29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

VOLBY: Josef Středula na Hrad

Platy ve státní službě a veřejném sektoru se od září zvýší o deset procent. V úterý se na tom dohodli odboroví předáci s lídry vládních stran, oznámil ministr práce Marian Jurečka. Dohoda na růstu výdělků zaměstnanců státu a veřejných služeb pro příští rok se nenašla. Zvýšení platů se týká nepedagogických pracovníků ve školství a nezdravotnických profesí ve zdravotnictví či lidí z příspěvkových organizací

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Housa 26.8.2022 16:11

Autor článku pan Jirát je magor. Doslova píše, že Babiš zvyšováním platů ve státní sféře zvýšil odvody z mezd a tedy vyfutroval důchodový systém. Hle - perpetuum mobile. Každý ví, že vše, co je z neproduktivní sféry a vy tomu přidáte, cokoliv a jakkoliv, jen zvýšíte výdaje a snížíte příjmy státu. To přesně Babiš udělal.

J. Soukup 26.8.2022 8:50

Je to prosté. Středula, nebo Schilerová na Hrad.A budou mít všichni všechno...

M. Vaněk 26.8.2022 6:23

Opravdu si nikdo neuvědomuje ten drobný fakt, že zvedeáním platů jedněch vede zákonitě k inflační spirále, ve které se po čase zvedá vše i pro ostatní - ceny potravin, bydlení, PHM, až po poslanecké platy, takže jediné, čeho se dosáhne je ještě větší zadlužování všech? Jsme rozkreadená, zadlužená, zkorumpovaná zotročená kolonie, a nepotřebujeme další loutku na Hradě.

A. Pakosta 26.8.2022 11:27

Ano, to bylo první co mne napadlo - snažit se mírnit inflaci zvyšováním platů ve státní sféře je jako hasit požár benzínem. A ještě jsem se usmál při čtení teze, že "že přiměřený růst mezd přinese potřebné peníze na důchodový účet a žádná důchodová reforma nebude nutná. " a taky že "Babiš....Zvyšováním mezd zvýšil i příjmy státu z odvodů i daní." To zní přesně jako ty marketingové masáže typu "čím víc utratíte, tím více ušetříte na naší akci, slevě apod. " Nejhorší na tom ovšem je, že na rozdíl od těch marketérů, kteří vědomě lžou, autor tohoto článku ve mně budí dojem, že tomu co tvrdí i věří. Svatá prostato!

M. Vaněk 26.8.2022 21:25

Bohužel máte pravdu - reklamou vybrakované mozky ale nejsou schopny ani základních operací, a nechají si nabulíkovat v přímém přenosu cokoliv.

P. Pruner 25.8.2022 22:56

Pro mne je nejlepším kandidátem paní Vitásková, která už dokázala, že se umí vzít za zájmy lidí bez ohledu na osobní potéže z toho plynoucí. Byla by první ženou ve funkci a není zatížena politickými skandály řady matadorů.

L. Zídek 25.8.2022 22:52

Pokud ne Vitásková , tak radši Jirku Kájínka .

P. Szirotný 25.8.2022 22:41

Bože ... opravdu chceme za prezidenta člověka, který za celý svůj život nedělal nic jiného než odborového funcionáře ? Tak to radši skoro kohokoliv jiného z nabídky.

V. Mokrý 25.8.2022 22:53

8-oRv

O. M. 25.8.2022 19:05

Pane Jiráte, vy jste myšlením asi hodně doleva, že? Středula je typický odborářský boss, ten klidně přidá (přesněji řečeno slíbí přidat) kdekomu, jen aby prokázal svoji nenahraditelnost (v tomto případě se stal prezidentem), ať to stojí, co to stojí. Toho za prezidenta opravdu ne.

O. M. 25.8.2022 19:22

A k těm důchodům - mzdy sice rostou a odvody na důchody taky, ale zároveň rostou i ty důchody. Jenže k tomu navíc roste počet starobních důchodců, které ti mladší ekonomicky aktivní musejí v tom průběžném systému fakticky živit (protože se dožívají vyššího věku) a důchodový účet se dostává do mínusu. Aby se nestalo, že peníze na důchody nebudou, musí se buď snížit výdaje (sníží se důchody nebo bude nárok na důchod až ve vyšším věku, čímž budou důchod i čerpat kratší dobu) nebo zvýšit příjmy (zvednou se odvody na důchody nebo budou lidi mít nárok na důchod později a budou do systému přispívat delší dobu) nebo se deficit bude sanovat z daňových příjmů státu - což se dělá dnes, je to však nesystémové a ty peníze pak chybějí jinde.

D. Polanský 25.8.2022 19:28

Pravda to je, ale populista Fiala zatím jenom rozdává. Těch 10 % to bylo pro Středulu maximum, myslel, že vytluče méně. A hle Fiala se lekl.

M. Pivoda 25.8.2022 19:51

Vyhlídky do budoucnosti.

Připomenu, že Bill Gates navrhoval, aby se danila práce robotů (kteří budou postupně přibývat a zdokonalovat svoji inteligenci). Jenže takový postup by mohl zpomalit technologický pokrok ve stávajícím kapitalismu.

Jiná předpověď říká, že v důsledku technologického pokroku bude někdy v průběhu 30. let 21. století v USA zaveden minimální nepodmíněný příjem.

M. Pivoda 25.8.2022 19:55

Technologický pokrok často musí být vynucen oproti obrovské lidské setrvačnosti.

