20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

ZDRAVOTNICTVÍ: Pohádka o „švýcarských" termokamerách má hořkou dohru

Od ledna nabízela česká firma vládě termokamery k pomoci proti covid-19. Na konci března ale raději koupili čínské, protože měly dojít obratem. Výsledek? V nemocnicích slouží po měsíci a půl jen jedna kamera, ta česká.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Victorin 27.5.2020 5:58

Už bylo mnohokrát vysloveno a parlamentem snad přijato, že veškeré pochybné nákupy za koronaviru prověří v pracovním pořádku NKÚ, event. i Policie ČR...

Netřeba si za některé možné nepovedené nákupy dělat "politické body", jak zde činí autor - profesionální "lehkoživka" za KDU-ČSL na úkor ministra zdravotnictví Vojtěcha...

M. Řepa 27.5.2020 8:01

Můžete mi vysvětlit, jak má opoziční politik upozornit na neschopnost ministra Vojtěcha a jeho podřízených a zároveň si nedělat "politické body"? Politika se nemá dělat přes trestní oznámení. Chování politiků se má řídit morálkou a ne trestním zákoníkem.

P. Victorin 27.5.2020 8:18

Pane Řepo, myslím, že seriózní politik má vyčkat na výsledek šetření nepolitického kompetentního orgánu, zde NKÚ či Policie ČR a poté případně plnit svou legitimní opoziční roli... Pochopeno?

M. Řepa 27.5.2020 8:43

S tím zásadně nesouhlasím. To je přesně dnešní obrázek, kdy je policie zatahovaná do politických sporů. Co když policie řekne, že se žádný trestný čin nestal. Tak to přece neznamená, že to bylo v pořádku, tady nejde spor trestně právní . Pan Zdechovský si prostě a jednoduše myslí, že se mělo místo v Číně nakoupit v ČR. Nic víc. Má na to to rozdílný politický názor, který sdělil a já s ním v tomto bodě souhlasím.