19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

VOLBY: Politický otřes doznívá dodnes

Vedle výsledků krajských voleb by neměly zůstat stranou pozornosti dlouhodobější trendy, které vyznačují českou stranickou strukturu i politiku od neblahého nálezu Ústavního soudu z roku 2009, který zrušil ústavní zákon o předčasných volbách do Sněmovny.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Janyška 14.10.2016 9:44

Dlouhodobé trendy jsou mizerné. Bacha na ně.

Babiš fixluje... Dzp.

M. Krutý 14.10.2016 9:27

krajské uspořádání je u nás nešťastné

a navíc krajští politici nejsou schopni řešit krajská témata. Podobný problém v ne tak silné míře ovšem, se projevuje i v politice obecní. Příčinou jsou velmi omezené kompetence těchto útvarů.

Typickou ukázkou je úprava zákona o povolení veřejných akcí, kde sice pravomoc zůstala obci, ale schválení akce musí být upraveno samostatnou vyhláškou rok předem. Absurdní.

M. Prokop 14.10.2016 9:22

Komouš

z něj kouká, koukal, bude koukat. Až do smrti.

J. Schwarz 14.10.2016 7:54

Inu,

alespoň sám nahlížíte tragickou roli právnického stavu, potažmo ÚS na situaci v ČR. To vám však jistě nebrání setrvat v názoru že Klaus měl se změnami ekonomiky počkat na právníky... A že v Ústeckém kraji voliči nepodpořili "skvělého hejtmana" za ČSSD a KSČM? A kdo nám to tu vykreslil na sklonku devadesátých let ČR jak "spálenou zemi" která, kdyby byla řízená někým jiným než "asociální ODS" - nejlépe vašimi soudruhy - by byla druhým Švýcarskem či Švédskem. K tomu i krásy života v těchto zemích jste notně přikrašlovali. Proč se pak divíte, že volič hledá dál bájné spasitele, jejichž příchod jste slibovali spolu s pečenými holuby a nekonečným štěstím pro všechny v sociálně spravedlivém ráji?

D. Polanský 14.10.2016 7:10

Tyhle rozbory jsou sice hezké, ale jsou

o ničem. To neplatí jenom o tomhle rozboru. Svět funguje i bez nich a většina lidí je nečte. Nemluvě o tom, co rozbor to jiný názor.

P. Maleček 14.10.2016 1:44

Rudý dědek jásá nad komoušem Bubeníčkem

Tady nad prý úspěšnou vládou rudého hejtmana Bubeníčka nad Ústeckým krajem. Už jenom to, že si rudý dědek myslí, že se správa kraje odvíjí od jediného člověka, je důkaz jeho nezměněného totalitního, v jeho případě komoušského myšlení.

Kdo je to Bubeníček? Od plnoletosti celoživotní komouš, před 89 placený komoušský funkcionář, ještě před pár lety redaktor tvrdě komunistických novin. V roce 2008 se jako opoziční komouš stává placeným předsedou kontrolního výboru zastupitelstva Ústeckého kraje. Do funkce ho zvolila koalice ČSSD-ODS, ve velkém rozkrádající Ústecký kraj.

A Bubeníček vzorně plnil to, proč byl zvolen. Za 60 000 měsíčně byl hluchý a slepý k řádění oposmluvního dua ČSSD-ODS na kraji. Když to řádění prasklo, coby hauptkontrolor jen krčil rameny. V roce 2012 voliči zařízli ODS, ČSSD s pomocí komoušů u krajského koryta přežila. A osvědčený slepý a hluchý kontrolor Bubeníček byl dosazen do funkce hejtmana. A to se stejným cílem - mlčet a jen se mile usmívat.

Ano, spolek komoušů se socany si dal náramný pozor a vyvaroval se malérů, které potopily oposmluvní loď ČSSD-ODS. Bubeníček s milým úsměvem a sympatickým tembrem objížděl kraj, střihal pásky, klepal na základní kameny mnoha staveb. Kraj však ve skutečnosti dál řídila (viz za rozkrádání krajských nemocnic souzený ODSák dál řídící krajský zdravotnický holding a kapitalisté přes své firmy přisáté na krajské dotace do nebe vychvalující komouše Bubeníčka) mafie ODS-ČSSD, přikrytá ve svém řádění nejen hejtmanskou, ale i dalšími funkcemi uplacenými komouši.

A tak není divu, že nyní v kraji vítězné ANO (Babiš osobně) touží po tom, aby Bubeníček dál hejtmanoval a další komouši zůstali ve vlivných krajských funkcích. Proč taky vyhazovat tak osvědčené maskovače krajských lumpáren. Zvlášť když jim za to stačí oficiální vejplata. To v ČSSD jsou jiní čímani. Komunálním mafiánům v čele socanské-sosanské kandidátky by jen oficiální vejplata nestačila. A tak se nedivte Babišovi, že chce v čele kraje Bubeníčka a komouše.

J. Laták 14.10.2016 17:28

Re: Rudý dědek jásá nad komoušem Bubeníčkem

Konečně zasvěcený a pravdivý vhled. Díky.