Cituji LN. Vysoké školy opět zvažují možnost přejít v zimě na výuku na dálku, tentokrát kvůli cenám energií. Podle předsedy Rady vysokých škol Milana Pospíšila vzrostou příští rok jejich náklady na energie asi čtyřnásobně.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/domov/vysoke-skoly-vyuka-na-dalku-energie-zdrazeni.A220825_182717_ln_domov_vag

M. Pivoda 25.8.2022 20:01

Nebude-li válka, technologický pokrok zařídí chybějící peníze na důchody i klasické školství.

Bude-li velká válka, měly by být vyhubeny až dvě třetiny lidské populace na planetě Zemi.

Takže hleďte do budoucnosti s optimismem.

L. Zídek 25.8.2022 22:54

Důchodců po této Fialové zimě dost ubyde.

P. Drahovzal 25.8.2022 17:26

To jako autor myslí vážně, nebo je to parodie a nadsázka? Já tedy doufám, že to druhé...

M. Pivoda 25.8.2022 15:40

Kdo se stane budoucím prezidentem ČR? Morální filozof Masaryk to určitě nebude, takže na jakékoliv české mocenské atrapě až tak moc nezáleží.

V Česku v minulosti zklamali oba Vašci i školství.

1.Václav Havel sice vykřikoval plamenná hesla z politických tribun, ale v praxi skutek utek. Havel správně zmínil potřebu vytváření/budování občanské společnosti (kde i občan se základním vzděláním by měl rozpoznat, že když ČR ještě nebyla ve válečném stavu, tak zde nutně muselo být lépe). Po třiceti letech v Česku, je velmi málo občanů tzv. demokratické země. Ti se urodili spíše náhodou.

2.Arogantní Václav Klaus se svou chybnou ekonomickou teorií přivedl tuto zemi do stavu montovny. Ale to bych se opakoval.

3. České školství se i dnes naivně domnívá, že habilitovaní docenti a profesoři (možná Marxismu Leninismu) dokáží ve školní třídě přetvořit poslušné zaměstnanecké typy na svérázné inovátory a podnikatele 21. století. Ha. Ha. Ha.

Takže jakákoliv politická atrapa ve funkci budoucího českého prezidenta nic podstatného neučiní. Cesta z montovny nebude vůbec snadná, mezitím vyrostla silná světová konkurence. Kapišto, Pepíku?

L. Novák 25.8.2022 15:45

Takhle vypadají projevy stařecké demence u agenta StB s krycím jménem "Akát"... :-P

V. Mokrý 25.8.2022 17:16

R^ 1*

[>-]

M. Krutý 25.8.2022 15:04

To je opravdu neuvěřitelný text. Zeptejte se zaměstnanců v Burešových firmách, jak jsou placeni a jaké péče zaměstnavatele se jim dostává!

A jenom takové připomenutí: zvýšením platu eráru sice výběr daní z příjmu stoupne, ovšem násobně výše výdaje. To Vás autore ve škole nenaučili ani základní počty?

R. Doubravský 25.8.2022 13:12

Čím víc bude stát utrácet, tím víc bude mít peněz. Bravo, Jirát.

M. Adam 25.8.2022 12:46

Ukazalo se, ze lina a neschopna vlada 5splacance,ktera nic nedela, utika pred problemy a jen slibuje a vysila nejake signaly, konecne ukazala, ze kdyz narazi na nejakou silu, tak couvne. To je totiz jedine, co proti ni muze pomoci.

L. Novák 25.8.2022 13:27

K vyšší inflaci. To určitě. :-)

A pak zase přijde Středula s ČMKOS ve stávkové pohotovosti na jednání s vládou a bude požadovat, aby všichni, co mají nižší než průměrnou mzdu, dostali přidáno do výše průměru. Toho on opravdu je schopen. ;-D

P. Krešňák 25.8.2022 11:43

Bože, soudruh Jirát nám to objasnil. Větší hovadinu jsem již dlouho nečetl. Zvedání platů ve státní sféře je plivnutím do tváře všem, co na ty darmožrouty musí vydělat. Slova o tom, že podnikatelé mají na růžích ustláno může napsat a věřit tomu jen opravdu živočich mdlého ducha. A Středulu, si strčte do pr..le. Krešňák

J. Ganaur 25.8.2022 12:34

R^

R. Čtvrtníček 25.8.2022 13:39

Kdyz moji pratele,remeslnici,probyrali zvyseni platu statnich uredniku v hospode,dosli k zaveru, ze oni si zvysi platy o 20%,;-D;-D;-D

V. Pokorný 25.8.2022 11:11

No tak jistě. Podporovat Středulu, jenž je prý odborář,je tedy síla. Středula je členem Aspen Institute. To je instituce, kterou zde spoluzaložil na povel kluků od krav, tedy USA, známý velkozloděj a bývalý dámský krejčí, velký přítel a podporovatel bývalého několikanásobného prezidenta dvou států Václava Havla a taky přítel mimo jiné nedostudovaného hajného Schwarzenberka Bakala. Takže tohoto kandidáta, Středulu, nebrat! Další člověk páté kolony USA sebranky.[UA]

L. Novák 25.8.2022 11:22

Vy jste Pitomiův dezinformátor?

https://www.spd.cz/v-ceske-republice-ma-vlivna-globalisticka-organizace-aspen-institute-hajici-zajmy-globalistickych-elit-usa-spolupracovniky-i-mezi-znamymi-politiky/

"...Otevření středoevropské pobočky v Praze bylo do rozhodující míry výsledkem aktivity Madelaine Albrightové, stále čestné funkcionářky vedení institutu – a v reálné praxi byl hlavním iniciátorem a financiérem jejího vzniku Zdeněk Bakala. ..."

J. Prikner 25.8.2022 11:30

Nováku, nekecej, Středula je nástroj Bruselu a CIA a odborově vede jen státní úředníky, takže - nevolit.