29.3.2024 | Svátek má Taťána


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Monte Christo 26.11.2007 19:27

Cesky narod o zebracke holy...

Jak jsem mel tu moznost poslechnout si pana min.Necase...Tak,jsem usoudil,ze neco v CR silne zapacha...Takovy min.prace a soc.veci kaze nasim otcum a maminkam dnes dosahujici duchodovy vek,ze je vse v poradku,kdyz najemne s poplatky bude v pristim roce cinit okolo 8000 a duchodci budou brat prumerny duchod 9000...Samozrejme je treba dodat dalsi poplatky za lekare atd...Je videt a to scela evidentne,ze tito lide asi neumeji pocitat...A to prosim maji vysokoskolske vzdelani...S cela verejne prosim tyto lidi,aby vratily,sve vysokoskolske diplomy,protoze jich ve skole nenaucily zakladni veci jako jsou pocty.Nicmene na jejich studia se skladaly vsichni,kteri tenkrate pracovaly a odvadely dane statu...A co za to tito lide dostanou ?Zebracenku....Monte Christo Washington DC Illegality Ma zeme Me srdce

Vavie 26.11.2007 10:40

nějak zaspala dobu?

Paní Bobošíková, cca v r. 2002 jsem byla s decerou hospitalizována v nemocnici. Na svou žádost. Dcera měla víc jak 6 let. Bez mihnutí oka jsem si zaplatila 840Kč za 7 dnů, protože jsem prostě nechtěla nechat dceru samotnou. Jsem matka - samoživitelka a Vy si myslíte, že doma bych nejedla, nesvítila, nesrchovala se? Proboha, vy ani nevíte, čí jste.

neobelhaný 28.11.2007 9:56

Re: nějak zaspala dobu?

Myslím, že jste slova paní Bobošíkové nepochopila, není s Vámi v rozporu.Poslankyně Bobošíková je inteligentní, ví co mluví a neargumentuje nikdy názorem o kterém není přesvědčena.Nehraje líbivou politiku. Vážim si ji a dovedu si ji představit jako prezidenta ČESKA.

vládík 26.11.2007 10:21

Normálně jsem slušný a volgární reakce přímo nenávidím

Ale tady nelze" Ta krávo nebezská!!  Máš představu, kolik utrtatí dva lidé za jídlo? Máš dojem, že hodně pod 90 korun? Měsíčně za vodé a ohřev vody, za elektrickou energii. A i za takovou drobnost jako je toaletní papír.  Je to opravdu tvoje blbost, nebo tak černá zlovůle.

vládík 26.11.2007 10:22

Re: Normálně jsem slušný a volgární reakce přímo nenávidím

Proboha: nebeská!!!   I já jsem blb.

neobelhaný 28.11.2007 10:09

Re: Re: Normálně jsem slušný a volgární reakce přímo nenávidím

Nejde o chybu, ale o obsah příspěvku. Je to hrozné, jistě pravdivé, ale nehodí se k článku a k paní Bobošíkové ? Omluva by byla na místě.

neobelhaný 28.11.2007 10:03

Re: Normálně jsem slušný a volgární reakce přímo nenávidím

Přečtěte si článek paní Bobošíkové ještě jednou. Prosím.

´kvetla 25.11.2007 22:31

Vysvětlá mi někdo z moudrých,proč se zdravotní pojištění nekoncipuje podobně,jako pojištění

auta -povinné+ havarijní+ různá připojištění.I zde by se přeci dal definovat základní povinný standart léčby za povinnou pojistku s povinou spoluúčastí na  úhradě např.500Kč/ diagnosu a povině volitelnou  pojistnou částí podle rizikovosti pojištěnce,s rovněž s volitelnou spoluúčastí třeba od 1000,-Kč/diagnosu. Pak by byly nabízeny nepoviné druhy pojistek,jako volitelné nástavbové připojištění následků různě rizikových činností na př.řidičů,letců,potápěčů,horníků,hasičů,sportovců,truhlářů.zdravotníků...Je přeci rozdíl,ohrožuje-li např.fakturantku-účetní práce s počítačovou myší ,únava zraku,kyfoza,atd a truhlářem ohroženým prací na točivých strojích,či řidiči (i amatéry),riskujícími denodenně zmrzačení při havárii.??? 

IS 25.11.2007 22:42

Re: Soukromé volitelné a pecialit¨zvoané pojištění už existuje.

