23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

VOLBY: Bude vláda SRO - Strany rozpočtové odpovědnosti?

Volby do Poslanecké sněmovny jsou za námi, a ač se to nemusí na první pohled zdát, aspoň na některé otázky přinesly dlouho očekávanou odpověď. Jistě. Komentáře se plní úvahami o tom, že vítěz voleb, Babišovo hnutí ANO, má malý koaliční potenciál, protože mnohé strany jej dopředu vylučují z jednání kvůli otevřené trestní kauze.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Ševeček 25.10.2017 19:19

Re: SRO

Docela dobře jste popsal rozdíl mezi politikem a státníkem.

S. Ševeček 25.10.2017 19:17

Re: Vyčkej času jako Husák klasu...

Ten Babiš je ďábel.

(moh' byste dát jeden příklad zlikvidování a jeden toho kleknutí?

S. Ševeček 25.10.2017 19:13

ANO má nízký koaliční potenciál

protože politické strany s vysokým koaličním potenciálem a nízkými volebními výsledky nechtějí s ANO koalici.

Už tomu rozumím!

Ś. Svobodová 25.10.2017 17:55

Fakt zvítězila gramotnost voličů?

Čo tým myslítě? 2/3 nečtou volební programy a fungují na principu sympatií k vůdcům. Část poslední třetiny si pamatuje s bídou dvě - tři volební hesla a zbytek je nezajímá. Pak se tato voličská většina diví, když strany realizují své programy např. zákazem kouření ve vlastní hospodě. Tak co je na tom gramotného?

V. Kain 25.10.2017 17:13

Re: občanská gramotnost voličů?

Nic jiného než souhlas.

V. Kain 25.10.2017 17:11

Re: Vyčkej času jako Husák klasu...

Zapoměl jste na ty,které buď zlikvidoval sám a nebo s finanční správou.Těm vadí zcela jistě.

P. Lenc 25.10.2017 15:00

Re: Pane Valento,

Ale v tom případě jste se pane Valento rodině moc nevyvedl.

M. Starý 25.10.2017 13:55

Vyčkej času jako Husák klasu...

ODS je stranou podnikatelů a živnostníků, a těm nevadí Babiš jako takový (vždyť je to také podnikatel), ale vadí jim EET. Přitom evidence tržeb je téma, které Babiš "vyfoukl" ČSSD, která léta neúspěšně prosazovala kontrolní pokladny. Takže buď ODS "skousne" EET a pak půjde do koalice s ANO, se kterou má asi nejvyšší programový průnik, nebo je neskousne a zůstane v opozici. Takže Fiala (a mladý Klaus) nyní sondují, co na to členové...

Jiná smysluplná alternativa není, protože Piráti se prohlásili za "proevropskou stranu" (čímž se rázem stali miláčky naších P&L medií) a Okamura je druhý Sládek.

M. Valenta 25.10.2017 13:26

Re: Pane Valento,

Vaše dedukce generále je jako obvykle chybná. Naši rodinu vlastnící po více jak 300 let mlýn a statek v Záblatí u Třeboně rozmetali bolševici po celé Zeměkouli, včetně místních lágrů a káznic. Čau.

J. Kernal 25.10.2017 12:54

SRO

občané rozdali karty a zodpovědností zvolených je hledat způsoby jak tvořit a ne jenom bořit, tvořit koncepce rozvoje na několik volebních období napříč politickým spektrem, politici mají sloužit občanům, ale je těžké překročit vlastní stín ega a pýchy. Lidé nejsou totálně negramotní, jak si někteří myslí, nevolil jsem ani jednu z parlamentních stran, ale jsem pravicový volič, volbu respektuji a nehodlám do nikoho kopat. Nechť si každý nastaví vlastní zrcadlo a táhněme společně porouchanou káru a průběžně ji opravujme. Házení kamínků a klacků pod kola k ničemu nevede.Pěkný a požehnaný den.

J. Hanzal 25.10.2017 12:01

Re: občanská gramotnost voličů?

Tak, tak. také mi vyjadřování paní připadá jako kdysi - Jen my strana a vláda víme.....

Š. Hašek 25.10.2017 11:47

Re: To je dobré, pane.

Klaus vydržel náporu dost dlouho.

Vzpomeňme velikosti rozpočtu za jeho éry a jeho opatření, kdy hrozil umrněný schodek pár miliard. Byl v televizi, měl projev. Ten jeho projev ale byl signálem k praštěné levici - "vždyť ten Klaus nic neumí"!!!! Přitom Klaus postupoval velice opatrně, viz nezaměstnanost, sanování podniků a soc. dávky.

