25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Kusák 31.5.2010 15:29

Volby 2010

Když už je po všem a můžu o tom v klidu přemítat, tak mě tak napadá, že se vlastně ani moc neraduju. Není z čeho, tedy to vítězství těch "odpovědných" nad  těmi "neodpovědnými" mě těší, to zase jo, a kdyby to dopadlo obráceně, pak bychom pravděpodobně měli menšinovou vládu s podporou komunistů a také s výhledem na presidentský stolec obsazený J. Paroubkem a z toho bych měl určitě  bolesti břicha. Ale tento výsledek je sice lepší variantou (jedinou možnou), ale o změně si asi necháme jen zdát. A také jsem přesvědčen, že česká společnost je v podstatě levicová. Jen se to bojí přiznat, protože v našich podmínkách levicovost znamená reálsocializmus. A naše levice, tady mám výhradně  na mysli ČSSD, se obrací na ty tzv. obyčejné lidi, tedy přeloženo lumpen proletariát, hlupáky a ty neúspěšné,co nejsdou nóbl. Té menšině jiných se omlouvám. Nenapadlo je ani, že 50 % jejich stoupenců, lépe těch, které se socilisti snažili oslovit se nedostaví ani k volbám, protože je to nerudná a trvale nasr... část národa. A bezradní občané, kteří by volili středolevou slušnou stranu, raději volí, světe div se, asociální TOP 09 nebo profláknutou ODS, či neznémé VV. Tedy jak někdo předemnou napsal jsme opět na začátku. Takže, jak říkají Němci "wir werden sehen, wie der Hase läuft" 

M. Matoušek 31.5.2010 13:34

7mimilionový závazek

Taková zajímavost se vyskytla.Paroubek chtěl po poslancích podepsat po svých zkušenostech 4 milionový  závazek  splatný při přeběhlictví.A za to se proti němu rozpoutala bouře nevole  a odvolávání se na ústavu,na přísahu poslance.Když John požaduje po svých poslancích dokonce závazek 7 000 000,n i j a k   z v l á š ť   to   n a š í   m e d i á l n í   s c é n u    n e v z r u š i l o,i když byla ta částka Johnem navýšena proti Paroubkovi o 40 %.

S. Maršálek 31.5.2010 19:50

Re: 7mimilionový závazek

Nehltejte tak ten Blesk.

S. Trkola 31.5.2010 13:27

Zvítězil

hlas lidu !! Velká většina voličů si přála co

největší  výměnu v P.S. Jsem přesvědčen,že

je to správné !! Držím palce ať se to povede!!

                                    Nazdar

M. Matoušek 31.5.2010 13:36

Re: Zvítězil

Četl jsem si seznam zvolených poslanců za všechny strany.A podivil jsem se kolik je tam starých harcovníků,někteří dokonce vystřídali několik stran.I Ten M.Benda tam je i když se tvrdilo že už nekandiduje.

M. Prokop 31.5.2010 9:26

Tak teď už jen chybí

nějaká vláda, která by nelezla do (_|_) Bruseli ........

V. Mistrová 31.5.2010 6:06

Pochybné závěry

O nevalné úrovni příspěvku svědčí hned věta: „A připomeňme, že v roce 1992 dostali komunisté o cca 320.000 hlasů více než dnes!“ Nic takového připomenout nelze, neboť autor se v lepším případě mýlí, v horším vydává svá zbožná přání za informace.

V roce 1992 komunisté samostatně nekandidovali. Koalice Levý blok-KSČM,DL ČSFR, jejíž byli součástí, získala tehdy 909 490 hlasů (údaj se týká voleb do ČNR; PS Parlamentu ČR tehdy ještě neexistovala), z tohoto čísla však nelze zjistit, kolik voličů dalo hlas právě KSČM. Komunisté ovšem kandidovali samostatně v roce 1996 a získali 626 136 hlasů; nyní, v roce 2010, je podpořilo 589 765 voličů. Je to pokles, ale vcelku zanedbatelný, a žádný skutečný analytik nemůže na jeho základě mluvit o „oslabujících komunistech“. KSČM je v našem politickém systému jediná skutečná „klidná síla“.

