19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jan 19.1.2006 23:10

K ohlédnutí zpět není jen rok minulý... Za přečtení ale rozhodně stojí: KRIMINÁLNÍ CAUSA: MUDr. Rathovi lékárníci opravdu nevadí! Ve skutečnosti jde ještě o mnohem víc...

K ohlédnutí zpět není jen rok minulý... Za přečtení ale rozhodně stojí:
MUDr. Rathovi lékárníci opravdu nevadí! Ve skutečnosti jde ještě o mnohem víc...
 
tty 18.1.2006 16:46

autor

neni pan doktor Kilian ten primar z vychodu Moravy? Ten co si o nem maminky povidaji jak je na ne casto hruby, kdyz jsou hospitalizovany se svymi detmi na jeho oddeleni?
K 18.1.2006 13:55

jen zcela OT - nejvyšší soud státu Oregon zrovna schválil eutanazii

Stredocech 18.1.2006 11:39

Zeman to řekl jako jediný z politiků, srovnejme ceny, za

které nabízí stejná firma stejný lék u nás a jinde. Rath se ale vrhl na lékárníky, ti nemají tak silné vazby na mocenské struktury. A v kategorizaci léků jede Rath už delší dobu...
 
Šedovous 18.1.2006 10:36

Pane autore, můžete trochu rozvést to :

"...Sociální věci jsou namnoze hrazeny ze zdravotního pojištění a tato "medikalizace sociologie" stojí stále více peněz určených původně pro úhradu péče zdravotní. ..."
JAK se dostanete k bodům za "sociální" věci ?
Pojišťovna vám přece zaplatí jen za obodovaný výkon ?
pavel 99 18.1.2006 10:43

Re: Pane autore, můžete trochu rozvést to :

nevím co myslel autor, ale mnoho pobytů na LDN (což je zdravotnické zařízení) je indikováno pouze tím, že toho člověka není kam umístit, někdy jde o umístění na rehabilitačním oddělení např. interny. (Samozřejmě diagnóz se u staršího člověka najde přehršel - nicméně pobyt v "pečovateláku" či klasickém domově důchodců (pokud by bylo místo) by byl postačující). Pravda - pojišťovny hradí pouze část pobytu na LDN, nicméně i to je zbytečné).
Šedovous 18.1.2006 12:09

Re: Re: Pane autore, můžete trochu rozvést to :

Pak mi tedy uniká, k čemu a za co jsou placení revizní lékaři.
V LDN je snad prioritou sociální péče (rodina na mne kašle) se zajištěním rychle dostupné péče zdravotní pro chronická onemocnění !?
Nebo ZASE něco blbě chápu !?
Stredocech 18.1.2006 13:07

Re: Re: Re: Pane autore, můžete trochu rozvést to :

Šedovousi, to je OFICIÁLNÍ politika a revizní lékaři s tím nemají co dělat. Údajně je povinností pojišťoven pleny proplácet. Proplácet třeba nákladné operace za 8 mil. korun naproti tomu údajně povinností  pojišťoven není. Které hovado tento systém takto nastavilo nevím.
To celé proběhlo svého času tiskem i TV.
 
 
pavel 99 18.1.2006 14:44

Re: Re: Re: Pane autore, můžete trochu rozvést to :

ono "...(rodina na mne kašle)..." souhlasí a od toho se odvíjí zbytek. (Tedy nekašle úplně - když starouškovi dojde důchod, tak si ho šupajdí vyzvednout.) No a co se starouškem, který sice nepotřebuje rychle dostupnou zdravotní péči (tedy stačila by ta běžně dojezdná domů) - tak se jeho stav mírně "přikrášlí". Pochybuji, že by to odhalil zrovna revizní lékař - dokumentace bude nejspíš v pořádku.
Stredocech 18.1.2006 11:40

Re: Pane autore, můžete trochu rozvést to :

Šedovousi, i Dr. Rath kupodivu před pár lety kritizoval např. proplácení plen v ústavech sociální péče ze zdravotního pojištění. Svého času to prošlo médii i tiskem.
 