Byl totiž na začátku přeměn a uvědomoval si to. Zkráceno.

Š. Hašek 25.10.2017 11:43

Re: občanská gramotnost voličů?

Obdivuji Vás, paní Těhanová, že Vy právě víte (a jen Vy) přesně a víte/definujete, jak vypadá -gramotný volič-. No, je Vás více.

Začíná se nám rozmáhat takový láskový/hodnotový manýr, a sice "kdo nás nevolí, je negramot, pravičák a vůbec nic nechápe".

Babiše jsem nevoli, ale zcela snadno pochopím voliče stran, kteří nevolili "moji" stranu!!! Stejně jako souseda, který jede na dovolenou jinam než já. Takový láskaHalík to bere jako Vy, jako starý kádrovák/namyšlenec.

A. Alda 25.10.2017 11:01

Pane Valento,

závist, nenávist a naivitu cítím především za Vašich příspěvků k článkům zde na Psu. Vede mne to k přesvědčení, že jste blízkým příbuzným toho komunistického poslance Valenty. Ten má velmi podobné projevy.

A. Alda 25.10.2017 10:57

no tak obzvlášť negramotně zde

vystupujete právě Vy.

Obzvlášť proto, jak šílíte z výsledků voleb, které už skončily.

A. Alda 25.10.2017 10:55

To je dobré, pane.

Rozpočtová odpovědnost je to, o čem se mluví posledních 25 let. Ani Klaus neměl sílu to prosadit. Dokáže to Babiš? Uvidíme...

M. Těhanová 25.10.2017 10:33

občanská gramotnost voličů?

Pokud by to byla pravda, nevolili by Babiše.

Toho totiž volili lidé s nulovou politickou gramotností, nepolíbení jakoukoli vědomostí o reálné politice a nezajímající se o ni.

Uvěřili bezbřehému politickému marketingu, nic víc.

Š. Hašek 25.10.2017 9:44

Dobrý popis situace.

Asi bych doporučil, ač nevolič ANO, aby se strany/jejich grémia mrkly na shodu svých programů s programem ANO.

Mnozí voliči to již zjistili.

Komentátoři typu Hvížďala to nezjistí nikdy, rovněž ti, kteří si nevšimli v minulém desetiletí i jiných dotačních "hnízd" než toho jednoho Čapího hnízda. A stále si myslí, že volby se vyhrávají "hnízděním". Ale dojde jim to, až je president upozorní na úřednickou vládu a předčasné volby.

Ostatně - Kalousek je přímo "boží" ve své "demokratické zásadovosti".

M. Valenta 25.10.2017 9:31

Autor si asi dělá srandu.

S vítězstvím Babiše a posílením ODS se prý na scénu vrátily konzervativní, pravicové hodnoty! To jako mají být hodnoty "vyluxovaných voličů" socanů a komoušů? Kulový. Na scénu se ještě ve větším vrátila závist, naivita a hlavně touha po starých pořádcích, když už jim je socani a komouši za těch 25 let nedokázali vrátit. ČAU.

P. Smatlak 25.10.2017 9:30

HA HA

TEN ČLÁNEK JE NA ÚROVNI IDIOCIE .Babiš chce jen, co nejvíce pro sebe, a proto ten snížený ale ne opodstatněně rozpočet ,a to s těmi daněma to je také úlet. Také se vše snížílo díky malému investováníJá doma také ušetřím,když místo 2 rohlíků budu jíst jen jeden a nebo si nic nekoupím,a nebudu do ničeho investovat..Ale jestli toto je nějaké hospodaření na úrovni o tom pochybuji.To asi byli potom nejlepší hospodáři lovci mamutů ty také kromě jídla a kožešin a spaní v jeskyních, nebo v něja kých chýších nic nepotřebovali.Ale jejich živitní úroveň asi nic moc i když v té době asi celkem slušná,ale to se chceme vrátit do doby ledové nebo kamené.A ODS a i Babiš to je teda kombinace.ODS to tady vše podělalo a Babiš a ANO ti zase chtějí vše jen pro své souputníky a u Babiše je to jednoznačné.Ten by vymámil tele i z jalové krávy jen aby měl ještě více než má,takže ty proklamace o politikovi co je bohatý,že bude spravedlivý.protože už nic neptřebuje, byli mimo realitu a jen blbec tomu ještě věří.

J. Karlík 25.10.2017 8:21

Máte pravdu,

ale ODS se chová jako děti na pískovišti, chtějí ANO rozbít babovicky, chtějí být křišťálově čistou opozicí a p. prof. Fiala se s neskrývanou aroganci raduje z potíží při pokusech o povolební jednání. Zvykejte si!