Životní pojistku jsem uzavřela až po líkařské prohlídce a sohledem na riziko aktivity.. Musí se ovšem platit i pojištění ze zákona a bez ohledu na souktomé pojištění poplatky.  Takže dostanu plnění - náhradu mzdy  i v prvních třech dnech nemoci (oficiální nemocenská není). Poplatky však budu platit, na ty se pojistit nebudu moci. Možná je zaplatí zamětsnavatel. Do jaké kolonky nákladů to nude moci vykázat není jisté a protože je to pro mně příjerm, pravděpodobně se mi zdaní.

´kvetla 25.11.2007 23:34

Re: Re: Soukromé volitelné a pecialit¨zvoané pojištění už existuje.

Tuším,o čem mluváte,a přeji Vám jen,abyste se,budete-li žádat o plnění z této pojistky nedočkala zklamání.Když ptáčka lapají...Já ale měla na mysli jiný aspekt.proč ženská,která o sebe dbá,platí stejné pojištění jako - schálně,přeženu to- tlustý ožrala,co kouří a fetuje.Proč ten,kdo denně dojíždí do práce autem,platí stejné pojištění,jako jiný,který řidičák ani nechce.Proč ženská v kanceláři musí platit stejné pojištění jako ten,který denně pracuje na fréze nebo cirkulárce.....Dnes se stalo módou,nenechávat se očkovat.Pakliže ale dotyčná onemocní,a i přes léčbu ní ta nemoc zanechá trvalé následky,  bude zřejmě čerpat na léčbu stejné diagnozy neskonale více prostředků,než ta, která se chovala odpovědně.A to už nemluvím o extrémech,jako bylo úmyslné, přes včasné varování porození siamských dvojčat.....Někde se prostě vytratila v l a s t n í odpovědnost za vlastní zdraví.A tenhle přístup -on to někdo zaplatí-  mi hrozně  vadí.8-o.

lucina 25.11.2007 21:23

Pči dnešní úrovni zdrav.péče

Je třeba se rozhodnout, co lze od zdravotnictví očekávat. Pokud očekáváte v nemocnici hotelové služby zdarma, pak nemůžete chtít špičkovou zdravotní péči. Když jste doma, tak přeci taky platíte své jídlo, prádlo, energie. Proč to má platit zdravotnictví? A těch 30 kč rozhodně není tolik, aby to někoho porazilo. Jsem chronicky nemocná, mám nevelký důchod, ale taky mám oči a vidím, kolik co stojí. Nebo se můžeme vrátit před 89., mít léčení "zadarmo" a shánět si a pašovat léky ze zahraničí. Navíc je mi jasné, že to, co mi celý pracovní život strhávali pod záminkou zdravotního a sociálního pojištění rozhodně nikde na žádném kontě nezůstalo, takže sice se toho můžu (marně) dožadovat, ale to je asi všechno. Pokud jde o placení za kojence, jen se podívejte, kolik peněz jsou rodiče ochotni vydat za jednorázové pleny, takže o tom, jestli mají na lékaře, je zbytečné mluvit.

´kvetla 25.11.2007 22:53

Re: Pči dnešní úrovni zdrav.péče

Naprostý souhlas. Jen si myslím že tenhle hlas se novinářům do krámu nehodí. Nevyvolával by totiý patřičkou davovou hysterii.Ale za sebe jsem rád,že s tímhle vědomím je nás více.

Na druhou stranu mi není jasné,proč jsou lékařké přístroje a prostory  využívány mnohdy jen několik hodin denně a jen několik hodin v týdnu. slavnostně instalované přístroje za desetimiliony stárnou ,oprašovány v zamčených ordinacích,protože si je pořídili pro zvýšení své prestiže...a nakonec nemají doktora či inženýry s příslušnou atestací,který by je obsluhoval a výsledky vyhodnocoval.To není plýtvání???To se ale také nehodí do krámu.R^R^R^

