28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

VOLBY: Čekání

K folkloru předvolebního světa medií patří hledání kazů na profilu uchazečů, což není problém.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Žaloudek 6.1.2023 18:18

To je všechno hezké, ale já nechci za prezidenta generála, chci civila. Proti univerzitním profesorům naopak nic nemám, jen by se to nemělo přehánět - jeden už je premiérem a lidi ho moc nechválí...

Ś. Svobodová 6.1.2023 12:50

Hm. Další autor přistoupil na hru o třech prezidentských kandidátech.

L. Písařík 6.1.2023 9:19

Co si myslí autor, nemusí si myslet jiní. Argument obžalovaného prezidenta neobstojí, když uvážíme, že bývalí prezidenti taky byli stíháni i odsouzeni - příklad- Gotwald - kdyby neutekl do CCCP, Zápotocký - tam si nejsem docela jist, Novotný byl v lágru a z novějších - třeba Václav Havel. Když pohlédneme za kopečky , tak třeba Nelson Mandella a najdeme i další. A navíc - Babiš je souzen za něco, co v době tzv. spáchání trestným činem nebylo. A tak, zřejmě v pondělí uvidíme, jak moc je naše právo ohebné.8-o

J. Jurax 6.1.2023 11:22

Zápotocký byl v koncentráku za Němců ...

F. Navrátil 6.1.2023 8:42

Autor napsal agitku ve prospěch generála Pavla. Imponuje mu, že studoval školu pro zpravodajce, že chtěl pracovat v zahraniční rozvědce, že stál v čele ZO KSČ, že po roce 1989 zahodil stranickou legitimaci a přísahu Varšavské smlouvě vyměnil za přísahu NATO. Že se chová jako knecht za třicetileté války, který bojoval za toho, kdo mu vyplatil vyšší žold. Autor hledá brvu v oku Nerudové, aniž by mu vadilo břevno v oku Pavla.

V. Mokrý 6.1.2023 8:55

R^

J. Tišler 6.1.2023 13:16

Také tak uvažuji.

P. Valenta 6.1.2023 14:01

Důstojník zejména slouží - a že slouží armádě nástupnického státu poté co sloužil předchůdci? Co je na tom knechtovského? Kolik rakouských důstojníků sloužilo v české armádě po Velké válce? Kolik důstojníků wehrmachtu sloužilo v Bundesarmádě? Obojích přehršel. Každý důstojník poslouchá rozkazy nadřízených, ale také má důstojnickou čest - kterou poslouchá především. A pak se nevylučuje, když slouží v jedné a pak druhé armádě. Pokud ho spojenci v NATO akceptovali na tak špičkovou pozici, pak nepovažovali jeho minulost za problematickou. Ty řeči o tom, že se tam dostal jen na základě "české" (jako že nedostatečné?) prověrky jsou velmi směšné - skutečně si ti lidé, kteří se s tím ohánějí myslí, že na obdobnou pozici chodí lidi jako k pásu do fabriky? Že si personalista vezme dva papíry a pošle je fasovat montérky? Obdobně ohrnování nosu nad tím, že byl zpravodajec, "ŠPIÓN" !!! Kristapána, všichni Hurvínkové, kteří si při slově špión cvrknou, by si měli stoupnout nohama na zem - všechny zodpovědné země mají špióny. A šmírujou i své spojence. Pro sichr. Vzpomeňte na aféru před lety, kdy USA odposlouchávali telefon Merkelové, Francouzům a kdovíkomu. Bylo kolem toho trochu povinného hluku - a že by kvůli třeba Německo chtělo přerušit spolupráci s USA, protože to od nich bylo bakané? Ani náhodou.

F. Navrátil 6.1.2023 16:00

Pokud by Pavel zůstal generálem v záloze, dalo by se s vámi souhlasit. Pokud ho ovšem vybral vycvičil a profinancoval Kolář a zajistil mu podporu mediálních šamanů a pražské kulturní fronty omdlévající jen při vyslovení termínu komunista, pak je to drzost.

R. Langer 6.1.2023 7:32

"V řadě států platí pro politiky presumpce viny, po obvinění rezignují. „Neodstoupím, neodstoupím!“

No, kdyby tohle udělal Nečas, tak bychom se zřejmě do podobných sr*ček vůbec nedostali. Protože na rozdíl od nás se v řadě států politici neobviňují BEZ DŮKAZŮ! Já bych na základě lží a podvodu také neodstoupil! ;-€

J. Krásenský 6.1.2023 11:45

V řadě jiných států se trestní stíhání přerušuje p dobu vykonávání volené funkce, například Francie, jinde to nevadí například Izrael.

R. Langer 6.1.2023 13:18

Jo, to je klidně možné. Jenom jestli také někdo nese odpovědnost za nepravdivé obvinění. To se ale dnes už moc nenosí vůbec nikde.