28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

VĚZEŇSTVÍ: Hyenismus

Co je smyslem podnikání? Obyčejný člověk by asi odpověděl, že pořizování užitných věcí a prospěšných služeb pro pokrytí životních potřeb lidí a zkvalitňování lidského života.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Urbanec 10.4.2017 15:26

Pan Jemelík má naprostou pravdu

A to nemluvě o provozovatelích vězeňských kantýn a různých přidružených výrob, na kterých si mastí kapsu příbuzní některých úředníků za městnaných ve věznici. Nejvíc mě ale děsí ta nenávist čišící z místních diskutujících. Jaksi si vůbec neuvědomují, že dostat se dnes do kriminálu zas tak moc velký problém není. Nemluvím o těch, kteří vraždí, znásilňují, loupí. Ti si to bezesporu zaslouží. Ale co takový živnostník, který zbankrotuje a nezaplatil za svého zaměstnance odvody, protože na to prostě neměl. A je tam. A co řidič, kterému pod auto vleze důchodce a on nestačí zabrzdit. A ve výčtu těchto "trestných činů" se dá pokračovat dál a dál. No a pak je dotyčný zavřený a je doslova v "prde...". Lidi, kteří jste tak skvělí v odsuzování, zkuste se podívat na svůj život, přečtěte si trestní zákoník a pouvažujte, zda byste náhodou taky neměli sedět. Ono totiž platí, že kdo nejvíc řve, má máslo na hlavě. Jen jeden konkrétní příklad. Jeden stůlv nejmenované hospodě pravidelně hostí 4 "sportovce", kteří mají podobné řeči po svých 8-mi 12-kách, které si dají po fotbale. No a pak sednou do auta a rozjedou se domů. Víc jak 1 promile by každou středu nadýchali. Tedy trestný čin. Takže zavřít.

Takže by se fakt měl každý takový samozvaný odborník na právo podívat do zrcadla pak se zdržet nenávistných komentářů.

P. Vaňura 10.4.2017 17:27

Pane Urbanec, je rozdíl, a to dost velký, mezi tím

koho považuje za zločince stát a koho lid. Každý by si měl položit otázku "věřím našim soudům..."

Každopádně by to chtělo prověřit paragrafy o recidivě, pro takové x ktát trestané totiž skutečně platí "mladý viselec k stáru nepokrade..."

"Nedbalostní" delikty jsou něco, na co žádná společnost nemá řešení!

T. Urbanec 10.4.2017 21:51

Re: Pane Urbanec, je rozdíl, a to dost velký, mezi tím

Souhlasím s Vámi v tom, že by bylo skutečně záhodno rozlišovat mezi skutečnými zločinci a nešťastníky, kteří jdou "sedět" za banality. Bohužel kriminály jsou plné většinou právě těchto "také" zločinců.

Otázku "věřím našim soudům", je dobré si položit. Bohužel, myslím si, že problém není až tak v tom, že justice by byla ve většině špatná. Naopak, myslím si, že většina soudců svou práci vykonává zodpovědně. Bohužel, je zde, dle mého názoru, také spousta těch, kteří:

a) Hrají si na bohy a zákon si vykládají po svém

b) Nejsou nestranní a v rozhodování hrají roli jiné aspekty, než právo

c) Jako ve všech profesích, se bohužel i mezi soudci najdou takoví, kteří si chtějí udělat čárku a mít to za sebou.