25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

VOLBY: Kdyby něco, zrušíme je?

To „kdyby něco“, znamená, co kdyby se do finále voleb dostali Jaroslav Bašta a Andrej Babiš. To by byla rána pokrokovým silám!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Farda 7.1.2023 14:44

Nojo, ale pak se divím, že se divíte - vždyť platí rčení, že slibem nikdy neurazíš ... ;-)

J. Kulheim 7.1.2023 16:57

Nejenom neurazíš. Dá se naslibovat tolik, kolik není schopný nikdo dát.

Já nechci dělat advokáta ODS. Byl bych určitě spokojenější, kdyby voliči šli z Klausem než do leva se Zemanem. Volili Zemana a Lux s Rumlem, chtěli nevím co.

Chtít a dostat něco, je velký rozdíl. Demokracie je vláda většiny. Menšinová vláda není v politice nic zvláštního. Politika je je velmi složitá. Je to umění možného. Vláda se ustavit musí.

Nebyl jsem spokojený, ale jiné řešení jsem v té době neviděl.

Podporovat válku je nebezpečná hra. Ve válce umírají lidé. Pokud je to válka naší vlády, nech jdou do boje.

P. Černý 7.1.2023 17:03

Pokud se země, která prakticky ani nemá svou armádu, poskytne bojující armádě jiného státu své území jako její týl, pak mírně řečeno hodně riskuje.

Vláda, která žene svůj stát do podobných rizik, tak bezhlavě jako ta naše, budí oprávněný pocit, že naše vlastně ani není.

P. Černý 7.1.2023 17:04

Pokud země

J. Kulheim 7.1.2023 18:40

Právě z toho mám obavy.

Představuji si, že bych měl jít jako voják bojovat. Nevím proč bych měl momentálně riskovat život. Voják by měl vědět proč riskuje život. Válka není hra ve které má každý několik životů. Tady je to na furt.

P. Černý 7.1.2023 18:53

Přivolat na své území válku může mít více podob. Nemusí jít pouze o přímé zapojení do válečných operací. Pohyb cizích vojsk na našem území přináší řadu dalších rizik. Od zvýšení rizika napadení nepřítelem až po ohrožení bezpečnosti vlastních občanů ze strany ozbrojených občanů cizího státu, které na svém území hostime. Dokonce může dojít k situacím, které se budou nebezpečně podobat ztrátě státní suverenity.

Některá rizika lze samozřejmě do jisté míry akceptovat. Ale jen za předpokladu, že se s nimi počítá a že se reálně řeší. Což u naší vlády nevidíme ani náhodou.

J. Vlček 7.1.2023 9:24

Pane Vlku, narozdíl od dnešního Šamanova aktivistického článku, jehož meritem je ovlivnění čtenáře autorovým rozborem předvolební debaty, ve prospěch Šamanových preferencí, je toto vaše zamyšlení veskrze racionální, nestranné a správné. R^R^R^

J. Hanzal 7.1.2023 9:16

Pane autoreR^R^R^!!

P. Diviš 7.1.2023 9:13

Tak koukám, že Vlk nějak baštovatí. :-P

V. Církva 7.1.2023 15:02

Jak se říká "baští" Baštu. :-/

M. Valenta 7.1.2023 20:01

Baštovatý byl vždy, stejně jako Klaus. Jenom Vám trvá roky než to odhalíte.

F. Navrátil 7.1.2023 8:43

Ústava dává širokou možnost výkladu. Záleželo by na tom, zda by s Baštovým výkladem souhlasil ústavní soud. Jak to komentuje televizní bavič Kysela, je nepodstatné.

M. Koutný 7.1.2023 8:23

Osobně je pro mne z těch "tří králů" (a královen) naopak Nerudová nejméně nepřijatelná, a kdyby ve druhém kole stála proti jednomu z těch komunistických zmetků, asi bych ji volil - byť bych při tom skřípal zuby, že bych si je ubrousil až po dásně. Podle informací, které o ní mám, je pouze velmi, velmi hloupá, a ani jako prezidentka by neměla páky k prosazení svých proghresivistických (s)myšlenek - tím spíš, že jí je nejspíš jen podsunuli její píáristé, aby jako teda tak nějak oslovila ty mladé a neklidné salonní levičáky. Babiš a Pavel jsou pro mne absolutně morálně nepřijatelní.

P. Diviš 7.1.2023 9:14

Naštěstí morální část funkce presidenta/ky je minimální.

Ale výběr je tristní, to jo.

J. Kulheim 7.1.2023 9:28

Není nic nebezpečnějšího jak vzdělaný blb, když se dostane k moci.

