Neviditelný pes

VÝZBROJ: Báječný tank z bazaru

27.12.2022

Říkával kdysi Václav Klaus: „podle slovíček poznáte je“. Jenže v dnešní mediální potopě se každé slovo prakticky ztratí. Vraťme se tedy k Písmu psanému, kde se říká: „podle skutků jejich poznáte je“. Takže jsme se před Vánoci dočkali prvního skutku. Náš hlavní soused a v podstatě ekonomicky hegemon nad naším hospodářstvím nám dodal 1, slovy jeden hodně ojetý tank Leopard 2A4. Tento typ byl do výzbroje Bundeswehru prvně zařazen v roce 1979. Ovšem symptomatické je to, že s tímto tankem Leopard nám dodalo Německo také vyprošťovací tank BPz3 Büffel. To trochu mi to připomnělo situaci, kde naše armáda poslala na ochranu redakce Svobodné Evropy dvě bojová vozidla BPV, z nichž jedno nahoru na Václavák vůbec nedojelo a z druhého po přistavení tekl olej. Můžeme doufat, že tank Leopard 2A4 bude v lepším stavu. Ovšem za vlády Ursuly von der Leyen na ministerstvu obrany Německa jezdily na cvičení tyto tanky a místo kulometu měliy instalovány násady od košťat. Firma Rheinmetall AG slíbila dodat dalších 14 kusů do konce roku 2023, ale ve speciálním provedení až v roce 2024. Taková „výrazná“ podpora nejsilnější evropské ekonomiky ČR je k nezaplacení. Naše republika spolu s Polskem, Spojenými státy a Velkou Británií jsou hlavními spojenci Ukrajiny a dodavateli výzbroje. ČR dodává repasovanou bojovou techniku z dob Sovětského svazu například tanky typu „T“. Nejprve jsme dodali všechny tanky, co jsme měli sami, teď nakupuje Západ zbytky výzbroje sovětské armády po celém světě a naše zbrojovky je kompletně repasují, vybaví moderní výzbrojí a technikou a v počtu dvou až tří kusů týdně dodávají na Ukrajinu. Odhadneme-li počet dodaných kusů, což je informace pro naše občany úplně super tajná, bude to nejméně 130 až 150 kusů tanku třídy „T“. V reálu i obyčejný četař ví, že ruská kontrarozvědka má všechny tanky dodané od nás na Ukrajinu spočítané do posledního kusu.
Říká se: „darovanému koni na zuby nekoukej“, ale pokud jsme někam poslali celé stádo koní, předpokládal by člověk, že nám náš spojenec dodá to, co potřebujeme. Když už se bojí Západ dodávat Ukrajině moderní tanky.

K 1. lednu 2018 armáda vlastnila celkem 125 tanků T-72, to znamená že dneska máme celkem počet „nula-nula nic“ tanků. Pokud by nám Německo dodávalo tanky rychlosti 14 kusů za dva roky nebudeme mít potřebný počet tanků ani v roce 2050. V té době už bude na Ukrajině rozhodnuto a buď si bude Rusko lízat rány a připravovat se na další útok na západní Evropu anebo budou stát jejich vojska na Zakarpatské Ukrajině.

Znamená to připravit se na situaci, pokud Západ nebude schopen nebo ochoten a v našem případě hlavně Německo rozjet válečnou výrobu, že musíme hledat jiná řešení. Poláci a další státy na linii dotyku mezi Ruskem a NATO už tuto situaci horečně řeší. Bláboly jak za další dva nebo tři roky budeme dávat na výzbroj jeden a půl % HDP jsou nesmyslné. Rusko se netají tím, že se chce vrátit na území, která měl obsazen SSSR do roku 1989.Tak se buď musíme připravit na konflikt, anebo rovnou říct, že bojovat nebudeme. Opírat se o západní státy, tak jako za první republiky, tj. o Francii a Anglii a dnes teoreticky o Německo, Británii a Spojené státy, může vést jenom ke stejné katastrofě jakou začal Mnichov. Německo projevuje opakovaně přání se nějak s Ruskem domluvit.

Je úplně jedno máte-li Němce rádi nebo nemáte, je potřeba se podívat na historii 20. století. V březnu 1918 podepsalo Německo a Rusko brestlitevský mír na úkor všech zemí střední a východní Evropy, které měly zůstat pod německým vlivem. Následovala Rapallská smlouva v roce 1922, která pomohla novému Sovětskému svazu z izolace a umožnila obnovení vojenské moci poraženého Německa. Pak byl uzavřen pakt Molotov-Ribbentrop v srpnu 1939, který znamenal konec pobaltských republik, samostatného Polska, anšlus Rakouska a konec Československé republiky. Toto všechno je ve hře a naše média blouzní o konci Ruské říše a více než o to, co bude dál, se zajímají o Green Deal a pohlavní spravedlnost.

A jeden tank z bazaru nás fakt nevytrhne!



zpět na článek