19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

ZDRAVOTNICTVÍ: Podivné Memorandum

Dne 31. října 2011 vydalo osm zdravotních pojišťoven a Ministerstvo zdravotnictví společné Memorandum, v němž je deklarována dohoda o vypovězení smluv všem lůžkovým zařízením v ČR během roku 2012 a následné uzavření nových smluv s vybranou částí z nich.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Ráž 3.11.2011 17:10

Máte pravdu

Příklad: VZP "nasmlouvala" s jistým špičkovým pracovištěm 250 operací kyčelního kloubu ročně. Kapacita tohoto pracoviště je však 350-400 operací ročně a tak díky přídělu pojišťovny nemohou jejich pojištěnci se dobrat k operaci v reálném čase skutečné potřeby. A tak nevím,kdo je rozhodujícím faktorem pro výběr operačního pracoviště? Pojištěnec nebo úředník pojišťovny?

Celý systém, tak zvaného veřejného zdravotního pojištění je naprosto zvrácený, když místo toho, aby pojišťovna svému klientovi-pacientovi řekla: Vyberte si k operaci koho chcete a my vám dáme příslib na proplacení přesně dané částky. Tak by se smluvním partnerem pojišťovny stal pacient a ne pojišťovna. Je hodně shnilého v našem zdravotnictví, ale sám systém, kdy pacient hraje až ty poslední housle ve vztahu pojišťovna-nemocnice je strašný!!! Vše ostatní jako jsou hrátky mezi pojišťovnami kolik má mít nemocnice lůžek je naprosto vedlejší problém!

J. Ráž 3.11.2011 18:10

Re: Máte pravdu

OMLUVA: Kdyby měl pacient finanční příslib na proplacení operace od své pojišťovny , stal by se smluvním partnerem NEMOCNICE a ne POJIŠŤOVNY jak jsem omylem napsal!!!