20.4.2024 | Svátek má Marcela


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Novák 13.8.2009 17:59

Zdravotní pojišťovny, správní rady apod.

Žádná pojišťovna = žádná správní rada, generální ředitel atd., jenom odbor na ministerstvu zdrav. vedoucí a zaměstnanci. N zdravotních pojišťoven= N správních rad, gen. ředitelů a da lších míst pro známé. Odbor na min. zdrav. zůstává, protože má za ůkol ty pojišťovny kontrolovat. Aby se nepřišlo na to, žže jejich režie stojí více, než povolená 4%, je třeba na výsledcích kontrol úředníky min. zdrav. vhodně "zainteresovat", což jde udělat zase vhodným způsobem přes příbuzenské vztahy ve správnívh radách a úřednictvu. Závěr - zrušit zdravotní pojišťovny a zbyde dost peněz na léčení.

john 10.8.2009 21:31

Chrenkova nenažranost

nezná mezí.Ze sester v jeho nemocnicích udělal námezní sílu a teď ještě tohle.Rv

berg 10.8.2009 22:11

Re: Chrenkova nenažranost

hele johne, jsi cizinec, ale pro poučení, píše se námezdní, ikdyž možná sestřička na mezi, no ..;-P, a co ten palec dolů? tak jsi dopadl?

Ladislav N :-))) 11.8.2009 6:12

Ad: berg IP: 80.188.1.xxx

Asi je zvyklý, že u nich se setřičkám žádná mz+da nevyplácí, že dělají zadarmo pro potěšení lékařů a vedení nemocnice. ;-P

(vejplata je tady už dlouho zakázané slovo, proto ho musím obcházet... 8-o)

Schimanski 10.8.2009 19:57

Proč Chrenek ?

proč nějaký Chrenek, ten už má nazobáno, do toho kšeftu bych šel já. 

berg 10.8.2009 21:06

Re: Proč Chrenek ?

co ti brání, vraž do toho stavební spoření a čekej na zisk;-D

Vodička-sapér 10.8.2009 22:44

Re: Proč Chrenek ?

Vodička-sapér 10.8.2009 22:59

Re: Proč Chrenek ?

R^Skvělý  disk.příspěvek a navic moudrá a zlatá rada, dlouholetý úspěšný investor v oboru zdravotních pojišťoven, nezištný pan berg, se vyzná,to se musí nechat.R^

Gardnes 10.8.2009 18:51

Nátura Čechů

a jejich blbost spočívající ve věčném kverulantství a remcalství byla příčinou drtivého vítězství v senátních a krajských volbách. Občané prostřednictvím politiků musí stanovit, kolik chtějí obětovat na zdravotnictví společných prostředků a jak nákladnou chtějí léčbu, Část opatření MZ pod vedením Julínka s osvětovou činností p. Cikrta v oblasyti poplatků, jejichž význam byl v rozšíření spoluúčasti občanů a snížení plýtvání s celkovou úsporou kolem 7 miliard korun. To bohužel čeští chytrolíni ve své většině nepochopili, čímž systém těchto 7 miliard ztratí, zvýší se opět absence pro nemoc a úraz, zvýší se opět plýtvání a pokud má zůstat zachována stávající péče, bude muset zvýšit částka pojistného zaměqstnancem i zaměstnavatelem. Těch průměrných x korun z poplatku bude nahrazeno vyšší částkou ve formě pojistného. Pacient dostane acylpirin a nedostane nejnovější léky na rakovinu. Rozdíl je v tom, že poplatky platil příjemce péče(se sociálním stropem), pojištění bude platit pracující občan. Kdyby neby Ráth demagog a pokrytec, mohli s Paroubkem Julínkův zákon tolerovat a byli bychom o kus blíže Evropě.

Modrá volička 10.8.2009 19:33

Ale blbost...nemělo se začít poplatky a jenom debil je mohl nazvat regulačními,

když se u doktora regulovalo 30 Kč (snad i ano), ale co regulovaly v lékárně, když ty léky ordinuje doktor, to věděl jen Julínek...

Díky aroganci ODS se staly poplatky (nikoli například platby v nemocnici či na pohotovosti )velmi nepopulární a ČSSD toho využila ( zneužila) ...jak prosté milý Watsone...

Jenomže naprostá neschopnost  ODS se (po Kubicově zprávě) domluvit s ČSSD prostě přinesla plody....kromě toho, samozřejmě o takto pojaté reformě nebylo ve Smlouvě s občaany ani v Modré šanci ani slovo...

A dobře zvolená PRA ze strany ČSSD vedla k debaklu i twch málo chytrých opatření, která ve Smlouvě byla....

Jen tak mimochodem - domníváte se, že 60 Kč za recept je to samé pro pana ČEZ Romana či VAE Topolánka i pro důchodkyni pronásledovanou komunisty, která nyní má důchod 6 000 Kč ??? 