K. A. 7.1.2023 9:30

Vidím to naopak, Nerudová je pro mě z těch tří nejvíc nepřijatelná. Váš argument mi nicméně přijde zajímavý. (Otázka bude ještě, kdo je za ní.) Osobně se ale spíš než "kádrovým profilem" hodlám řídit názory kandidátů. Je to jediný způsob, jak můžu jako volič dát najevo své preference politické, míchat to s osobními sympatiemi (profilem) mým voličským zájmům nejspíš nijak neprospěje. Když porovnám své názory a Nerudové (i za pomoci kalkulačky), tak z tohoto hlediska není nejhorší ze tří ale z devíti.

D. Uhlár 7.1.2023 17:31

První trojka je zcela tristní a nevolitelná. Nicméně je jasné, že Nerudová je z nich asi nejhorší.

V. Mokrý 7.1.2023 6:49

R^R^R^

D. Stirsky 7.1.2023 5:54

Mladý sice nejsem, jsem umírněný Havlista, sluníčkář, dobroser, pravdoláskař ... a kupodivu: Babiše jsem nikdy nevolil, ale zároveň mně nikdy kdovíjak nevadil. Nebyl ani lepší ani horší než většina jeho předchůdců.

P. Diviš 7.1.2023 9:16

Morálku do toho netahám a nevím, které předchůdce máte na mysli, zda presidenty, premiéry, nebo obecně politiky. Jestli premiéry, tak výsledky jeho premiérování nejsou dobré.

K. A. 7.1.2023 9:38

Sympatický přístup. Já jsem za mlada měl blízko k pravdoláskařům a cítil jsem velkou animozitu ke Klausovi (nepřijatelný prezident), ale od té doby mě to přešlo. Teď se hysterií proti Zemanovi a Babišovi spíše bavím, ale nehodám se emocionálně angažovat. Všichni tři mají své mouchy, ale i nějaká pozitiva. Jsou zhruba stejných kvalit a ani Havel nebyl nijak zvlášť lepší coby jednající politik.

J. Vávra 7.1.2023 15:03

Mohl byste jmenovat nějaké pozitivum Babiše ve funkci prezidenta? Patologická osobnost, co spatra nedá dohromady českou větu, aby dávala smysl a s Maďarkou Tunde Bartha jako kancléřkou? Pologramot, co neví, kdo napsal Švejka?! Jo pak by to jeho dojení státu teprve nabralo obrátky, až by seděl na Hradě a ve sněmovně měli většinu lokajové z jeho politické divize Agrofertu + dementi z SPD. Protože "čerpat" to umí perfektně, kupecké počty a strategie šmejda z marockého bazaru jak ostatní ojebat, to mu jde bezvadně! Stát mu je kdesi a působí v řízení státu jak chaot, jak ukázal za covidu. Mmch ten greedeal, na který neustále dementi poukazují, podepsal v Bruselu Babiš bez mrknutí oka, protože vůbec nevěděl, která bije. Navíc ho považuju za fachidiota, který umí spíš buzerovat než vést a inspirovat, takže spíš dráb než manažer. Mimořádná je jen jeho schopnost okrást kohokoli Petrimexem počínaje a schopnost se měnit se jak chameleon, pokud chce něco získat, než se změní v štíra, co oběť uštkne. Najděte si někde článek prof. Koláře, který popsal tu osobu Ba-Biš, kdy Ba naprosto autenticky kňučí, jak no napadají a ubližují mu, když on s tou sviní Bišem nemá nic ale vůbec nic společného. Pokud chceme tuto špínu na Hradě pak nám není pomoci a budeme pro smích.

J. Vávra 7.1.2023 15:04

....greendeal...

I. Pávek 7.1.2023 5:46

Jsem už přesvědčen, že všechno co se stalo za poslední léta počínaje šílenými kravami až doposud je manipulace podle nějakého scénaře a likvidace České republiky je jedno dějství. Není přece možné, aby to hlupství našich ,,politiků" dosáhlo tak daleko, že řežou větev na které sedí. Toto všechno někdo řídí a financuje. Do oči bijící úprava volební zákona rychteckým - kde jen sedí ten loutkař -

V. Mokrý 7.1.2023 6:47

:-)

P. Hák 7.1.2023 8:46

Rychetský to i přiznává.

https://echo24.cz/a/HB9vu/tydenik-echo-rozhovor-predseda-ustavniho-soudu-rychetsky

P. Diviš 7.1.2023 9:17

Přesvědčení jako jízdenka k doc. Chocholouškovi.

I. Širůček 7.1.2023 5:14

Myslím, že nejlepší by bylo zrušit funkci prezidenta, která je zbytečným "sosákem" zabořeným do rozpočtu. Poskokové hradu si za poslední dobu vydělali nejvíce v době, kdy se státu dařilo nejhůře...

R. Langer 7.1.2023 5:45

Nejlepší by bylo zrušit vládu, to by se ušetřilo mnohem víc... ;-D

F. De Winter 7.1.2023 8:24

R^