19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

VOLBY: Vadí nevadí

Kampaň pro prezidentské volby se pomalu blíží to čehosi, co bychom mohli nazvat předfinále, načež budou Vánoce a Nový rok a vypukne ten správný masakr, kampaň pro první kolo 13. a 14. ledna a supermasakr v následujících dvou týdnech, až se dozvíme, kdo se probil do finále.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Schlägel 25.11.2022 10:44

Zeman mohl klidně důkazy ignorovat. Účelových hradních prohlášení či lží je za posledních 10 let pěkná sbírka. Jak by asi jeho vyjádření k Vrběticím znělo po jeho otočce o stoosmdesát stupňů ke svým bývalým postsovětským kámošům? Proč po Vrběticích bleskurychle souhlasil s vyřazením ruských a čínských firem z dostavby jaderných bloků? Mimochodem, u soudu se nedokazuje neexistence čehokoliv, ale existence. Zeman nedokázal existenci, proto prohrál.

J. Vorlický 25.11.2022 10:38

Jistě že ne! Mělo se dokázat, že existuje, což by pak soud rozsudkem potvrdil.

J. Vorlický 25.11.2022 10:30

To i indiáni v sev.americe dle Karla Maye měli logičtější systém řízení svých záležitostí než máme tady v ČR!

L. Polehla 25.11.2022 10:27

Ta pitomá volná soutěž politických stran je sama definicí demokracie! Proto máme nedemokratický volební zákon, který umožňuje předvolební koalice, protože strany v předvolební koalici spolu nesoutěží!

J. Vorlický 25.11.2022 10:26

Já to zas vidím tak, že prezident je hlavou státu, a jen hlavou státu. To se mu, i podle naší diletantské Ústavy, nedá upřít. Nemůže - teď z logiky věci, kterou v Ústavě hledat ale nemůžeme - být tedy hlavou ŽÁDNÉ ze tří mocí. Přisuzuje se mu role v moci výkonné, což je nesmysl, protože Ústava jasně a správně hlavou mocí výkonné uvádí vládu. Přistoupit na to, že prezident republiky, jako hlava státu je podřízen vládě, je evidentně blbost. Protože nemůže být součástí žádné moci, nemůže žádnou skutečnou moc mít (v právním a demokratickém státě jsou zatím jen tři). Z toho vyplývá, že český prezident může fungovat jen ve funkci staršiny, tedy člověka, ke kterému občané vzhlíží, od kterého si tu a tam nechávají radit, ale rozhodovat musí tři základní instituce, zákonodárná, výkonná a soudní v souladu s povinnostmi, které jsou dané právním a demokratickým zřízením. Řeči o opaku různých právních a podobných jiných ,,expertů" a jsou jen jalové nesmysly, které kalí vodu.

L. Polehla 25.11.2022 10:22

Prostě se článek zatím nenašel, ale klidně může mít pravdu! Rozsudkem soudu jeho neexistenci nedokážete!

P. Sura 25.11.2022 9:59

Sám si polib ...!

P. Sura 25.11.2022 9:58

Ty dvě poloviny nikdo nezpochybňuje. Jenomže to zase nemění nic na tom, že té jedné polovině bude vadit.

O. Seliger 25.11.2022 9:42

Problém vidím v kecalech co potřebují aby hlava pomazaná spojovala. Když už v ústavě je ta pitomá soutěž politických stran. U nás, jak bylo správně kýmsi řečeno, fan klubů pokerových hráčů, co hrají o many many zdaněného občanstva. Na post takového by byl nejlepší Sellersův zahradník. A další blábol je ten stále předhazovaný západ a jeho struktury. Kam se ztatilo to, do čeho bylo vstoupeno a v co bylo a s jakým cílem proměněno ? Furt mi vrtají ty exporty demokracie k chovatelům velbloudů a koz a jinam a ty následky. A manuály na barevky a barevky a ty následky. Nevidím, že by hodnoty struktur směřovaly k tomu proklamovanému úsilí o zvyšování konkurenceschopnosti Evropy, k růstu blahobytu občanstva a míru. Tak vo co gou?

V. Mokrý 25.11.2022 9:39

!!R^R^

V. Mokrý 25.11.2022 9:38

R^R^R^

P. Čech 25.11.2022 9:31

"Miloš Zeman naučil občany pohrdat prezidentem"???

To je lež jako věž Astone. Miloš Zeman něčím takovým nenaučil pohrdat občany. Pohrdat prezidentem (funkcí) učí naše ústava, která prezidentovi nedává potřebné výhradní pravomoci s jejichž pomocí by mohl své povinnosti plnit. Pravomoci sdílené s někým jiným jsou k ničemu a potřebnou činnost prezidenta zcela vylučují. Zejména se jedná o skloubení pravomocí moci výkonné (prezident) s pravomocemi moci zákonodárné (parlament). Něco takového nikdy nemůže efektiovně fungovat, snad jen v pohádce "O "chytré" horákyni". A jak je vidět dnes a denně v České republice také nic pořádně nefunguje. V podstatě to nefungovalo ani za První republiky a to zejména proto, že byla a je zavedena moc politických stran nad občany země. Na tom nic nezmění ani trapné handlování koalic, aby bylo vytvořeno zdání tvorby demokratické většiny. V podstatě jde o to, že ani všechny zvolené politické strany (koalice i s opozicí) nikdy nedosahují počtu většiny občanů.

