19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

VOLBY: Nebezpečné emoce kolem Babišova rozsudku

Soud s Babišem tak dle mého významně ovlivní výsledek voleb ať už si to chceme nebo nechceme přiznat. Vládní tábor rozsudek respektuje, ale objektivně s takovým vývojem vůbec nepočítal. Takže uvidíme.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Kusák 14.1.2023 9:58

Zdá se mi, že diskutovat na téma "Babiš" je naprosto zbytečné. Vše už bylo řečeno a pouze se znovu rozmáznou emoce, pozitivní i negativní. Důležitá jsou fakta. Babiš je mimořádně úspěšný člověk, v byznysu i politice. Právě proto vyvolává tolik neproduktivních a zbytečných vášní. Nechte to být. Uvidíme, jak dopadnou volby. A pokud se stane prezidentem, žádná katastrofa to nebude. Jen dalších pět let budeme svědky nekonečných útoků medií a ostatních nenávistniků. A Andrej Babiš bude dokazovat, jak velký a moudrý je státní, bojím se. A nebo třeba ne. Ale zatím nic nevíme. Já jsem volil Diviše. Volil jsem srdcem i rozumem, přestože předpokládám, že se do druhého kola nedostane.

M. Šejna 14.1.2023 10:07

Já bych byl radši, kdyby ve druhém kole Babiš prohrál. Na kladeče věnců je ho škoda. Pavel by byl lepší kladeč.

Babiš by měl být znovu premiérem, protože exekutivu umí líp.

F. Kusák 14.1.2023 10:18

No, máte pravdu. Ale rozhodl se tak sám. Já jen mudruju nad důsledky.

J. Vávra 14.1.2023 10:18

Ten šmejd by nikdy jen kladečem věnců nebyl a synergii presidentského postu a většiny ANO + SPD v parlamentě, což se klidně po příštích volbách může stát, by využíval do mrtě - a dojení státu by teprve nabralo nebývalé otáčky.

M. Šejna 14.1.2023 10:24

Vaše reakce je klasickým projevem neobolševismu. Klidně se tou svou nenávistí zalkněte. Podle sebe soudíte druhé, takže je logické, že pro smejda jsou i ostatní šmejdi.

L. Novák 14.1.2023 10:44

Bolševik Šejna o "neobolševizmu"? ;-D

https://www.babisovyzlociny.cz/

J. Vávra 14.1.2023 11:03

Mohl byste rozvést v čem vidíte můj neobolševismus, když se mi nelíbí dojení státu těmito oligarchy, co chtějí socialisticky s podporou státu podnikat a kapitalisticky na úkor státu vydělávat? Tyhle Vaše komoušské výkřiky do tmy, kdy pro Vás výraz demokracie je nadávka a nechápete její smysl, protože jako komouš znáte jen demokratický centralismus, si strčte za klobouk případně jinam.

V. Zadák 14.1.2023 12:04

"Dojení státu". Dodejte konkrétní příklady. Obviňování bez důkazů je neobolševismus.

J. Vávra 14.1.2023 13:28

Někde si najděte třeba příběh, přijetí zákona na přimíchávání produktů z řepky do paliv, resp. odsouhlasení, že se budou déle přimíchávat zastaralé produkty I, typu, které produkovaly Babišovy fabriky, ale které v EU už byly nahrazeny modernějšími produkty II. typu a ty první zakazovány. Jo a taky si najděte, jak pak okradl o fabriku ty, co ty modernější produkty produkovali a jak je nechal dlouho vláčet po soudech. Pak si najděte, co všechno Schillerová případně ministerstvo zemědělství na dotacích Babišovým firmám proplatilo a které nám zpětně z EU kvůli Babišovu střetu zájmů neproplatí. Pak se zeptejte strejdy Googla a on Vám toho vysype víc. Ona je otázka vůbec původu prvotního kapitálu, se kterým Babiš násilně převzal Petrimex. Něco si nakradl už při působení na PZce v Maroku - viz svědectví jeho kolegy, kterého se posléze pokusil ošulit jako každého, a ten ho hnal holí ze svého sídla ve Francii, takže se Andrejko ve spěchu napíchl na bránu, jak ji přeskakoval, ale někde jsem slyšel, že tyto PZky v arabském světě měly černé fondy na úplatky, což tam bylo nutné, a po revoluci měli k těmto fondům přístup jen někteří a nad fondy se zavřela voda. AB je prostě postava s tak neprůhledným pozadím a existováním, že nemá v politice co dělat Čapák Nečapák.

L. Polehla 14.1.2023 11:14

R^

J. Pokoutný 14.1.2023 13:34

R^