Neviditelný pes

VOLBY: Směšné komunistobijectví

19.1.2023

Je směšné, tragické a pokrytecké zároveň, jestliže komunistickou minulost vytýkají generálu Pavlovi ti, kteří jindy velebí důstojníka KGB Putina, jenž se dokonce stýkal s teroristy z Frakce Rudé armády.

Přesvědčený komunista Vladimír Putin a důstojník sovětské komunistické tajné policie KGB má na svědomí více hříchů, jak uvedl Deník N. Političtí disidenti Julij Rybakov a Oleg Volkov v 70. letech napsali na zeď bývalé věznice v Leningradu protestní nápis. Jejich vyšetřování tehdy vedla sovětská tajná služba KGB. Podle nejnovějšího zjištění ruského historika byl jedním z vyšetřovatelů také tehdejší agent a dnešní vládce Vladimir Putin. Volkov a Rybakov nakonec skončili v krutých podmínkách sovětských trestaneckých lágrů.

O stycích kágébáka Putina z teroristickou organizací Frakce Rudé armády píšou mimo jiné i Konzervativní noviny. Ten jí měl i podporovat. To by nebylo nic divného, je známo, že komunisté ze všech zemí samozřejmě včetně té největší SSSR podporovali teroristické skupiny po celém světě s cílem škodit Západu. Vladimír Putin neměl s těmito násilnickými metodami problém, což dokazují i zločinecké způsoby včetně masakrů civilistů jakými vede nynější Ruská federace válku na Ukrajině. Putin byl kágébák, kágébákem zůstal, nestydí se za to a navíc se ke své komunistické zločinecké minulosti stále hlásí a nestydí se za ní.

Je ovšem pozoruhodné, že pro tuto rudou zrůdu mají pochopení i někteří zdejší blogeři a diskutující, mezi něž patří namátkou Tomáš Kubín nebo Jaromír Petřík, který na Putina pěl velké ódy a je pro něj nejvýznamnějším státníkem 21. století. A jeho obhajoba jednoho z největších komunistických zločinců v dějinách lidstva Stalina je ve zdejším prostoru rovněž známá.

Proto nemohu brát vážně, když se někdo takový začne pohoršovat nad komunistickou minulostí generála Petra Pavla. To je od nich nejhorší pokrytectví. Nalijme si čistého vína. Jim totiž nevadí jeho dřívější činnost, ale jeho nynější prozápadní a prodemokratické postoje.

Z minulosti generála Pavla nemám radost, a on sám dobře ví, že to není to, čím by se mohl ve svém životě chlubit. Já si nyní s dovolením vypůjčím citát z blogu Roberta Krejčího. Myslím si, že je na disidentech, kteří opravdu trpěli za minulého režimu, aby k tomuto problému řekli svoje. Jejich názory beru, výkřiky podlých křiváků nikoliv. „Minulost Petra Pavla je hrozná, například to, že schvaloval vstup sovětských vojsk, můžu překousnout jen stěží. Ani jeho působení v NATO mě nějak nenadchlo. Ale Bureš je jako postava ještě mnohem odpornější. Abychom tu po deseti letech Miloše Zemana měli další husákovské působení, to už bych nedal.“ řekl signatář Charty 77 František „Čuňas“ Stárek, dvakrát za rudé totality vězněný za samizdatovou aktivitu a pořádání koncertů.

Já obecně prezidentské volby nemusím, ale názor člověka, který za komunistů skutečně za svoji činnost trpěl, na rozdíl od většinové populace, je pro mne klíčový. Účelový antikomunismus jistých jedinců, kteří za bolševika drželi ústa a krok, mě nezajímá ani v nejmenším.



zpět na článek