19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

ÚVAHA: Zmatení jazyků

Česká politická scéna se těmito volbami značně proměnila. Předně tu nejsou dvě dominantní strany, ale jedna. Druhou neméně významnou změnou je maximální možná fragmentace: do sněmovny se dostalo celkem devět stran.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ś. Svobodová 27.10.2017 12:27

Neochota se nechat ukřižovat

ČSSD a KDU s Babišem již vládla. Programový průnik by zcela jistě měli i teď. ODS nevládla, ale i její program je rámcově podobný s ANO. Dalo by se s nadsázkou říct, že hlásají podobnou víru. Ale nikdo z nich nechce jít za svou víru na kříž. A ani by to nevedlo k tomu, že by se Babiš oběsil.

J. Schwarz 27.10.2017 19:13

Re: Neochota se nechat ukřižovat

Ty kecy o "ukřižování" platí jen v případě že 1) by bylo jisté, že ti, co volili ODS s možnou koalicí zásadně nesouhlasí. Ovšem takový průzkum voličských nálad / ani nálad členů ODS / si nikdo nezadal. 2) Tehdy, kdy by vedení ODS toužilo po uznání ze strany současného mediálního mainstreamu či po uznání "spřátelených stran" TOP09 a KDU. Tedy stran, které ODS nesčíslněkrát podrazily a obzvlášť tak TOP, která nasazovala ODS psí hlavu kde jen mohla a kasala se svým premiantstvím "na pravici". Byla to prakticky TOPka, kdo znemožnil ODS plnit její program pokud jde o daňovou a zdravotní reformu.