K. Novák 25.11.2022 9:30

Hlavně, že měl dost důkazů v kauze Peroutka!!;-D

K. Křivan 25.11.2022 9:26

Miloš Zeman naučil pohrdat blbé občany prezidentem.

Takhle by to mohlo být. Pražská kavárna je plná blbců pohrdající inteligencí a rozumem.

V. Kuhaj 25.11.2022 9:21

Souhlas. Já jsem byl také "prozápadní". Do doby, než začalo to migrační šílenství, doplněné "zásadními" rozhodnutími EU stran zakřivení banánů nebo hlučnosti sekaček na trávu. Sedmdesát pohlaví a faktická vláda zelených radikálů z tzv. neziskovek, neschopná racionálního ekonomického uvažování, tomu jen dodala. Co vlastně dneska znamená "prozápadní"? Nemají co nabídnout, tak alespoň "protiruský"?

J. Fráňa 25.11.2022 9:20

R^

L. Polehla 25.11.2022 9:18

Mně třeba imponoval Zeman prohlášením, že chybí důkazy v kauze Vrbětice!

V. Mokrý 25.11.2022 9:18

Hilšer - kecálek

nebrat

!

K. Křivan 25.11.2022 9:17

"..věří že bude vyvinuto dostatečné energetické úložiště..."

A já zase věřím, že mi Ježíšek nadělí zlaté cihličky. A hodinky s vodotryskem !

K. Křivan 25.11.2022 9:13

Budeš volit komunistu a komunistickým režimem vyškoleného špiona a záškodníka. Fuj ! Plivni si do ksichtu.

V. Kučer 25.11.2022 9:08

Prezident Zeman má v zásadních věcech rozumné názory. Je proevropský, podporoval federalizaci Evropy do té doby než paní Merkelová pozvala do Německa milion Syřanů, byl pro přijetí eura než začala Unie dotovat řecký státní rozpočet, měl zájem abychom měli dobré vztahy s velmocemi a v energetice je pro JE. Včera mluvil na ČT kandidát na prezidenta Marek Hilšer, je nadšený zastánce fotovoltaiky, tvrdí že nám zaručí levnou elektřinu a věří že bude vyvinuto dostatečné energetické úložiště. Prezident by se měl vyznat v ekonomii a přírodních vědách aby nám nehlásal pohádky.

Z. Lapil 25.11.2022 9:05

P. Fischerovi je, spolu s M. Hilscherem, věnován celý odstavec.

K. Křivan 25.11.2022 9:00

Mě naučil pohrdat těmi, kteří pohrdají presidentem Zemanem.

T. Diblík 25.11.2022 8:26

V komentářích ani jednou nezmíněn kandidát Pavel Fischer. Tak do něj. I negativní reklama je reklama.

M. Šejna 25.11.2022 8:22

Aston Neff zas produkuje své nenávistné kecy o "dezolátech".

Pojem dezolát vyprodukovali ti, pro které je část populace, která nesdílí jejich názory, "třídním nepřítelem". Jen teď používají pojem "dezolát" , aby se trochu odlišili od komunistických kádrováků.

Volba prezidenta bude vždy dělit společnost na dvě poloviny. Jedna vyhraje, druhá prohraje. Jde jen o to, aby se ti, co prohráli, naučili respektovat vůli většiny.

Takže se má Aston Neff ještě co učit, protože on tu vůli většiny respektovat neumí.

V. Mokrý 25.11.2022 8:15

;-)

K. A. 25.11.2022 8:14

Souhlasím s vámi. Doplnil bych, že Nerudová má dobré předpoklady stát se nastrčenou figurkou podobně jako Čaputová. Je kultivovaná a je to člověk, který pravděpodobně ani v úřadě nezíská silné mocenské postavení. Tedy: dobrá stafáž pro "liberální režim". (Používám to v uvozovkách, protože jde spíš o politické směřování transnacionálních mocenských elit než skutečně o režim.)

V. Mokrý 25.11.2022 8:14

Pro takové je

karma - zdarma

!

K. A. 25.11.2022 8:09

To, že si část společnosti zvolí někoho, koho bude zbytek nenávidět, se asi občas stane (i Klaus i Babiš vyvolávali/jí značnou averzi). Větší problém je v těch, co říkají: To není můj prezident.

Jeden ilustrativní příklad:

Za Zemana zmizeli ze školních tříd portréty prezidenta. Co to znamená?

Nenávist k Zemanovi byla u podstatné části společnosti větší než úcta k prezidentskému úřadu!

Ti lidé nepomysleli, že to je precedens a že patrně ani další už třeba velmi dobrý prezident tím nebude mít portréty ve třídách. Zničili tradici, aby potrestali Zemana. Pokud jsem ale demokrat, tak mám úctu k institucím a jejich tradici, respektuju je a neničím je z osobních důvodů. Nenávist k člověku nemá být větší než úcta k demokracii.

J. Tulejová 25.11.2022 8:01

Teta Danuše mi opravdu vadí. Ten přívlastek teta nebo také tetuše danuše si vysloužila, protože jí 5 milionů věnoval majitel drogerie Teta. Neslaná, nemastná, jediné plus má, že nebyla členkou KSČ, teď se ukázalo, že nějak "nezvládla udržovat pořádek na pracovišti". A ten její spot, kdy obhajobu kandidatury čte její malý synek v autě, zatímco maminka řídí auto a blahosklonně se usmívá, je trapný a tak nějak všeříkající. A kdo si přečetl životopis Generála, prostě dostihly ho vlastní činy. Trapárna.