VladaPing 18.1.2006 10:34

ministr obrany sestřelil nad cizím územím letadlo, ve kterém sám letěl, a vrhl se na hvězdopravectví.

Má-li autor na mysli Antonína Baudyše, tak ten se na astrologii "vrhl" podstatné dříve, než byl jmenován ministrem (rozhodně před rokem 1970!), prostřelená podlaha letadla padá plně na vrub doprovodné ostrahy ministra obrany, kterou zajišťujě ministerstvo vnitra.
Takže Baudyš je (v tomto případě) zcela bez viny.
jonáš 18.1.2006 11:54

Re: ministr obrany sestřelil nad cizím územím letadlo, ve kterém sám letěl, a vrhl se na hvězdopravectví.

Což ho pochopitelně neomlouvá, každý malý dítě ví, že prostřelil letadlo :o)
VladaPing 18.1.2006 17:10

Re: Re: každý malý dítě ví...

A velký děti zase vědí, že to byl člen ochranky....
pavel 99 18.1.2006 10:26

Na jednu stranu

jistě existují lékaři, kteří jednají a myslí jak popisujete (podle Vašich předchozích příspěvků soudím, že Va jste jeden z nich), nicméně je neoddiskutovatelným faktem, že do svého čela si zvolili pana Ratha (a nyní jaho příznivce rovněž odboráře). A tento pán je přímo symbolem hesla "...pacienta to musí bolet.." (výrok doslova autentický) a v tomto duchu rovněž jedná. Jeho "koncepce" se prozatím skládá z prokazatelných LŽÍ (ostatně na jedné z nich stojí i jeho profesni "akreditace"), z vyřizování osobních účtů. Co se týče "systémových zásahů" (dá li se to tak vůbec nazvat), tak kromě populistických výkřiků a vzbuzování závisti či nenávisti (lékarníci - milionáři...), tak je nejvýraznější šetření na vážně nemocných pacientech - což považuji od lékaře jako hyenismus nejvyššího kalibru. A tento pán REPREZENTUJE lékařský stav, neboť do jeho čela byl opakovaně zvolen.
Doktor 18.1.2006 12:05

Re: Na jednu stranu

Ano, komoru reprezentuje dr. Kubek, předtím dr. Rath a předtím dr. Svoboda. A dr. Ratha si lékaři zvolili proto, že s vedením dr. Svobody nebyli spokojeni. On totiž ani dr. Rath, ani dr. Kubek nejsou ti, o kterých se píše ve sdělovacích prostředcích. Ve skutečnosti jsou to zcela jiní lidé, skutečnost ale nikoho nezajímá.
pavel 99 18.1.2006 14:36

Re: Re: Na jednu stranu

Samozřejmě že to je někdo jiný. Můžete mi prozradit jméno toho pána, co nepravdivě uváděl svoji činnnost na náh. voj. službě, tvrdil, že to "...pacienty musí bolet...", tvrdil, že "provizorní smlouvy" středočeských nemocnic s VZP jsou uzavřeny (když nebyly),..... atd. atd. atd.
Amdy 18.1.2006 7:42

článek je zajímavý pohled na problém, ale některé věci jsou přinejmenším diskutabilní

například:
"V prvních letech nabyté národní svobody měli zdravotníci pochopení pro mladou demokracii, nekladli žádné požadavky a připravovali transformaci systému zdravotní péče a jejího financování".
 
Autor zřejmě žil v jiné zemi. Zde v prvních letech...  měli zdravotníci jen šílenou touhu nakupovat, uvolňovat svá pravidla, shánět a požadovat. Od té doby se nic nezměnilo, jen holt vyžraný systém už přitahuje kohoutky.
 
Moc dobře si pamatuji jednání OF z Motola- včetně Bojarových vystoupení. Nutno podotknout, že ten mírnil kolegy, až ho tito začali nemít rádi.
 