Modrá volička 10.8.2009 19:33

Re: Ale blbost...nemělo se začít poplatky a jenom debil je mohl nazvat regulačními,

Minutus 10.8.2009 19:41

No právě, Julínek s Cikrtem to udělali blbě

Češi v drtivé většině nebyli proti poplatkům. Jen dostali strach, co Julínek s Cikrtem vytáhnou z rukávů potom. Privatizaci zdravotních pojišťoven, která udělá ze zdravotnictví tvrdý byznys jako v USA? (viz film Sicko od M. Moora). privatizaci nemocnic, které budou na příjmu odmítat akutní pacienty, dokud nezjistí jejich pojištění? Soukromé pojištění, co nebude pro každého?

Jak se zdá, obavy to byly oprávněné, viz tento článek. Opět náznak ke krokům tímto směrem.

7 miliard? A vyčíslil někdo čas lékařů a sester, který strávili handrkováním o poplatky, jejich administrací, vyčíslil někdo cenu všech těch automatů, na které si nemocnice musely vydělat, vyčíslil někdo případné ztráty vzniklé odloženou léčbou zanedbaných případů?  Když se na rakovinu příjde pozdě, bývá léčba dražší a méně efektivní. Aha méně efektivní. Takže ať si počtáři připočtou úsporu za ty, co díky pozdní diagnóze umřeli.

Acylpyrin? A kdo nařizuje státu, potažmo ministerstvu zdravotnictví, aby byl Acylpyrin na seznamu plně hrazených léků? Proč ministerstvo už dávno z něj acylpyrin nevyňalo rovnou?

Demagog a pokrytec? Ona se topolánkova vláda chtěla nějak na reformě zdravotnictví domlouvat? Vyslechnout opozici? příjmout kompromis? A nebo jen komandovat z pozice dvou mrzce koupených hlasů?

Vodička-sapér 10.8.2009 21:11

Re: Nátura Čechů

Pane Gardnesi, obětavý člověče,  ODS  předtím nepochopitelně snížila platby za zdravotní pojištění , samozřejmě , že potom v systému ,jak jinak, tyto peníze chyběly. K samotným poplatkům, ty byly , jenom předehrou, epizodou, k úplnému přechodu celého zdravotnictví do rukou soukromého kapitálu. To někdy ,Julínek i Cikrt ,v návalech nadšení, na sebe nechtěně prozradili sami, lidi většinou(výsledek voleb) už na báchorky o tom, že jedině soukromník je zárukou jejich radostného žití a nejlepší péče o jejich zdraví,  už nevěří a oprávněně.  Zisky  podle Cikrta, krásné  písně, musí být ,ano ale ze zdravotnictví se měly vrátit do zdravotnicví , ale jak to chce zajistit? Ve světě a právě nyní, krachuje mnoho privátních  pojišťoven,  a bank i se stoletou tradicí, kam se poděly jejich zasloužené zisky?, lidi před bídou všude zachraňují finančními injekcemi právě ty zatracované státy a to je fakt, který nezměníte.. K členům ČSSD v doz . radě VZP,asi čekají až odejdou i ti z jiných partají. Pánové Cikrt  a Julínek,pro jakoukoliv zdravotní reformu,která je potřebná ,to je jisté, většinu Čechů ,už nikdy nenadchnou, nejde jim totiž o tolik ,jimi omílaných 30kaček, ale o to se nějaká "lidumilná" banda co nejvíce podílela  na zisku z  200 miliard, které právě český stát  dává každoročně do zdravotnictví.

berg 10.8.2009 21:41

Re: Nátura Čechů

v poslední větě jste to trefil, kdyby... ale oni ví co chce nomen, minutus, vodička a ostatní "poctiví pracující" a k moci se dostanou jen přes ně a to je jejich cíl a ne nějaké zdravotnictví

Jankarel 10.8.2009 21:52

Re: Nátura Čechů

No ty jsi vůl, gardnesi. Piokud si neděláš srandu, to by ten tvůj kdák byl docela vtipnej

hafusak2 10.8.2009 18:02

Pane Cikrte,

velmi rád bych věděl, kolik peněz je vybráno na zdravotním, kolik z toho dostanou lékaři a zdravotnická zařízení a hlavně: kolik peněz zmizí v černé díře jako režie zdravotních pojišťoven. Už několikrát jsem pokládal otázku, proč je bezpodmínečně nutná sama existence zdravotních pojišťoven, které dle mého názoru tvoří pouze zbytečný a nákladný mezičlánek mezi ministerstvem a zdravotnickým zařízením. Dosud mi však nikdo neodpověděl.

H.K. 10.8.2009 18:12

Re: Pane Cikrte,

..proč je bezpodmínečně nutná sama existence zdravotních pojišťoven, které dle mého názoru tvoří pouze zbytečný a nákladný mezičlánek mezi ministerstvem a zdravotnickým zařízením.

Zdravotní pojišťovna je pověřena správou finančních prostředků, které jsou vybrány od některých uživatelů zdravotní péče.

Podle Vašeho názoru,  kdo má mít dohled na penězi na zdravotní péči?

hafusak2 10.8.2009 19:11

Re: Pane Cikrte,

Samo ministerstvo zdravotnictví prostřednictvím svého finančního odboru.

ladik53 10.8.2009 19:18

Re: Pane Cikrte,

Nebo Ministerstvo financí přes stávající FÚ. Beztak je to daň!

