23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

ÚVAHA: Prezident nejde k 2. kolu senátních voleb

Pozorně jsem poslouchal nedělní (4. 10.) televizní rozhovor prezidenta Zemana s moderátorku stanic Prima a CNN Prima News Terezií Tománkovou. S něčím jsem souhlasil, s něčím nikoli. Jedna věc mě ale přiměla k zamyšlení.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vágner 7.10.2020 12:08

Jo, jo. Autor má pravdu. Ale tedy volit mezi Žantovským a Láskou, to je na druhou stranu doopravdy hrůza.

J. Hlásný 7.10.2020 12:46

Já beru v potaz, že Láska se vymezuje proti developerům a veřejně kritizuje návrh stavebního zákona, zatímco Žantovský je jedna ruka se Sekyrou ( ten staví SMÍCHOV CITY) kterýžto mu sponzoruje Knihovnu V.H. Navíc současná sestava na radnici ( ODS...) se s developery také dost kamarádí a výsledek (nezměněný stavební zákon + radnice + Žantovský) by mohl přivést Prahu 5 do stavu, který ani Jančík nedokázal.

I. Štípek 7.10.2020 14:15

Láska je Urválek. Já bych určitě šel volit Žantovského, už pro jeho překlady z angličtiny; i za překlady jeho maminky.

Š. Hašek 7.10.2020 14:55

Nešel bych.

Jsou situace, kdy nebudu zvyšovat počet voličů někomu, koho bych nikdy nevolil.

Možná se dočkáme senátora, zvoleného rodinou a partičkou kámošů. Taková jsou totiž pravidla hry pro druhé kolo těch voleb.

Obecně se mi jeví Žantovský "normálnější", než ten UrválekLáska.

J. Hlásný 7.10.2020 17:07

No jo, ale jak to souvisí s prací senátora? Nechci fanaticky obhajovat Lásku, ale ten také napsal dvě detektivky, docela čtivé. Ale to ho nekvalifikuje na dobrého senátora. Tam rozhoduje aktivita v jiných oblastech. Váš postoj mně připomíná "Jágr ( Hašek, Gott, Suchý, Svěrák...) na hrad!". Pozor, jde mně o princip, ne o to, že by tam asi byli platnější než současný pán.

Š. Hašek 7.10.2020 20:02

Je to jen diskuse, pane Hlásný.

Faktem je, že tam bude NIC, které nerozhodne NIC (viz minulých třicet let) - zvolené jednociferným procentem voličů volebního obvodu!!! Bude peticovat, cestovat, zamýšlet se a nabádat občany ČR k "evropským" hodnotám a myšlení.

Toto samo o sobě mi připadá jako kolosální nesmysl. To by nešlo ani u voleného pokladníka na jeden volejbal u nás na vsi/v Praze, který bude spravovat 859.- kč vybraných a flašky od piva.