Neviditelný pes

ZDRAVOTNICTVÍ: K článku Původce zla a nucená správa

20.1.2006

Pane poslanče,

sledoval jsem dnešní projev ministra MUDr D. Ratha v PS PČR a stejně tak jsem sledoval jeho předchozí vystoupení. Nevím, kdy za původce veškerého zla označil paní ředitelku VZP, možná byste mi mohl pomoci takové označení někde dohledat. Mám skoro za to, že samotný akt nucené správy nevytváří dramatický kolorit až tak, jak jste ho vymalovali vy, politikové. A to podobně, jako ho vytváříte kolem kdečeho, jako ho vytváříte i Vy sám, když píšete, že " nemocnice, jako ty ve Středočeském kraji, nemají smlouvu s VZP a pacienti jsou nuceni si v současné době zdravotní péči platit dvakrát - jednou z daní, prostřednictvím rozpočtu kraje, a podruhé z pojištění, které si řádně platí. ".

Krom vystupování ministra MUDr D. Ratha sleduji mnohem delší dobu i vystupování Vaše a politiků vůbec. Je to takové moje noční hobby, víte. A nelíbí se mi to vystupování ani trochu a že si za to všichni v dojemně výjimečné shodě napříč politickým spektrem 14 krát do roka říkáte o nemalé peníze, o podivné požitky všeho druhu a ještě i o přízeň za to vše, to se mi docela lidově řečeno ekluje.

Jak namaloval pan Renčín, to, že všichni lžete, už jste nám všichni sdělili. Je asi marné poprosit, abyste sdělili, kdy začnete mluvit pravdu, a ještě marnější čekat, že se tak kdy stane. A že jste všichni mravů nevybraných, z toho už tropí si posměch kdejaké malé děcko. Není to od vás příliš příkladné, zvláště, když rozhodujete o tom, od kterého věku děcka mají pykat za činy trestní a sami jste jak kluci na písku, z nichž jeden nechce půjčit bábovičku tomu, kdo ho předtím nenechal svézt na tříkolce.

Kdybych já byl v politické straně, která dala národu ministra obrany, který sestřelil letadlo, ve kterém sám letěl, nota bene nad cizím územím, vyhlásil bych tabu kritice jiných na dvacet let.

Aby bylo jasno: hrubá rasance MUDr Davida Ratha je mi protivná. Svým známým nenapíšu nyní nic nového, když k tomu sdělím, že nemám rád petržel, ba ani ji nekupuji a nejím, ale nevymýšlím si na ni. Aby nepřišli zkrátka, dodám, že ač růže voní dlouho, kopr déle.

Kdybych směl jedno přání, tak by znělo, aby v čele státu a jeho mocí nesměl být nikdo déle než dvě volební období. Přišli bychom tak možná o pár schopných, ale ti jsou v pospolitosti s nepřeberným množstvím neschopných kejhalů stejně k ničemu. Jestli se objeví strana, která toto dá do programu před volbami, dám jí hlas. Tedy krom KSČM.

Autor je lékař.



zpět na článek