19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

ÚVAHA: Politická aritmetika

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
VIKTOR 25.4.2007 23:43

Politická aritmetika

Souhlasím s  Vašm článkem a protože máte pravdu, některým se to nebude líbit. Ono pro pravdu se obyčejně  lidé nejvíc zlobí. Tak si z kritiky nic nedělejte. Přeji Vám hodně zdaru.

Cato 25.4.2007 22:50

Pan Klaus přivedl ODS k moci v ČR

za peníze mrtvých Maďarů, neznámých Madagaskařanů a vůbec za peníze plynoucí z korupce při privatizaci.Pan Salzman místo aby seděl v base, sedí v senátu.

Copak si opravdu nikdo nic nepamatuje?

zbycho 26.4.2007 17:57

Re: Pan Klaus přivedl ODS k moci v ČR

Je mi líto,ale tento národ asi rád zapomíná. pomáhá to komunistům,ale i ODS,proto jsou stále v parlamentu. A je mi líto,ale jiné to nebude. Ono je to totiž vždy jednodušší ,zapomínat. Máme co stále chceme,nebo spíše co sami dovolíme.

Kubeš 25.4.2007 21:24

Úvaha

zcela logická R^

Zdenek 25.4.2007 18:38

Reakce na diskutovaný článek

Po přečtení diskusních příspěvků jsem si opět přečetl článek,který tak rozohnil diskutéry. Jaksi jste pominuly fakt,že Průzkum  mínění o volbě  byl v tom článku jaksi podřadný. Jeho výsost redaktor si odlehčil při kritice ČSSD a Paroubka. Typuji,že volí ODS. Takže,kdyby se stalo,že kvůli Tlustému a popřípadě jinému poslanci neprošla tzv REFORMA ,tak to by se sakra rozčiloval. Ale klidně prohlásí ,že to,že jsou nuceni poslanci ČSSD hlasivat stejně je nedemokratické. Tak pro úplnost. Na jedné straně je v ůstavě,že každý poslanec m,á hlasovat podle svého svědomí,avšak  volební zákon nepřímo říká,že je volen za určitou stranu a volič tedy předpokládá,že jako volený za tuto stranu bude dodržovat sliby a program této strany,pro který byl volen.Pokud se mýlím,že volební zákon dovolí volit i kandidujícího jednotlivce ,který kandoduje sám za sebe a za své názory tak pardón. Avšak nyní jsem si jist,že mi toto nikdy není schopen vyvrátit.

Takže ,nyní vyslovuji jen svůj názor. Pokud kandidát přijal kandidatůru  nějaké strany,tak tím stvrdil,že bude dodržovat základní linii této strany. Protože je však myslícím tvorem,tak v případě vnitřího nesouhlasu má jen dvě možnosti,zdržet se hlasování,nebo  odejít z parlamentu a může to příště skusit za jinou stranu. Podvádí především své voliče. A to by mělo být postižitelné. Když totiž podvedete svého zaměstnavatele,tak Vás může klidně vyrazit. Poslanrc je také zaměstnancem občanů ,ti jej platí.A né špatně!!!

Fafa 25.4.2007 23:33

Zdenku:

1. nevzpominam si, ze by CSSD mela ve volebnim programu jmeno kandidata na prezidenta, tak tezko poslancum pripominat volebni program. ODS naproti tomu reformu v programu mela.

2. poslanec je zamestnancem obcanu, nikoliv svych volicu 

Zdenek 26.4.2007 17:53

Re: Zdenku:

S prvním bodem plně souhlasím a tedy je i nyní věcí dohody koho budou poslanci za ČSSD,o té jste jen psal,volit. Neslíbily voličům žádné jméno ,takže záleží na tom,jak dalece budou respektovat stranický návrh,nebo raději budou respektovat přání občanů.

