25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Skotnica 26.2.2011 16:15

Doktoři?

To nic není, ale počkejte až se zorganizují ajťáci. To půjde o život doopravdy!

http://www.extravert.cz/blog-sem-blog-tam/131-dekujeme-vypiname.html

Z. Rychlý 27.2.2011 11:37

Re: Doktoři?

:-))

To by byl mazec !

K. Janyška 26.2.2011 14:43

Mám recept ! Zbavit lékaře a zdravotní služby možnosti krást ! TLTV ! Dzp.

Z. Rychlý 27.2.2011 11:36

Re: Mám recept ! Zbavit lékaře a zdravotní služby možnosti krást ! TLTV ! Dzp.

To TLTV ve zdravotnictví je "tržními lemply na tržní voly", nebo "tržními lišáky na tržní vychcánky" ?

R. Kříž 26.2.2011 10:25

to je zajimave....

....vsichni ti socialni inzenyri, kteri by "jenom regulovali a regulovali a regulovali" vzdycky zacnou tim, ze z nefuncnosti nejakeho systemu, ktery ma k trhu daleko tak jako ja k dvacetilete modelce, obvini "prilisny liberalismus" a nasleduje vycet dementnich kroku, ktere "by mely smerovat k naprave".

pritom je naprosto evidentni, ze tam, kde se stat nesere do vztahu mezi subjekty soukromeho prava, zacnou vzdy (nekdy az casem) fungovat vztahy a pravidla, jejichz funkcnost je naprosto nesrovnatelna s jakymkoli systemem statnich zasahu, kterou system stojici na regulaci muze dohnat pouze kratkodobe a za cenu radove vyssich nakladu....

je to k bliti

K. Kužel 27.2.2011 7:58

Re: to je zajimave....

Velmi správný postřeh. Typickým příkladem je finanční krize. Byl to stát, který natlačil banky do nesmyslně rizikových transakcí. Když  pak na to banky odpověděly obrannými reakcemi, které nakonec vyústily ve všeobecný průšvih, byli obviněni "chamtiví" bankéři.

Když podnikatelé unikají vydřidušským daním a jejich obranné reakce způsobí státu ekonomický malér, zase za to mohou ti "sobečtí kapitálisti".

J. Kunes 26.2.2011 9:58

trh?

Opravdu by me zajimalo, kde vidite v ceskem zdravotnictvi ten trh? Trh je zalozen na svobodne volbe (aspon do urcite miry). V Cesku ovsem cenu za zdravotni peci nemuzete jako zakaznik nijak ovlivnit. Nemuzete si vybrat levnejsi nebo drazsi pojisteni s vyssi nebo nizsi spoluucasti. Nemuzete si priplatit za lepsi nebo rychlejsi peci (snad korme luxusnejsich pokoju v nemocnici, coz ovsem nesouvsi se zdravotni peci). Nemuzete se rozhodnout, kdo Vas bude lecit - pokud Vas osetri leker bez smlouvy s pojistovnou, pojistovna Vam nic neproplati. Takze cesky system je zalozen na principu obcane plat a my (= stat, potazmo pojitovna) rozhodneme, co je pro tebe dobre. To mozna vyhovuje a prijde normalni nekomu, kdo zil cely zivot v opatrovnickem statu, ale pro cloveka, ktery je zvykly ridit si vlastni osud je takovy system dost tezko stravitelny. Mimochodem, proc myslite, ze v USA existuje, tak znacny odpor k povinnemu stanimu zdravotnimu pojisteni?

J. Václavíková 26.2.2011 10:13

Re: trh?

Také se mi tento způsob péče zdá poněkud podivný.

P. Boublíková 26.2.2011 11:34

Re: trh?

Přesně tak.

Trh se projeví až bude zavedeno komerční připojištění na nadstandard - a to nejspíš tím způsobem, že chronicky nemocní a/nebo starší lidé budou nepojistitelní.

J. Václavíková 27.2.2011 0:26

Re: trh?

Myslíte, že na tom už někdo aspoň začal pracovat?

J. Jílek 27.2.2011 10:20

Re: trh?

to by nejdřív zdravotničtí "experti" ODS nesměli prodávat celý život akorát tenisové rakety

K. Machala 27.2.2011 15:51

Re: trh?

To je naprosto přesný popis. Mně tento zcela antitržní systém taky nevyhovuje, chci si rozhodovat sám, co si vyberu za péči, a to včetně alternativních terapií jako je ájurvéda, ortomolekulární medicína, tradiční čínská medicína apod. Nechci ani ze svých daní platit nedobrovolně toxické terapie, které nebudu nikdy využívat. Nestojím hlavně o to, aby mě někdo (EU) chránil před nákupem produktů tradiční medicíny - situace se zhoršuje, protože od 1. května vstoupí v platnost direktiva EU o produktech tradiční medicíny, která je šitá na míru velkým farmaceutickým firmám a vytlačí z trhu tyto produkty až na výjimky. Třikrát fuj EU za tyhle lobbisticko-korupční regulace.