No a další nesrovnalosti v článku, to zas jindy- práce volá.
doktor 18.1.2006 10:18

Re: článek je zajímavý pohled na problém, ale některé věci jsou přinejmenším diskutabilní

Špatně jste to Amdy pochopil,autor měl na mysli fakt,že se lékaři(nemocniční) v prvních letech nestarali o vlastní výdělky,starali se o to,aby měli léky,zdr.materiál a přístroje,o kterých se jim do té doby jenom snilo.Dobře si to pamatuji,byl jsem na mnoha "tranformačních"seminářích a podobných akcích  té doby.S platovými požadavky vystoupil poprvé(a zcela logicky)až Rath s LOK.Myslím,že článek je napsaný docela dobře,dr.Kiliana znám,je to vzdělaný chlap.
Skeptik 18.1.2006 1:32

Kdo má největší zisky z českého zdravotnického systému

Kdo skutečně profituje ze  zdravotnického systému? Zdravotníci, možná pár vyjímek řádověvv desetiticích možná statisících. Skutečné profitují farmceutické  firmy, firmy  prodávající  či dovážející zdravotnický materiál přístroje atd. Příklad  z Profitu č.51-52 /2005. Štika českého byznysu v r. 2005 firma B.Braun Medical, s.r. o. má 50 zaměstnanců, obrat v r. 2004                     1 472 626 000 Kč, zisk 201 451 000 Kč.  Nic nevyrábí jen levně nakupují a nám draze prodávájí.
Kdo má největší zisky z čekého zdraotníckého systému -  Jeden příklad za všechny.  Štika českého byznysu za rok  2005 firma B .Braun Medical, s,r,o. Levně nakupuje  léky , zdrav. materiály, zdrav. přístroje a draze je prodává. Má 50 zaměstnanců. Obrat za rok 2004 činil 1 472 626 000 Kč. Zisk  201 451 000.To je zisk 4 029 020 Kč na jednoho zaměstnace ( Z časopisu  Profit  51-52/2005). Kolik je takových firem? Nedávno jsem četl, že farmaceutické firmy mají z obratu na našem trhu asi 60 miliard  zisk 34 miliard korun.      Ale šetřit se má     na lékařích - je jich prý moc. Má se redukovat počet soukromých ambulancí o 15 až 20%.  Nemluvě o platech zaměstnanců nemocnic . Má se redukovat množství  lékařské péče pro pacienty. Ale nikdo nebere v úvahu, že zdravotní stav naší populace je podstatně horší než zdravotní stav populace původních zemích EU. Máme hořší životní prostředí, stravovací návyky, životní styl. Máme tuší m druhou nejdelší pracovní dobu na světě. Dožíváme se nižšího průměrného věku. Obávám se , že  politici či vládní úředníci jsou jen loutky.  Zdravotnictví patrně  ve skutečnosti ovládájí  skupiny velmi mocných  firem , keré obchodují se zdravotnickou technikou, materiály nebo léky.
autor 19.1.2006 0:45

Re: Kdo má největší zisky z českého zdravotnického systému

Ale to je snad věcí zdravotních pojišťoven, nicht wahr, aby dohadovaly ceny léků, když za ně mají platit. Jsou to přece jejich peníze.
kirast 18.1.2006 1:26

Pane autore, máte zjevně v hlavě zmatek.

Ale až poznáte, že až se z těch vašich "pacošů" stanou vaši klienti, budete mít sice náročnější, ale celkově lepší život i vy - lékaři.
sen. Julínek 18.1.2006 17:00

Re: Pane autore, máte zjevně v hlavě zmatek.

Nejsprávnšjší postřeh z celé diskuse. Děkuji www.healthreform.cz
Klaun Parafin 18.1.2006 0:23

27.1. u Vodičky, Keramická 3, Praha 7.

Tady bude zas přemoudrého guána...káp...káp...