IS 25.11.2007 23:05

Re: Zlatí komunisté

Zvládli až neuvěřitelné situace včetně "hotelových služeb" v porovnání s nářkem v současnosti. To asi myslíte jako vtip, že za poplatek 30 Kč dostanete špičkové léky. Už nyní se vedou soudní spory o milionové odškodné za poškození či smrt za předpsání udajně špičkovými léky (Vioxx aj.). zaplstit 30 Kč za lék budete muset, ale soudit se můžete 10 let. Ze zahraničí se se před rokem 1989 opravdu léky pašovaly. Známý je případ brufenu - nyní ibuprofen, nurofen nebo ibalgin, o kterých nadšenci placení za prohlašují , že takové laciné léky (kdysi úpřece pašované se slávou) si každý může koupit. naše zdravotnictví mělo přiměřený sortiment léků m(dovoz i vlastní výroba), není třeba týž lék vyrábět pod různými značkami a pacient měl právo v případě potřeby záískat  i zahraniční lék. Moje máti to sice využila v případě valia, ale to se začalo u nás vyrábět jako diazepam za pár korun.  30 Kč může být hodně. Pře několika lety  někteří poslanci zkusili vyžít měsíc s minimální mzdou a podařilo se to jen jednomu. kdyb měli platiti navíc za léky a ošetření, asi to nezvládne nikdo. Minimální mzdy nmeznamená ze zákona žádnou hmotnou nouzi s odpuštěním poplatků. Filozofire, já jsem zdravy, a tak mi placení nevadí, je zcela zcestná, i vy umřete.

´kvetla 25.11.2007 23:55

Re: Re: Zlatí komunisté-to si snad děláte srandu a vědomě .....

...1.nemocnice vydávaly vlastní neschopenky,za které vám byla vyplácena jen 60.% nemocenská.Zpravidla byby značené červeným pruhem.Při propuštění vám ji nemocnice ukončila a obvoďák vám vystavil svou "normálníů a v té jste teprve pokračoval do "vyléčení".A pokud jste se nekéčil dostatečně rychle a marodil jste déle než měsíc,šel jste před LPK -lékařskou posudkovou komisi- která zpravidla ,pokud jste byl alespoň tělesně celý"doporučovala "jak na běžícím pásu okamžité ukončení neschopnosti a přechod na ambulantní léčbu.Měl-li jste kliku,doporučila třeba nějaké úlevy v zaměstnání - třeba 14 dní bezprašného pracoviště,nebo 14 dní bez jen jednosměnný provoz ap.;-€.

A léků zachraňujících život,či jej zplnohodnocovat, co tu nebylo a dovážely se na náš lékařský předpis jakoby od příbuzných....škoda mluvit.Zeptejte se jen bývalých pilotů a letušek,železničářů,TIRáků...;-€;-€;-€

no comment 25.11.2007 19:59

ono se všechno ukáže

Ale těším se na ty příspěvky, kdy praktik něco zavinil, pak následoval dlouhý pobyt v nemocnici a žaloba, která díky našemu právnímu systému a počtu soudců se povleče několik let!. A kde se řeší dluhy za nepřihlášené ukrajince apod? Za feťáky taky bude spoluúčast? Zase budou platit ti solidní, už toho mám dost.

IS 25.11.2007 23:08

Re: omyl, soudců je kupodivu přebytek.

Kdyby jen praktici, brněnská fakultní nemocnice má na krku žaloby za miliony. Jenže funguje lékařská solidarita, a tak nemajetný pacient nemá proti houfu právníků šanci.

kocynder 25.11.2007 17:27

-

Velce jsem Vás obdivoval v televizních diskuzích,byla jste velice dobře připravená a pohotová.Myslím,že Vás politici hodně nesnášeli.Ale k tomu zdravotnictví: máte pravdu a obdivuji se Vám za to,že jste veřejně přiznala omyl. To je v naší zemi u politika obdivuhodné! Fakt je ten, že už to vláda žene do krajnosti! Ve všem. V tom evropském parlamentu nás musí mít ostatní státy za voly!

bohuš 25.11.2007 17:29

Re: -

Ještě že vás neznají!!:-)

Stanley 25.11.2007 17:53

Re: -

Při vší úctě k dámě, musím konstatovat, že paní Bobošíková je jen populistický mluvka !         

H.K. 25.11.2007 18:05

Re: -

Fakt je ten, že už to vláda žene do krajnosti! Ve všem . Mohl by jste uvést něco konkrétního?

Brigita 25.11.2007 16:33

Buď zdráv...

Ale milá paní Bobošíková,to se dalo čekat už v minulém století,tuším že to byl rok 1989!

