16.4.2024 | Svátek má Irena


Diskuse k článku

VOLBY: Televizní soumrak demokracie

Politici leví i praví kdysi společně odhlasovali a dodnes nesmyslně udržují při životě zákaz politické reklamy v elektronických médiích, tedy v rozhlase a televizi. Volby co volby pak všichni, leví i praví, vymýšlejí způsoby, jak tento svůj vlastní zákaz šikovně obejít.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Zelenka 28.10.2013 20:08

4% štěpánkové

Blahopřeji Vám k zisku 7,72% hlasů ve volbách, zasloužil jste se o to i vy. Dle klesající tendence předpokládám, že příští volby budete 4% menšina.

A. Reček 28.10.2013 18:15

Autor opomenul to, že

dříve podobný způsob chování TV k ministraničkám jemu nevadil.  To ještě byla ODS na mediálním výsluní a i on tehdy o pidistrany nejevil zájem.  Kde však loňské sněhy jsou, navíc jim zmíněné straničky není vidět ani v obecních zastupitelstvech, takže zatím nevidím soumrak demokracie.

G. Zahradníček 28.10.2013 14:03

Jo, je to

tak.

F. Šimek 28.10.2013 11:04

Tajtrdlík zůstane tajtrdlíkem-i kdyby trakaře padaly

P. Skřivan 28.10.2013 10:57

To je tak,

když tzv. veřejnoprávní média řídí reálně politici. Tedy ti parlamentní. :-)))

... a vida, ani to jim nepomohlo. :-)))

R. Langer 28.10.2013 17:58

Re: To je tak,

To si opravdu myslíte?

V. Kováčová 28.10.2013 9:41

No, ono i po skončení voleb

a hlášení výsledků se dostanou speciálně v ČT k zeleným, potom přeskočí SSO a upozorňují na Zemanovce. SSO ignorují, jako by se ani voleb neúčastnily.

J. David 28.10.2013 9:22

Ono je to jedno, jak se v TV "vyblijí"

Furt stejné ksichty, tlachy ve smyslu "bono publico" a pod rouchy klokaní kapsáře na bankocetle. Volby dopadly tak, jak dopadly, 40% nevoličů halt svůj hlas rozmělnilo poměrově na mandáty v PS. Jejich právo, ale pak ať nebrsní, že... Já nakonec toho Babiše volil, byť také jeho čeština není v souladu s "niveau" jazykozpytců. Ale to je maličkost, Kadlík také není znám vytříbenou češtinou, navíc by potřeboval logopeda. Nějak mne dojal lučebník guraperči Kalousek, když vyřvával, že Babiš ani neumí "hutorit po česky", a přitom je adlátem totálního "šišly" (náhodou jsem zapl TV). Nejsem člověk, který lpí na jazykozpytu, ale matematik. Proto jsem Babišovi dal hlas, byť občas hatmatí, na rozdíl od Kadlíka a Kalouska ale "umí rátat". Ono nejde vše sežrat z rautového stolu a ještě si nacpat kabely, jde o to, také nechat zobnout daňový personál, který příslušný raut platí. A Kalousek? Lavoasier kdysi prohlásil: Nic nevzniká, nic nezaniká, jen se přeměňuje. Kalousek je lumenem na transmutace. Ale lapl 12%, což zase není až tak propadák. Kalouskovina ale Práglem vládne, "was kann mann machen". A pražský Mareček Benda z ODS, ten by se měl již stát emeritním poslancem a po smrti ho v PS vycpat. Ale nevidím to tak černě. Sice ČSSD "ozubenou pleš" odstavuje od "práva první noci", ale to je jejich politický kolorit. Uvidíme, jak se zachová Andrej. V pátek jsem byl odvolit, pak absolvoval mariáš, pivko a kouření u listu. Hospoda byla plná, nikomu kouření nevadilo. Myslíte, že nám Babiš zatrhne kouření u pivka a mariáše? Blíží se roráty, od adventu, "rosu dejte nebesa shůry", ráno se vymrzlé babky budou bíti na hrudní kost a košilatý Polák bude vyřvávat  "Rorate coeli desuper...". Víte, já to "expozé" zažil, babu modlilku jsme léčili rumem s čajem, polského jáhna jsme poslali tam, kam obvykle čert kálí. A pak nevolte Babiše.

B. Novacek 28.10.2013 14:40

Re: Ono je to jedno, jak se v TV "vyblijí"

Dik, pane Davide, za humorny a zcela presny pohled na vec. Citim to podobne!

Hezkej zbytek oslav vzniku neexistujiciho statu preju! :~)

M. Malovec 28.10.2013 8:37

A co s tím?

Teď, ať něco ukáže Kanimůra.

E. Vašátko 28.10.2013 5:42

Politickou reklamu bych klidně povolil,

ale jen na komerční bázi. Malé strany mají málo peněz i na všechno ostatní, takže když chtějí do TV nebo rozhlasu, musí zvážit, co se jim víc vyplatí. Ale naopak pak přísně zakázal všechny politické vstupy ve veřejnoprávním rozhlase a TV. Ty musím povinně platit a nechci se za své peníze dívat na nesmyslné vychvalování nabubřelých panáků a narcisů namísto třeba snímků z Pošumaví. Nejméně týden před volbami bych zarazil i všechny politické debaty a brífinky, kterými se obchází zákaz politické propagandy vládnoucích i ostatních velkých stran. Těm hospodským voličům mohou místo toho pouštět v retrospektivě fotbalové zápasy a ti, kteří by bez politických keců nevydrželi, ať se dívají na nějaká elektronická media, která si tím budou chtít vylepšit rozpočet.

L. Krajicek 28.10.2013 8:08

Re: Politickou reklamu bych klidně povolil,

Také by nebylo špatné pouštět politické debaty z minulých volebních období.

Někdo by plakal, někdo by zvracel, někoho by určitě odvezla rychlá, někdo by si musel koupit nový televizor . . .  

P. Vaňura 28.10.2013 19:48

Televize, zejména "veřejnoprávní" dělá propagadu

Pravdě a lásce vlastně POŘÁD, a to i v rámci běžného zpravodajství. Např. pořád hlásá oteplovací nesmysly, které už opustili skoro všichni kromě zelených!!!

L. Krajicek 28.10.2013 0:52

Každou televizní debatu "statistických stran"

mohli organizátoři ukončit shromážděním s loučemi v rukou na náměstích příslušných měst.