S druhým bodem jsem v rozpacích,volič není občan? To je snad stejné. Občanem jste když volíte,ale i když nevolíte. Mzda ne platy poslanců jde z Vašich daní každému poslanci,at jste volil nebo nevolil a každému at jste jej volil nebo né. To je vpořádku. Takže každý poslanec je zaměstnancem každého občana české republiky. S tímto snad budete souhlasit.

Hubený 25.4.2007 18:02

Lezřiťka Bečvář .......

Pane Bečvář,je jasné,že lezete do pozadí KLausovi,ale dávejte to prosím najevo alespoň trochu míň neomaleněji.Klause nezapomenete titulovat pan prof.ale ostatní které zmiňujete už ne.Bursík  už je jenom pan a Paroubek už ani to ne.Novinářská chamraď .........

PetrK 25.4.2007 18:33

Re: Lezřiťka Bečvář .......

Vaše jméno výstižně charakterizuje vaše znalosti češtiny. No a ten břichopásek Paroubek si za své chování řeznického psa IV. cenové skupiny lepší titulování nezaslouží.

Herakleitos 25.4.2007 21:47

Re: Re: Lezřiťka Bečvář .......

Doporučuji vaši pozornost obrátit na modlu pravicových naivků ODS. To je pane úroveň. Ti mají fištrón, jak by řekl Pepa Vyskoč, ti se vydařili. Sledujte pravidelně výzkumy veřejného mínění vy češtináři a nezapomeňte si nachystat čisté spodní prádlo. Již brzy vám přestane z výsledků fungovat svěrač. Dobrou noc!;-D

Rad 25.4.2007 17:03

Spousta lidí dobře ví, že je něco špatně

ale jak to má být z nich nedostanete. Tak se vymáčkněte, kdo by se vám jako prezident zdál lepší než Klaus?

Bianca 25.4.2007 17:05

Re: Spousta lidí dobře ví, že je něco špatně

Ja bych to, s dovolenim, vzal...

Rad 25.4.2007 17:10

Re: Re: Spousta lidí dobře ví, že je něco špatně

;-D Pardon, vy jste mě nenapadl! Samozřejmě jste lepší volbou!

kurbet 25.4.2007 19:07

Re: Spousta lidí dobře ví, že je něco špatně

Třeba orangután,ten nikomu nevadí,nebere plat,nelezl za normalizace komunistům do řiti,naučil by se pokládat věnce,není narcis a sežere jen hromádku zeleniny za den.A ve výsledku by to bylo stejný!!!

fool 25.4.2007 14:36

pruzkumy...

to je teda logika!!! je vtipny jak se najednou - kdyz se jim to hodi - ohaneji klausovci pruzkumem verejneho mineni. odtud je skutecne jen krucek k paroubkovi... osobne si myslim ze verejne mineni by nejradsi za prezidenta ludka sobotu...

a ted vazne: politicka strana by mela delat co uzna za nejlepsi a ne co ji napovi populismus. to bychom to dopracovali.

a presvedceni autora ze volici zelenych si preji za prezidenta klause snad ani netreba komentovat

portwyn 25.4.2007 14:18

Prezidentská volba je jen malou částí stranické agendy

Normální volič zpravidla volí toho, kdo mu v součtu všeho nejméně vadí. Takže je jistě spousta voličů dejme tomu ČSSD, kterým Václav Klaus jako presiden vyhovuje, ale program ODS se jim nelíbí.

VIK 25.4.2007 13:26

Odpad

Paroubek nedávno prohlásil: Já jsem byl a jsem pro radar v Česku. Ale když chci být předsedou ČSSD, tak jsem proti. Před třičtvrtě rokem říkal: VK je pro nás dobrý přezident. Až nedostal svůj pokus na sestavení vlády, tak otočil. S takovejma lidma  se neda na ničem domluvit, je to odpad.;-€

VIK 25.4.2007 13:23

Možná to přímo nesouvisí. Paroubek nedávno řekl: Já jsem byl a jsem pro radar v Česku, ale protože chci být předsedou ČSSD, tak jsem proti. Před pár měsíci říkal, že VK je dobrý prezident a bude mít podporu ČSSD.