Schonenleben 25.11.2007 16:15

Bobonadace

Když jste,Bobo, tak chytrá a solidární, nic vám nebrání založit nadaci pro nebohé nemocné nemajetné hladové stonavé chudé podvyživené důchodce, a platit jim pobyt ve špitálu ze sbírek od hodných solidárních laskavých Europoslanců!!

chudí a nemocní 25.11.2007 17:00

Re: Bobonadace

A co mají dělat ti, kteří si svou nemoc nijak nezavinili( mně třebas při operaci předali s krví i žloutenku typu C, kdo o ní nic neví, informace najde)a už 3x jsem absolvovala roční injekční léčbu, kdy cena jedné je asi okolo 100.000 Kč. K tomu nutné pobyty v nemocnici, operace, léky, vyšetření. Léčím se od roku 1993, jsem vůbec ráda, že ještě žiju, protože nemoc už přešla do stadia cirhozy, 10 let jsem v plném invalidním důchodu, který činí 6.300 Kč. Máte nějakou chytrou a užitečnou radu, jak dál? Já tedy ne.Jste absolutní debil.

bohuš 25.11.2007 17:27

Re: Re: Bobonadace

Pokud je pravda co píšete, tak podejte žalobu. Pokud je to ale jinak, tak držte kušňu a nebo si stěžujte na lampárně.

chudí a nemocní 25.11.2007 23:41

Re: Re: Re: Bobonadace

Jak říkám, jste debil. Nezapomeňte, že se to může stát i vám. A nikdy  nikomu nedokážete, že jste ten"dárek"získali právě tam a tam.Jak po 15 letech dokážete svou pravdu, že nejste ani promiskuitní, ani narkoman, ani alkoholik a nikdy jste ani nebyl? A z čeho chcete platit právníky? Jak dokážete, že z vaší zdravotní dokumentace zmizely určité doklady? Jak vám bude po 30 letech práce a placení daní na sociální a zdravotní pojištění, když budete každý měsíc platit okolo 500 za léky a čekat na transplantaci? Jak se s tím vyrovnáte, že někdo zemře, abyste mohl žít? Tím končím , vaše Máňa, jak říkal můj děda.

Sedrman 25.11.2007 17:30

Re: Re: Bobonadace

ti právě dostanou od Bobo. A od Špidly, co bere půl milionu měsíčně a další náhrady a dosud pro naši republiku neudělal vůbec nic. Nebo snad ano ? Víte o něčem ?

A platíte si ty injekční léčby ? Hospitalizace ? Neplatíte, a právě proto, aby na vaši léčbu bylo je vhodné, aby peníze na takto závažná onemocnění nebyly vyplýtvány na blbosti, rýmy a společenské návštěvy u doktora.  Takže si nechte ty řeči o debilech.

Hrad 25.11.2007 17:50

Re: Re: Bobonadace

Vážená paní. Na chvíli zmodrám a pokusím se Vás utěšit. Dívejte se na to pozitivně z globálního hlediska. Současný svět je evidentně přelidněn. Každý, kdo rychle odejde ulehnout do dřevěného spacáku, pomáhá zajišťovat tuto planetu pro budoucí, třeba ještě nenarozené. Nějací motroci budou asi potřeba. Zbygniew Brzezinsky(pokud nevíte, s ním se radí američtí prezidenti) nedávno poznamenal, že 20% lidí na této planetě je schopno zajistit její skvělé fungování. Pro těch 80%(evidentně zbytečných) se musí stále pracněji zajišťovat náhradní řešení(zábava a hlavně konzum, především levného šuntu-na drahý šunt nemají). My modří ptáci vás považujeme za vojáky v první linii. Vaší statečnosti si vážíme. Se ztrátami prvních sledů počítáme, a máme pro vás připravená vyznamenání in memoriam(jednou za rok, při nějakém svátku. Ten státní se nám moc nelíbí. Co od státu pochází smrdí totalitou, nejraději komunistickou!!! Za chvíli s tou veteší vyběhneme).     

Magor Milda 25.11.2007 19:53

Re: Re: Re: Bobonadace

Ten Zbyšek má nepochybně pravdu, lidstvo se přemnožilo jako mouchy a složení lidstva není pro přežití optimální. Nějak se nedaří, to množení brzdit, jak Čína, tak Indie mají ten přírůstek moc velký. U nás se žehrá na cikány, ale až tu budou Turci, budeme na tu idylku vzpomínat. Nezbývá, než doufat v to, že se těm národům při zvyšování životní úrovně a lepších televizních programech to množení omrzí.

urson 25.11.2007 22:05

Re: Re: Re: Bobonadace

to hrad.......jestli jste to nemyslel ironicky, tak jste u mě hovado !!

Hrad 26.11.2007 21:51

Re: Re: Re: Re: Bobonadace

To víte, že ano. Mrazí mě s těch diskusních příspěvků, které zde čtu. Většina těch lidí netuší, kam svými názory směřují. Vám se omlouvám.