24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

VOLBY: Kdo vlastně vyhrál?

Generál Pavel je politická osoba „no name“. A že jeho celková volební kampaň nikomu neumožnila zjistit, koho tato osoba ve skutečnosti reprezentuje, čí zájmy bude preferovat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Kuhaj 6.2.2023 18:15

Velmi dobrá reflexe, pane Molíku! Děkuji.

R^ !

L. Novák 6.2.2023 18:13

:-) Zoufalče! Zařaď se zpátky do davu, a nevystrkuj z něj hlavu!

V. Kuhaj 6.2.2023 18:11

Ano, odpuštění viny a vzájemný respekt, to je recept na lepší život pro všechny. Škoda, že v současné době jsme vystavováni z vládní úrovně snahám o štěpení společnosti. Filosofie Rozděl a panuj! tou cestou opravdu není.

L. Novák 6.2.2023 18:11

Tím bych si tak jistý nebyl. Putinovci jsou fašizmu a možná i ruskému nacizmu velmi blízko.

H. Lukešová 6.2.2023 18:10

No jo, je to škoda, ale svastika byla tak zdiskreditována německými nacisty, že je zakázáno je kamkoliv čmárat i nosit je na oblečení.

Ale když jsme u těch symbolů, jak je důležitá i barva. Zatímco žlutá Davidova hvězda byla symbolem nejkrutějšího* ponížení, které Židé zakoušeli v nacistickém Německu a jím okupované Evropě, tak ta modrá je hrdý symbol novodobého sionismu a je zobrazena na izraelské vlajce.

V. Kuhaj 6.2.2023 18:06

Lidi, co tohohle trolla ignorovat? To už je po Xté, kdy někoho z druhé strany nalákal jakože na diskusi, a pak už jen uráží a nadává. Myslím to vážně, pojďme ignorovat stvoření "L. Novák"!

L. Novák 6.2.2023 18:05

To, co tady předvádíš, fanatizmu odpovídá. Semeleš zcela bez souvislosti uznávanou právníčku s dezolátem Vrabelem jako jeho domnělou "podporovatelku"... No, druhá možnost je obyčejná blbost a stařecká demence. Tak si vyber, co víc na tebe sedí! !! :-P

V. Kuhaj 6.2.2023 18:04

Kdysi jsem se dozvěděl, že nějaký nacista si nechal na dýku vyrýt "Být víc, než se zdát". Byl jsem mladý, takže zmatený, že někdo takový se zmohl na tak úžasné životní krédo. Když jsem byl starší, dozvěděl jsem se, že tohle filozofické moudro je mnohem starší, snad už z antiky. Náckovi se zřejmě líbilo, tak si ho přivlastnil. Víte, co je divné? Že tenhle slogan se stal známým právě kvůli tomu náckovi.

No nic, jen si trochu lámu hlavu, jestli i slogany typu Jedem das Seine nebo Arberit macht Frei vymysleli nacisté. Je škoda, že svastika, původně náboženský symbol s pozitivním významem, musí být zapomenuta "jen" proto, že si ji jako symbol zvolil někdo tak zvrácený, jako německý nacismus. Jako bychom tím dávali najevo, že zlu přiznáváme větší sílu než dobru, nevím...

L. Novák 6.2.2023 18:01

IDI OTE, !! chybou zákona (z něhož bolševici z KSČSSD odstranili doložku čistého lustračního osvědčení) je, že umožní kandidovat agentovi StB Babišovi, který to členství v KSČ má jen jako samozřejmý "bonus" ke kariéře elitního komouše v totalitním státě. Kdyby socani lustrační doložku aktivně nezrušili, Babiš by se nemohl stát ani ministrem vlády.

Prezidenta si volí lidé přímou volbou, ty pro přímou volbu v demokracii sám agituješ, a najednou bys chtěl lidem bránit volit svého kandidáta administrativním opatřením. ;-D Nejsi na palici? Já proti lustrační doložce jinak nic nemám, ale podle tvého doporučení by pak nemohl být 10 let prezidentem ani komouš Zeman! :-P

L. Novák 6.2.2023 17:51

Takhle značkuji notorické blby jako jsi ty, Kuhaji! ;-)

H. Lukešová 6.2.2023 17:50

Paní Laurenčíková snad není nacistka. Na smrt nikoho neposílá, nevyznává ideologii genocidního antisemitismu a rasismu. Paní Laurenčíková může být pro-ruská, tak jak Vy jste pro-ukrajinský, ale ani ona ani Vy nejste nacisté.

O. Kaucký 6.2.2023 17:49

... nenašla.

V. Kuhaj 6.2.2023 17:49

To musíte opravdu takhle pitomě nadávat všem, se kterými nesouhlasíte?! Co aspoň trochu sebeovládání?!

H. Lukešová 6.2.2023 17:48

Tak tato tragická doba je naštěstí pryč a vím, že mnozí katolíci již nejsou antisemité a Izrael jako takový podporují.

I když se najdou tací, kteří podporují palestinské teroristy, což však považuji, vzhledem k tragické minulosti, za velmi nechutné.

Minulost, byť strašnou, již nezměníme, je nutné pracovat na vzájemné úctě a k respektu a vyhnout se pocitu jakékoliv nadřazenosti. Pro Židy je dobrý vztah se současnými křesťany životně důležitý.

