké krysy a ani Zeman ho nezachrání. Až padne, tak to bude takový fičák, že nebudou státní zástupci dávat červené papíry do psacího stroje.

(pro neznalé, červené papíry v psacím stroji znamenaly za bolševika návrh na vazbu);-D

V. Petr 5.3.2021 11:27

Žvaníte zcela mimo téma!

D. Černá 5.3.2021 11:31

Téma je psychopat s krycím jménem Bureš č. 25082 a jeho manažerské schopnosti při epidemii.

A vy jste b*b.. Péťo.

M. Šejna 5.3.2021 11:44

štěkající feno Černá,

kde se dá k těm JIP zařízením a k prostorům pro akutní péče přikoupit i odborný personál?

Ve kterém supermarketu? A v jakém balení?

:-P

D. Černá 5.3.2021 11:59

Obsluha JIP je vyškolená za 2,5 měsíce, zdravotnické základy mají všechny zaměstnankyně lázní apod.

M. Matura 5.3.2021 9:03

"Protože jak známo, ministrem může být dle Ústavy každý."

Možná pan Hamáček vychází z představy, že když novinářem může být doslova také každý, mohl by vystudovaný lékař s diplomem zvládnou po proškolení i praxi v nemocnicí.;-D

J. Urban 5.3.2021 9:05

A az "bude jeste lip", prijdou souzi na to, ze doktor jako doktor... a absolventi plzenskych prav zacnou chodit do spitalu taky?

M. Matura 5.3.2021 9:18

Opravdu si myslíte že absolventi lékařských fakult, kteří mají mít tyto znalosti, mají něco společného s právníky z Plzně? ;-D

Absolventi studia medicíny ovládají teoretické, předklinické a klinické obory a mají osvojeny základní diagnostické, terapeutické a preventivní postupy, které jsou schopni uplatňovat ve svém povolání tak, aby chápali existenci i význam souvislostí mezi klinickou medicínou a jejím vědeckým základem. Jsou připraveni zabezpečovat zdravotní péči na příslušné úrovni.

Z. Lapil 5.3.2021 9:56

O to by snad ani nešlo. Klíčový problém vidím v tom, že obvoďáci jsou fest v permanenci, takže jejich přesun by obratem způsobil, že jejich přetížení by se změnilo ve stav nouze.

Co jsem se doslechl, tak pomocného personálu (mytí, roznášení bažantů...) je v nemocnicích dost, problém je právě s rutinovanými odborníky. Říkám si, že by spíš stálo za to zvážit administrativní odlehčení, něco jako jsem jednou jedinkrát v životě zažil: na ortopedii mi doktor kroutil kolenem, jedna sestra asistovala a on rovnou druhé sestře diktoval nález, takže zatímco vyjížděl papírek z tiskárny (mj. "tohle zaplatíte na recepci"), pan doktor už si myl ruce na dalšího ve frontě a vlastně čekal, až vypadnu; rozhodně nic neklofal do počítače, zatímco by ostatní postávali kolem.

M. Matura 5.3.2021 10:14

Ano, o obvoďácích tady není řeč. Už proto, že jejich úkolem by měli být i očkování vakcín, čemuž se ovšem před půlrokem bránili. Tedy alespoň někteří. A vida dnes se k tomu hlásí a proč prý se s nimi nepočítalo od začátku. Obdobně tomu je opět se soukromími specialisty. Zatáhnout je z pohodlného 5ti denního pracovního cyklu do nepřetržitého provozu nemocnic se budou pochopítelně bránit zuby nehty.

J. Jurax 5.3.2021 13:38

No, problém je právě v té specializací. On třeba revmatolog na jipce bude míň platný než tamní specializovaná sestra a její funkci patrně tak hned nezastane. A na manipulaci s pacienty je zase jaksi překvalifikovaný.

J. Urban 5.3.2021 9:01

Jj, autore. Jsem si jist, ze vase slova padnou v pripade Hamacka, Babise a dalsich na urodnou pudu, ze se nad sebou zamysli a budou napriste vydavat uz jen smysluplna a kvalifikovana rozhodnuti.

P. Kmoníček 5.3.2021 8:44

Pane doktore, to jsou marná slova. Význam Vašeho vysvětlení Hamáček pochopit nemůže, a proto je i místopředsedou této vlády a ministrem vnitra navíc.

V. Kuhaj 5.3.2021 8:36

No tak zkuste se spasitelským nápadem, jak ten problém vyřešit, přijít vy. Jak to nedělat, to ví v téhle zemi každý, kdo má díru do zadku.

P. Kmoníček 5.3.2021 8:46

No vidíte, pane doktore. Místo Hamáčka Vám odpověděl Kuhaj, který jen potvrdil má slova.

P. Selinger 5.3.2021 8:33

Myslím, že je obor, který lze bez následků na zdraví populace omezit. Je to plastická chirurgie, v části, která se zabývá zkrášlováním. V ni se vyskytují jak anesteziologové, tak sestry.

L. Hančar 5.3.2021 8:08

Dej fem ten fek! Pane vy jste lékař? Ne jenom zvěrolékař!

J. Urban 5.3.2021 9:02

No a co? Krava ma 4 zaludky, clovek jen jeden.