25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

VOLBY: Tak nám to pan Babiš absolutně nezvládl

Hnutí ANO utrpělo v senátních volbách debakl a referendum o vládě se jaksi nekonalo. A nasadit na Jihlavsku proti Miloši Vystrčilovi Janu Nagyovou bylo totální ztrátou zdravého rozumu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Kuhaj 4.10.2022 13:10

Jen k tomu právu na "velké prachy": je spravedlivé požadovat za celoživotní práci 8/5, a to někteří i víc, nějaký standard, kterého dosáhnu za pomoci peněz. Jestliže za stejné peníze dosahuji standardu stále nižšího, pak mám právo se ozvat.

P. Molík 4.10.2022 13:01

Realistická řešení existují i další. Vyjadřovat se v případě Fialovy vlády ve smyslu, že jiná řešení nejsou, znamená uvažovat chamberlainovsky, tedy značně omezeně. Naštěstí Winston Churchil coby nástupce slabošského Chamberlaina uvažoval vždy tak, že byla jiná řešení, taková, která si ani ve svých nejsmělejších snech Chamberlain nepředstavoval. A díky těmto smělým řešením Spojené království obstálo ve válce. Fiala volí smělá řešení jen v případě Ukrajiny....

P. Molík 4.10.2022 12:54

V Jihlavě se bojovalo za Prahu.... Pro mě je morálním vítězem ten, který prohrál. V historii prohrálo mnoho osobností - Jan Hus, Giordano Bruno a mnoho dalších. Vystrčil bude zapomenut, Babiš bude vzpomínán podobně jako jsou vzpomínáni ti, kteří prošli sítem uznání pozdějšími generacemi. Zákulisní předvolební šturmování přátel Vystrčila sice pomohlo k volebnímu vítězství Vystrčilovi, ale z hlediska hodnocení jeho osobnosti takovéto šturmování mu nijak nepomohlo. Paradoxně hlavně pomohla Vystrčilovi kandidatura Nagyové, této dámě přísluší dík za mnohé další hlasy pro Vystrčila ve druhém kole. Vystrčil pro mě dál zůstává nemožný a nevolitelný. Bohužel Senát je institucí, kde mohou být i lidé s minimálním mandátem od voličů, což se v případě Sněmovny nemůže stát.

J. Vávra 4.10.2022 12:21

Milovník konspirací a QAnon? Nebo jen trouba, co se nedokáže smířit s tím, že prohráli "ti správní"? Tento nesmysl s chybným počítáním byl vyvrácen několikrát. Trump neuspěl u žádného soudu, kam byla stížnost na neregulérnost voleb podána. A jestli chcete napadat i nezávislost amerických soudů napříč státy, tak už nevím. Proboha už s tím primitivismem někam zalezte a dejte si facku, ať se probudíte.

J. Jurax 4.10.2022 12:08

Všude.

J. Vávra 4.10.2022 12:07

Co se týká Agrofertu, tak je opravdu dobrý, na tom mu záleží a kalkulačku v hlavě má zřejmě geniální. Bohužel ale jinak je to gauner, co ojebal všechny, které potkal a překáželi mu. Jste si ale jistý, že mu stejně jako na osobním zisku záleželo na státu? Státní kasu v době konjunktury dokonale vybrakoval, místo aby ji plnil a prachy rozdával, místo aby je investoval. Důsledky jsou vidět stále. Babiš dokonale splňuje anekdotu, která říká, že náš život je jako bonboniéra, kde ale bonbóny sežral Babiš a s hubou ještě od čokolády ukazuje na Fialu, že to byl on.

J. Jurax 4.10.2022 12:07

A co byste řekl na úderné heslo Babiša do koša? :-)

J. Jurax 4.10.2022 12:04

Inu, taky plácám ručičkami a jásám, ač nejsem zieglerovec.