V. Kuhaj 6.2.2023 17:47

R^!:-)

L. Novák 6.2.2023 17:46

To D. Laurencikové zjevně imponuje... :-P

D. Laurencikova 6.2.2023 17:46

Mate stoprocentni pravdu. Ja znam take takove podnikatele, kteri se hroutili z toho, ze uz nemuzou zamestnavat lidi a prodavat na cerno... To byl velmi neprijemny zasah do jejich dosavadni cinnosti.

Ja bych se musela Babisovi strasne divit, kdyby pro tento narod jeste chtel hnout prstem, misto toho, aby se vylozil nekam na plaz v Tichomori a snazil se prijemnym zpusobem castecne utratit svoje penize. Babis plne pocitil platnost toho, co rikaval Franz-Josef Strauß: "Vox populi, vox Rindvieh".

P. Čech 6.2.2023 17:45

Pavel nebyl žádný disident.Právě naopak. byl předsedou základní organizace KSČ čili funkcionářem zločinecké a zavrženíhodné organizace. Jako takový byl zcela odpovědný za zločiny této zavrženíhodné organizace, to vše podle platného zákona č. 198/1993 sb. Je zásadní chybou zákona o přímé volbě prezidenta, že takovým lidem vůbec dovolí kandidovat.

V. Kuhaj 6.2.2023 17:45

No tak jsem to aspoň zkusil. Komu není rady...hlavně tady nezapomeňte nadávat druhým do fanatiků!:-/

J. Vlček 6.2.2023 17:44

Kecy a nic než kecy. Nevíte nic, ale keců máte plnou hubu. ;-D

V. Kuhaj 6.2.2023 17:43

Vlastně se ani nedivím problematickým vztahům Židů ke křesťanům, potažmo katolíkům. Po takové zkušenosti...

Já kdyby mi řekli, kdo je katolík hlavu na špalek, asi bych se taky ke špalku nerozeběhl. Možná i ten islám ze strachu přijal, i když v mém věku, kdo ví :-), ale o muslimech bych si myslel svoje.

L. Novák 6.2.2023 17:43

Jasně, blbečku, ty nečteš, jenom děláš propagandu... Rv!!

H. Lukešová 6.2.2023 17:42

Jedem das Seine ? Každému své? To byl nápis, který byl na koncentračním táboře Dachau.

Samozřejmě, že nejznámější nápis je Arbeit macht Frei... (prací k svobodě). Ten se vyjímal na vstupní bráně do vyhlazovacího tábora v Osvětimi.

L. Novák 6.2.2023 17:41

To jste tady dnes uváděl jako "důkaz", že se přidala k dezolátům Vrabela. Za blba mám vás, ne Kovářovou. :-P A jestli ona se rozhodla diskreditovat sama sebe zrovna na PL, tak je to je její volba. Jako ministryně má na Wikipedii uvedené průsery, které napáchala nejspíš z nevědomosti. Viz "Kontroverze" tamtéž.

P. Čech 6.2.2023 17:40

"....zkušeného politického a mediálního matadora Pavla Šafra v deníku Forum 24"???

Tak tady jiný zkušený matador (opravdu zkušený, Václav Vlk st,) šlápl hodně vedle. On totiž ten Pavel Šafr byl pro naprostou neschopnost vyhozen z Lidovek a proto, že jej žádná média nechtěla zaměstnat, musel založit internetový plátek Forum24. Čtou je a odvolávají se na něj jen hlupáci, pane Vlku.

V. Kuhaj 6.2.2023 17:39

Ale kdepak člen, to byste mu křivdil! Jenom předseda ZO KSČ byl, to je něco jiného přece!

H. Lukešová 6.2.2023 17:38

Možná přijde doba, kdy budeme muset slova hymny přepisovat. Izraelská hymna Hatikva je samozřejmě také z levicového pohledu nacionalistická, když zpívá o dvoutisícileté naději Židů na znovuobnovení Státu Izrael v Zemi izraelské.

Avšak Izrael neleží (pro něj naštěstí) v Evropě, není členskou zemí EU, takže se eubolševickým zhovadilostem nemusí podřídit. Ve svém srdci mám dvě země, na kterých mi tolik záleží, na Izraeli a České republice.

D. Laurencikova 6.2.2023 17:36

S nekterymi z nich si dokonce tykam, s jinymi koresponduji a od jinych ctu knihy a publikace, ktere vy byste asi necetl, protoze jejich obsah nepronikne prkny pred vasima ocima, ani nejsou napsany vulgarne, tak, abyste jim mohl rozumet. Hlavne jsou v nemcine a v anglictine, to vas jako ctenare vylucuje vubec. U vas to staci nanejvys na Forum24 nebo https://www.nelez.cz/. Jedem das Seine, "suum cuique", jak rikal uz klasik.

L. Novák 6.2.2023 17:36

Vlk už blbne. Z těch jeho slátanin je to zřejmé. Někde něco přečetl, nechal se inspirovat, přežvýkal to a vypustil do světa... Už jsem na to dnes uváděl i původní zdroje, z nichž zjevně čerpal. ;-)

O. Kaucký 6.2.2023 17:35

Jestli VKR spadala pod StB je úplně jedno, jestli jste se jim dostal na vojně do rukou nebylo od nich daleko do Sabibova. Vaše nadávky do komunistů a idiotů si nechte na doma. Už by jste měl tu rudou knížku konečně spálit, aby ji vnoučata náhodou nenašli.