Neviditelný pes

VOLBY: Přešlap brněnských babišáků

3.10.2022

Vážení moji krátkozrací brněnští rodáci, mám pro vás jeden vzkaz. Letošních senátních voleb jsem se sice nezúčastnil aktivně (protože moje Praha 8 měla zasloužené volno), přesto s velkým zájmem jako nezúčastněný pozorovatel. Sledoval jsem totiž bedlivě vývoj v brněnském obvodu č. 55, kde ve druhém kole ´pražské náplavě´, již 70+ herci, režiséru, divadelnímu řediteli, divadelnímu pedagogu, oblíbenému prvorepublikovému četníku Arazímovi, již jednou před časem ničím vážným zapamatování hodnému senátoru ODS (2006-12 za Prahu 4, kam ostatně také ouředně patřil) a v neposlední řadě úspěšnému hostinskému U kalicha (Töpfer a bratr s r. o.) vzdoroval za ANO otorinolaryngolog (ušní, nosní a krční choroby) dr. Bořek Semrád, již 18 let ředitel nemocnice v Tišnově.

Důvod mého zájmu byl nabíledni: v Brně-Černých polích na Provazníkově ulici jsem se narodil, zatímco mému otci se totéž podařilo třicet let předtím na ulici Brněnské v Tišnově.

Jak Brněnští volili je známo, dosud nad tou krátkozrakostí kroutím hlavou. Myslím hlavně na důchodce a vůbec všechny ty občany 65+, jimž mnohdy již zdravíčko tolik neslouží, a o nichž se tvrdí, že právě oni jsou výhradně ti skalní ´babišáci´.

Až jim však bude někdy ouvej, sotva se dočkají, že se umělec až z Prahy zvedne ze své ředitelské sesle či od pivní pípy a přijede do moravské metropole tentokrát ne natáčet, ale pofoukat tamním seniorům případné bolístky. V takovém případě by ovšem určitě více posloužilo ošetření personálem tišnovské nemocnice dr. Semráda. A pokud by snad muselo dojít až k tamní hospitalizaci, vždycky si můžou dlouhé chvíle na lůžku zpestřit inhalováním Četnických humoresek, a to až do případného bezvědomí. O jejich pravidelné reprízy se totiž pan senátor, jak jinak než SPOLU s Českou televizí, příštích šest let již spolehlivě postará.

Ale abych skončil pro Brňany trochu optimisticky, tuším vidinu úspěšného autobusového zájezdu seniorů třeba právě z Blekfildu (Černých polí) do matičky. Tam bezesporu dostanou od p. senátora kolektivní slevu na odpolední představení Divadla Na Vinohradech, a večer jim u Švejka zase p. senátor ve své krčmě k dodatečnému volebnímu guláši osobně natočí švejkovskou míru chmelového moku zdarma.

A potom zase můžou SPOLU z Práglu vypadnout a nezdržovat…

Vysvětlení redakce pro nezasvěcené: herec Pražák Tomáš Töpfer, známý m.j. z Četnických humoresek vysílaných v průběhu předvolební senátní kampaně v Brně zvítězil proti místnímu kandidátovi.



zpět na článek