F. Kusák 4.10.2022 12:03

Já rozhodně nejsem příznivcem této vlády. Nato, jak se kasali, vrší chybu za chybou, ale hlavně, schází jim odvaha k zásadním rozhodnutím. Na druhou stranu, shodit v dnešní době vládu, by byla ta největší hloupost, kterou bychom udělali. Nějakou dobu trvá, než se seznámí s problémy, než navrhnou řešení a proběhne schvalovací proces. Chtěli vládnout, tak ať vládnou. My bychom je měli tlačit do zásadních řešení, nikoliv problémy zametat pod koberec. Vadí mně, jak k tomu přistupují média, která se spíše hádají s opozicí. Opozice nemá žádnou pravomoc ani odpovědnost. To jsou jin povrchní hádky. Objektivně musím ovšem přiznat, že zázračná řešení nejsou, že i koordinace v rámci EU je nutná, protože moc alternativ se nenabízí. V podstatě jen dvě. Regulovaný trh nebo striktní přídělový systém. Tak si vyberme. Se skřípajícími zuby jsem pro regulovaný trh. Takže jak regulovat. Rozhodně bych to řešení nenechal na politicích. Asi by měla vzniknout nějaká národní rada pro energetiku (něco podobného jako za covidu ve Švédsku). Její řešení by po schválení vlády byla závazná.

V. Čermák 4.10.2022 12:02

Nejste vy ten hospodář, co učil krávu Nežrat. Už, už to skoro uměla, ale náhle překvapivě chcípla...;-D

J. Jurax 4.10.2022 12:01

Nejlíp bylo za krále Holce. To byla za groš ovce. Vládl 1453–1457.

V. Čermák 4.10.2022 11:59

Taky možná, ale hlavně v USA...;-D

V. Čermák 4.10.2022 11:54

Tak za Babiše byla nezaměstnanost 3%, takže pracovalo 97%. Ta 3% jsou tradiční dávkaři, na vládě nezávislí. Vás ale typuji na OSVČ, pilíř ekonomiky celého světa a přilehlého okolí...;-DRv

J. Vávra 4.10.2022 11:47

Není Vám trapně po takové poznámce?

P. Sura 4.10.2022 11:46

V Rusku.

V. Čermák 4.10.2022 11:44

Někteří jednodušší diskutéři neumí rozlišit Úvěr od prostého Dluhu. Babiš je na úvěrování dobrý ( viz Agrofert), Fiala vrší prostý dluh...;-DRv

P. Dvořák 4.10.2022 11:39

Naopak, z toho je vidět, že občané jsou se senátem spokojeni a žádnou podstatnou změnu nechtějí.

P. Brich 4.10.2022 11:36

Napsal si šprťácký kadet Biegler do svého deníčku ...:-)

J. Černý 4.10.2022 11:27

Nahrabal jste si ?

J. Vávra 4.10.2022 11:17

... terminálu LNG... Tento zasmrádlý editor nedovoluje opravy v textu. Taky by už s tím správce mohl něco udělat.

J. Vávra 4.10.2022 11:14

Nikoliv, tato vláda pokračuje v zadlužování příštích generací, protože rozmazlená zpovykaná a neznalá společnost toto podřezávání větve pod budoucností vyžaduje a tak to vláda pro sociální smír děla, ale je to podle mne špatně. Ale zahraniční politiku dělá ve prospěch ČR tak, jak si stát střední velikosti může dovolit a potom, co ji Babiš dělal jen s ohledem na svůj prospěch a vůbec ji nerozuměl a Hrad dělal jasně proruskou politiku, je mzm politika pod Fialou v lepším stavu. Urovnání vztahů s Polskem, obnovení prací na propojení na polské plynovody - Slováci už propojku mají, protože ji nezablokovali jako my kvůli debilnímu krátkozrakému jednání Bureše, práce na rozšíření kapacity TAL, podíl v terminálu LHG v Nizozemí... Tahle vláda toho pro bezpečnost ČR dělá opravdu víc, než ten tiskovkový šašek.

