19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

VOLBY: Střídání v hejtmanských křeslech

Někde za tím hledejme osobní selhání, někde propad hejtmanovy strany, někde přeskupení sil v zastupitelstvu. Díky němu často míchají kartami uskupení, která skončí druhá na pásce, ale disponují širším koaličním potenciálem než vítězové.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
N. Nacis 8.10.2020 6:16

Není to poprvé, co se některé poražené politické strany (a víme které) v krajských volbách domluvily,svrhly vítěze, sami se vítězi zvou, bez ohledu na rozhodnutí voličů. Naprosto v rozporu s vůlí voličů - lidu, jak mají krajská zastupitelství vypadat. A tohle spiknutí proti vítězi nazýváme vznešeně koaliční vyjednávání. Při tom je to možná i porušení ústavy - cituji .....Princip svrchovanosti lidu je v zásadě politický nikoliv právní – pojem, který značí, že je to právě lid, jenž disponuje právem vytvořit systém hodnot, institucí a procedur, prostřednictvím nichž se má stát řídit....konec citace. Vítěz má postavit hejtmana a ostatní zvolené strany zasednout v krajském zastupitelstvu dle výsledků voleb. Nechcete ?, nemáte zájem ?, tak máte smůlu, budeme řídit kraj bez vás. TO JE DEMOKRACIE ! Ale ta dávno skončila s antickým Řeckem a Římem.

J. Flekal 7.10.2020 9:43

Je to litý boj o křeslo hejtmana. Kdo dokáže vyjmenovat všechny kraje a kdo zná jméno Hejtmana kraje ve kterém žije ? To se již neodvažuji položit otázku, kdo zná všechny hejtmany. Občany to moc nezajímá. V anketě, před volbami neznalo jméno svého hejtmana víc jak 90% lidí - nebo voličů?

Š. Hašek 7.10.2020 10:04

Kraje byl velice chytrý výmysl politických šíbrů!!!

Na okresní šéfy bylo dost vidět, většinou je každý znal, začínali jako místní předsedové, ....... nebylo možno vymyslet všeliké odbory, kanceláře a Škody Superb!!!

Na krajích toto všechno lze!

N. Nacis 8.10.2020 6:21

Naprostý souhlas. Spolustraníky a známé dosadím do odborných funkcí a nemusím je platit ze stranických peněz - jsou placeni státem, tedy námi. Odpovědnost žádná, plat a odměny jak se patří.

Š. Hašek 7.10.2020 8:56

Jelínek samozřejmě přehlédl, že ty volby mají vítěze. Velice jasného. Stejně jako to "přehlédla" ČT09 a pan Fiala.

A drzou, štěkající smečku na dalších místech.

Ta smečka nemá jiný program, než:

Spojme se (i Lidovci s Pirátama) a stavme autobusové zastávky nebabišovsky!!! Hejtmanem bude nějaká třtina druhá odzadu, houkneme si na ní.

L. Písařík 7.10.2020 7:42

Jelínek záměrně přehlíží, že i na jižní Moravě vede ANO v počtu hlasů. Tyto volby jsou "všichni proti Babišovi", jsem zvědav, co dokážou kromě tohoto programu.

Š. Hašek 7.10.2020 10:19

Jelínek je ideolog. Ideologové se nedívají normálně.