H.K. 10.8.2009 20:57

Re: Pane Cikrte,

Do rozpočtové soustavy České republiky patří i fondy veřejného zdravotního pojištění, které spravují zdravotní pojišťovny. Ve financování zdravotní péče se tedy uplatňuje fondový způsob financování. Zdravotní pojišťovny jako veřejnoprávní instituce jsou zakládány od roku 1992 podle zvláštních zákonů, které rovněž vymezují hospodaření fondů zdravotního pojištění, zřízení a zrušení zdravotních pojišťoven, statut, orgány apod. Jsou kontrolovány ministerstvem financí a parlamentem. Vláda deleguje své zástupce do dozorčích rad.

hafusak2 10.8.2009 21:45

Re: Pane Cikrte,

Tohle je sice hezká definice, ale vyplývá z ní: Byl založen nový úřad /ale proboha proč? To na to ministerstvo samo nestačí?/ se strukturou řízení soukromé firmy, který je /skutečně nebo jen formálně?/ kontrolován státem. Nezlobte se, ale stále jsme se ještě neprokousali k podstatě.

H.K. 10.8.2009 22:10

Re: Pane Cikrte,

Ministerstvo pověřilo spravováním peněz na zdravotní péči Zdravotní pojišťovnu. Někdo by to i misterstvu musel dělat. Bez lidí to nejde.

..kontrolován státem... vláda deleguje své zástupce do dozorčích rad. Tím je daná politická odpovědnost.

hafusak2 11.8.2009 17:38

Re: Pane Cikrte,

Dobrá, kdyby byla zdravotní pojišťovna jen jedna a byla zároveň odborem ministerstva, tak bych to pochopil. Stále se ale nemohu ubránit dojmu, že právě založení pojišťoven je prvním krokem k postavení zdravotnictví na komerční bázi, neboť odbor ministerstva lze těžo privazizovat, ale pojišťovnu ano.

Iljič 10.8.2009 18:22

Re: Pane Cikrte,

To, na co se ptáš, už bylo mnohokrát zodpovězeno. Dokonce i zde na psu. Pojišťovnám zůstávají 4% z celkové vybrané částky.

Pojišťovny nejsou žádným mezičlánkem mezi ministerstvem a zdravotnickým zařízením. Ministerstvo má na starosti docela jiné věci než pojišťovny.

Tolik pro "hafusak2", mdlého rozumu.

ladik53 10.8.2009 18:55

Re: Pane Cikrte,

Proč by se o zprávu těch peněz nemohlo starat třeba ministerstvo financí, jako o všechny daně, třeba přes FÚ? Třeba by se ušetřilo!

Ladislav N 11.8.2009 6:20

Re: blb Ladik53 IP: 85.160.65.xxx

Blbečku, ty bys do všeho zase namontoval stát jako v době, kdy jste tady vládli vy, komunisti. Jenomže soudruzi, nějak jste to nezvládli a chyběly na trhu takové základní potzřeby, jako toaletní papír. Jestli si to mermo-mocí potřebuješ zopakovat, zaleť si na Kubu. Tam dožívající komunistický  režim před pár dny vyhlásil, že toaletní papír bude v obchodech až o Vánocích. Tak si nezapomeň vzít pár roliček s sebou, můžeš to soudruhům na Kubě dávat jako pozornost. ;-P

hafusak2 10.8.2009 19:22

Re: Pane Cikrte,

Chytrý a bystrý Iljiči- vidím-li paláce pojišťoven s davy ´úředníků a navíc proseknou-li se údaje např. o hospodaření VZP, kdy byla tvrdě v mínusu a gen. ředitelka dostávala za "dobré vedení" kolem 800 000,-Kč odměny - zároveň když si promítnu, kolik je u nás pracovně aktivních /platících/ lidí a neplatících užívatelů /děti, důchodci, nezaměstnanní a pod,/ tak se mi ta 4% logicky nezdají. Dále: ministerstvo se o peníze staralo až do vzniku pojišťoven a nikomu pojišťovny nechyběly. Jinak důchody také spravuje ministerstvo a nic se neděje. A na závěr: Byly by nutné poplatky, kdyby byly k dispozici ta 4% sežraná pojišťovnami? 

berg 10.8.2009 22:01

Re: Pane Cikrte,

prostě tragické, kritizujete státem řízenou a vlastněnou pojišťovnu a zároveň řešení vidíte v řízení a provádění zdravot. plateb MZ, kdo myslíte, že by to dělal?, to samé s důchody, kdo to podle vás dělá? armáda úředníků? nebo ministr? a to, že pojišťovna je omezena procenty, je jenom dobře, ministerstvo by toho sežralo možná víc, řešení je úplně jinde, ale to by jste nestrávil

berg 10.8.2009 21:45

Re: Pane Cikrte,

tak jsi trubka co si nedokáže zjistit základní informace, smutné

Minutus 10.8.2009 17:58

Boží bojovníci dělají ďábelské věci

Už nad tím nadpisem jsem si ucikrtnul.