Dále: na lekci o tom, že politické strany jsou smrtelné, jsme skutečně nemuseli čekat až do těchto voleb. Stačí si vzpomenout na dřívější nebožky: OH, HSD-SMS, LSU, ODA, US-DEU. Velcí jistě mohou padnout, ale i tentokrát „padli“ malí: KDU-ČSL a Strana zelených. Pro „velké“ strany znamenají tyto volby zřetelné varování, pro „malé“ odchod ze sněmovny. A konečně: vnímat Věci veřejné jinak, než jako velkou neznámou, může jen propagandista v jejich službách, nikoli však seriozní komentátor. Tak dobře jako třeba dnešní ODS budeme znát VV někdy v roce 2030 (pokud tu ještě budou), ale to už je zase těžko půjde spojovat s „výrazným nástupem nové politické generace“…

O. Kadlec 31.5.2010 10:10

Re: Pochybné závěry

Tak si to přečtěte pořádně, paní Mistrová! Já mám dost dobrou paměť, zkontrolujte si to.

 - komunisti v r. 1992 dostali těch zmíněných 909 tis. hlasů. ten zbytek do Levého bloku může asitak za těch 490 hlasů...   - o čtyři roky později komunisté 300 tis. hlasů ztratili, protože asi jedna třetina jejich voličů se přelila k panu Zemanovi, který se tehdy, ačkoli vedl ještě poměrně slabou ČSSD, skoro vyrovnal ODS. To byl výlsedek Zemanovy útočné extrémně levicové kampaně. KSČM se ovšem pod Grebníčkovým "táboritským" vedením stačila vzpamatovat, takže voliči se jí vrátili a ve volbách 1998 jich bylo zase skoro 900 tis. To už Zeman vyhrál, protože je nepotřeboval. Za ty dva roky  silná ČSSD vyrostla do dnešní podoby, k Zemanovi z národa uteklo všechno středové voličstvo a mnozí nespokojení lokální politici. Pak už voličská síla KSČM mírně, ale setrvale klesala. Protože současně klesala voličská účast, nebylo to tak vidět. Dnes volí KSČM přibližně 600 tis. lidí, a stále ubývají cestou všeho pozemského. 

Komančové jsou dnes klidní, protože mají všechno co chtějí: mají mandáty, mají prachy, klidný život v závětří, a víc nechtějí. Ale prozíraví vidí, že (naštěstí) vůbec nepostřehli šanci navázat na sebe všechny levicové voliče, které odpuzoval Paroubek a jeho nechutný styl. Ta šance se možná nebude opakovat. ČSSD se poučí. 

M. Matoušek 31.5.2010 13:44

Re: Pochybné závěry

Při té pravicové mediální masáži se není čemu divit.Připadám si že se obloukem vracíme odkud jsme před 20ti lety odešli :Kdo nejde s námi ,jde proti nám.Neuznáváme jiný nežli náš,jediný správný názor.Levičáky zašlapeme do země.Tak nějak si to přejete?Ještě uzákonit vedoucí úlohu modrého ptáka a je vymalováno.

R. Langer 31.5.2010 15:39

Re: Pochybné závěry

Vážený pane, uzákoňování vedoucích úloh skutečně není součástí žádného pravicového programu. Teď jenom jestli ještě víte, co to ta pravice vůbec je?

O. Kadlec 31.5.2010 16:16

Re: ???

Někdo vás praštil po lebce?

T. Pansky 31.5.2010 1:17

Stale a uz dopredu se mluvi o stredoprave koalici, jenze nikdo neni schopen predvidat chovani VV.

Krome jmena jejiho sefa nikdo nikdo nikoho nezna.  Pokud se VV zablokuje a rekne si, ze na vladni posty nema a chce zustat v parlamentnich lavicich, potom tu muze vladnout levice a bude to neskutecny zmatek.  VV je zatim politicky naprosto neotestovana komunita.

K. Kužel 31.5.2010 6:27

Re: Stale a uz dopredu se mluvi o stredoprave koalici, jenze nikdo neni schopen predvidat chovani VV.

Kdyby se splnila tato obava, což považuju za docela dobře možné, pak bych očekával, že Topka půjde bez problému do koalice s ČSSD.