jerry 25.4.2007 12:40

Tyto strany bohužel reprezentujou jen zájmy svých vedení,

slovo volič začnou používat až půl roku před volbami.;-(

kamil 25.4.2007 12:16

pane bečváři-co takhle paroubka zastřelit-měl by jste pokoj a nemusel vymýšlet ty vaše bláboly-divím se,že raději nejdete do lesa

jerry 25.4.2007 12:38

Re: pane bečváři-co takhle paroubka zastřelit-měl by jste pokoj a nemusel vymýšlet ty vaše bláboly-divím se,že raději nejdete do lesa

To je skvělý nápad, ale není teď náhodou hájenej?;-D

milan007 25.4.2007 13:00

Re: Re: pane bečváři-co takhle paroubka zastřelit-měl by jste pokoj a nemusel vymýšlet ty vaše bláboly-divím se,že raději nejdete do lesa

škodná se smí po celý rok :-D

Zdenek 25.4.2007 18:16

Re: Re: Re: pane bečváři-co takhle paroubka zastřelit-měl by jste pokoj a nemusel vymýšlet ty vaše bláboly-divím se,že raději nejdete do lesa

Uvědomujete si,že jste to přepískl. To.že mnemáte někoho v oblibě Vám nedává právo podporovat nenávist a  dělat ze sebe  soudce psravedlivých. Může se stát,že Vás někdo vezmě vážně a zahají hon na Vás. To by Vás asi humor přešel. Prosím ,najděte v sobě člověka a zavrhněte toho fanatika,který Vámi mlátí o zem a proto Vám blokuje myšlení.

Vlad 25.4.2007 12:06

Jak jste na to přišel?

Někdo si zaplatil "průzkum veřejného mínění"?

Znám celkem dost lidí. Ani jeden Ing. Klause už nechce.

jerry 25.4.2007 12:42

Já ano a znám dost lidí,

kteří jím sice nejsou úplně nadšeni, ale uznávají, že po Medajložroutovi podpantoflovém je to pokrok. ;-D

Rad 25.4.2007 16:58

Re: Jak jste na to přišel?

A kohopak by chtěli?

ladik53 25.4.2007 11:45

když průzkum tak průzkum

Asi file://\\Asi by teda bylo nejpřesnější zeptat se všech

tatina 25.4.2007 11:42

Je víc než pravda,

že bývalá strana Jiřího Horáka,posléze Miloše Zemana,pak strojvedoucího Křišťála Grosse,nyní s.Roka Paroubka se pomalu a jistě stává stranou nedemokratickou,stranou jednoho muže,strana jednoho myšlení.Pan Horák se musí v hrobě obracet a pan Zeman vztekem stíská na Vysočině stromy,až z nich tryská míza.

richard 25.4.2007 11:06

Koho representují ČSSD, KSČM a SZ?

To je velmi jednoduché, své poslance, svoji členskou základnu a své domácí a zahraniční (Rusko, EU, LAS, OIC) sponsory.  Jejich voliči, co se nechali nachytat jsou užitečnými idioty co jim dopomohli k mocenským postům, fakt, že názory užitečných idiotů nejsou podstatné, když se pánům nehodí do krámu, není novinka.

ir 25.4.2007 10:41

Přdevším,

pan Bečvář jako novinář by si měl odpustit nechutné a sprosté výpady proti komukoliv včetně Paroubka - to je solidního novináře nedůstojné. K prezidentské funkci: ať si čtu ústavu jak čtu, stále mi vychází,že u nás je prezident víceméně reprezentativní figura a jeho pravomoci jsou až hrůzostrašně slaboučké.Proto se domnívám,že není až tak důležitý jak se ho někdo snaží mít. Hlavně by měl republiku dobře reprezentovat. Ale najde se dnes taková osobnost? Toť otázka kardinální.