28.3.2024 | Svátek má Soňa


VOLBY: Zelení bez křesel a bez peněz

14.5.2010

Tak nám zelení asi končí. Tedy v parlamentu. Po období, kdy se prakticky vládlo „duálně„ v tandemu Topolánek-Bursík, je jejich naděje na parlamentní křesla spíše z oblasti snů. Tvrdého byznysmena a manipulátora na čele zelených vystřídala zelená bruselská rychlokvaška, takové to okravatované nic s ústy plnými nicneříkajících frází.

Jak je to možné? Tak najednou? Už se zdálo, že v této zemi si nikoli bez Jiřího Paroubka, ale bez zelených multimilionářů Bursíka, Kocába a dalších „pánové ani neumyjí ruce“. A najednou – nic.

Jak to bylo v jednom starém českém filmu „Slečny přijdou později“? Náhle zchudlý arabský student v podání Juraje Herze říká: „Neny many, neny laska, neny nyc!„ Neboli jak pravil zkušený politický levicový šíbr Clinton na dotaz naivního nadšence, o čem že ta politika je: „Je to o penězích, blbečku!“

Všimli jste si? Už nejsou peníze. A už nejsou každý den v TV zprávy o tom, že bez biolihu zhyneme strašlivou smrtí, že bez ekovětrníků budeme za burany a že zítra dojde plyn a nafta a bude tma a tma a smrad a smrad - z uhlí. Jo a že fotovoltaika je světlým zítřkem lidstva…

Ani mediální magnáti už nesypou peníze do volebních kampaní, ani politoložka, ta věrozvěstka krásných zelených zítřků, nehřmí denně z obrazovky a nevyzývá nás k cestě za světlezelenými zítřky. Momentálně se dala na krocení vysokých škol, protože tam je dnes naše budoucnost. Jo a taky velký peníze, že.

Dnes už jsou světlé zítřky tady. Ta „krásná zeéémě, zemský rááááj je to na pohléééd“ je celá žlutá od řepky. Na každým kopci větrník a z letadla to vypadá, že vám ze země hází od skleněných ploch „prasátka“ do ksichtu obr Bumbác. Jak praví slavná lidová píseň: „Už je to uděláno, už je to hotovo…“

Takže teď, „když už máme co jsme chtěli“, na co bysme cpali peníze do nějakých českých zelených? My jsem už v Bruseli, heč! Lihovary a naftovary běží, elektřina se vykupuje, i když není potřeba, a eurokomisaři nám schvální každou kravinu, co si vymyslíme, a nařídí ji jako povinnou pro celou EU! Tak na co nějaký bláznivý zelený fanatici spaktovaný s blouznivýma intošema, co mají furt blbý nápady, a tak vůbec. Práce je hotova. Už to běží samospádem. Investované tisícovky se vrací v milionech a miliony v miliardách. Za všechno ručí stát a ten nejvydíratelnější dlužník - daňový poplatník. A tak na nás čeká 800 miliard za fotovoltaickou elektřinu (optimisté říkají že jen 400, ale kdo ví?), nějakých 100 až 150 nám hodí ekovětrníky, no a o bionaftě a biolihu si zlatý král Midás mohl nechat jen zdát. To budou časy. Až se rozeběhne ten kšeftík s odpustkama - pardon, se smraděnkama - naplno, cha chá, biliony budou lítat vzduchem. A v eurech. Tedy jestli ještě euro bude, že. Jinak už je vystaráno!

Místo lobbistů máme vlastní ministerstva. A to české je obzvláště vypečené! Polní „aktivisty“ zachováme, ti nám dobře slouží k nátlakovým akcím... Takoví Zelenomíráci si na sebe vydělají, akce stíhá akci, miliony tečou do pokladen a kapes GP činovníků, silnice a továrny se staví jen tam, kde my chceme a za kolik chceme, o to se postarají různé ty Dětičky a Matky, tak na co nějaký bláznivý zelený? Vždycky seženeme v místě někoho, kdo s písní na rtech a za menší všimné zajistí pořádný bengál.

Kdyby něco, skupina fikaných právníků zařídí, aby to bylo právně a tak vůbec politicky košér. Kdo zlobí, toho zakážeme, kdo má peníze, toho podojíme, tak na co nějací zelení?

A tak už nějak došly zelené straně penízky. A bez peněz do hospody nelez. Až na profíky Bursíka a v Německu Josku Fischera se většina z nich stejně z toho všeho poněkud pomátla. Třeba ten mejdan v Dánsku, to už bylo skutečně moc. A ti oteplovači už taky nejsou moc potřeba, navíc jsou ti takzvaní vědci úplně blbí, všechno na ně praskne, s nima by člověk nemohl jít vykrást ani trafiku, tak co s nimi?

Plynovody z Ruska jsou zarostlý, naftovody děravý, rekonstrukce bude stát miliardy a najednou je taková atomová elektrárna daleko lepší kšeft. A jak je „zelený“, když se chce, že jo?!

Takže Liška může říkat, co chce, Zubová není na nic, prezident je zvolený a ty atomky daný. Když nám vyjdou. „Úča“ Kuchtová není dobrá ani na místo referentky, mladý Stropnický je šílenec, domnívající se, že se vybudují zemědělské komuny a on, spolu se skupinou osvícených věrných, bude z výše své geniality vládnout rurálnímu a spokojenému obyvatelstvu …

Jo a hlavně, oni už byli doteď ti zelení magoři tak úspěšní, že ještě kousek a koupí nás všechny, včetně těch biolihů a ekoelektřiny Číňani. A budeme, my všichni stojící v pozadí, co jsme do toho investovali „léta práce“ (a těch peněz!) v pr….

No tak prostě zelení jako politická strana v Česku pomalu končí. Sice jsou občas užiteční, ale jinak …. přátelé, zavíráme, zavíráme …..

P.S. Tedy mezi námi, i bez naší strany zelených zůstane Evropa stále ještě tak zelená, až z toho budeme všichni fialoví.

P.P.S. Jak se cítíte, zelení idealisté? Jako blbci, jako blbci? Takový už je život.