M. Kanda 4.10.2022 11:03

Nemakačenkům určitě. Spousty ruzných dávek a spousty peněz úplně za nic. To se nefachčenkům, netáhlům a lenochům muselo líbit.

M. Kanda 4.10.2022 11:02

Polistopadový kartel je mi mnohem milejší než ten Babišův předlistopadový.

M. Kanda 4.10.2022 11:00

Nu dobrá. Když jinak nedáte. Takže kolikpak manátů kdo získal?

ANO má 1564 madátů, ODS jich má 1600, KDU 2716 a STAN 1886 mandátů. K tomu můžeme připočítat pár set mandátů ANO v různých předvolebních koalicích a pár tisíc mandátů vládních stran v podobných koalicích. Myslím, že těch 46% voličů nám ostudu neudělalo. Jen nějak z těchto výsledků nevidím to Babišovo vítězství, kterým se tak holedbal.

To je snad nějaké tajné vítězství? Uvědomte si, že naší zemi netvoří jenom těch pár středně velkých měst. Nemůžete preferovat výsledky jen v určitém typu sídel a ignorovat ta ostatní.

P. Sura 4.10.2022 10:54

Jo a za Fialy bude hůř. protože jste si v úterý sežrali, co bylo na sobotu.

J. Vávra 4.10.2022 10:49

Soudruhu, začíná se to obracet a Andrejko jde do ... I při dost velké nepopularitě vlády to projel a jeho důchodci už nestačí. Vyluxoval elektorát ČSSD a pokusil se o Okamurovy debily, ale pořád to nestačilo. Ta presidentská imunita mu zřejmě taky nevyjde, v EU a civilizovaném světě ho všude zákony doženou a tak mu nezbyde než se soudit do smrti a pokusit se zvrátit osud v příštích parlamentních volbách a vládnout s Okamurou. Při slepotě a debilitě českého voličstva, co si myslí, že mají právo na velké prachy bez ohledu na podmínky a výkon ekonomiky, když o tom vláda rozhodne, se mu to může i podařit. A řecká cesta bude zafixovaná. Doufám ale, že ten trend, kdy ANO nemá koaliční potenciál, se potvrdí a nevyjde mu to.

V. Kuhaj 4.10.2022 10:41

Jasně. Současná vláda dělá co může, pracuje bez chyb a správně hospodaří a svou politiku, zejména zahraniční, realizuje jednoznačně s ohledem na prospěch ČR a jejích občanů. Rozumím vám správně?

J. Vávra 4.10.2022 10:34

Na dluh se to hoduje, to je pak líp pod každým gaunerem. Exot Křivan opět míří přímo na komoru, hezky úderně a jasně - až na to, že je to směšné, když se podíváme, kam vedla Babišova politika a na její výsledky.

J. Vávra 4.10.2022 10:28

V tom klání ovšem nestála proti Vystrčilovi Nagyová ale Babiš a ta procenta pro ní jsou procenta pro Babiše, protože kdyby tam postavil někoho z ulice, tak to dopadlo nejspíš stejně. Takhle se ovšem odkladu soudního jednání kvůli imunitě Nagyové nedočká a v presidentské kampani mu soud bude vadit. Mistr fňukání kňučel vzorově, ale chvíli bylo z ANO slyšet hrobové ticho, než přišli na to, že vlastně slavně zvítězili a referendum o vládě se konalo tam, kde vyhráli a jinde to byly rejdy kartelu. Ten slogan s polistopadovým kartelem je pak už dokonalé chucpe, když se na něm Babiš podílel, kradl firmy a budoval své impérium a jen zarytí kobliháři, kterým je jedno co ten bezcharakterní gauner vypustí z huby a berou to za fakt, to mohou brát vážně.

K. Křivan 4.10.2022 10:28

Za Babiše bylo líp. To žádný blb neokecá. ;-D